Bananaa Opublikowano 15 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2025 Czy ma ktos dostepny obraz/modyfikacje windowsa bez klikania okienek? Mam zepsuta matryce w laptopie i jedyny pomysl na postawienie takiego stystemu to wlasnie owa zautomatyzowana instalka. Cytuj
stens Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 4 godziny temu, Bananaa napisał(a): Mam zepsuta matryce w laptopie To podłącz telewizor. kubunju i JARST lubią to Cytuj
Kosa7 Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 Mamy windows dla niewidomych nie trza nic klikac komputer sam wszystko ustawia Cytuj
Bananaa Opublikowano 16 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 8 godzin temu, stens napisał(a): To podłącz telewizor. Na poziomie instalacji nie dziala zewnetrzny obraz 3 godziny temu, Kosa7 napisał(a): Mamy windows dla niewidomych nie trza nic klikac komputer sam wszystko ustawia Probowalem TTS dziala do momentu zainstalowania i opcji wyboru juz w samym systemie, tam juz nic nie dziala. Chyba, ze mowisz o jakiejs innej wersji. Cytuj
razor1995 Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 6 minut temu, Bananaa napisał(a): Na poziomie instalacji nie dziala zewnetrzny obraz Jeśli masz dostęp do innego komputera z Windowsem, to zintegruj sobie w NTLite do boot.wim sterownik swojej karty graficznej - i do Windows PE i do Windows Setup. Wtedy obraz na HDMI się pojawi. Ewentualnie w tym samym NTLite masz coś takiego jak instalacja nienadzorowana - ustawiasz wszystkie opcje i powinno się zainstalować ale... Potem nie zainstalujesz sterownika grafiki, więc do install.wim też wypadałoby go zintegrować TheStraight i starcraft2fan lubią to Cytuj
torreador Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 4 godziny temu, razor1995 napisał(a): Jeśli masz dostęp do innego komputera z Windowsem, to zintegruj sobie w NTLite do boot.wim sterownik swojej karty graficznej - i do Windows PE i do Windows Setup. Wtedy obraz na HDMI się pojawi. Ewentualnie w tym samym NTLite masz coś takiego jak instalacja nienadzorowana - ustawiasz wszystkie opcje i powinno się zainstalować ale... Potem nie zainstalujesz sterownika grafiki, więc do install.wim też wypadałoby go zintegrować Mam podobny problem. Padł mi dysk HDD na starym komputerze. Kupiłem nowy SSD. Podłączony już do komputera. Bootowalny dysk. Wszystko się uruchamia ale dostaje czarny obraz i logo windowsa, nic więcej nie ładuje się. Co może być przyczyną? Próbowałem 63 i 32 bity, próbowałem z MBR. W rufus zaznaczalem do starszych typów. Jednak nadal jest problem. Czy tym programem to ogarne? bo jak podpiąłem inny dysk gdzie już była instalacja to się uruchomił (też ssd), tyle że na tym akurat nie może być z innych przyczyn. Cytuj
razor1995 Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 @torreador, tu specyfikacja sprzętu będzie potrzebna. Pewnie jakiegoś sterownika brakuje, albo Ci się AHCI w BIOSie przełączyło. JanKo66 lubi to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 tu prosze możesz sobie zrobić wlasny plik xml a i tak odemnie jestem niewidomy i potrafie postawić winde bez obrazu, jak coś to windows ctrl enter i masz narratora czasami nie warto iść na skróty, https://schneegans.de/windows/unattend-generator/ Cytuj
stens Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 W dniu 16.01.2025 o 18:47, torreador napisał(a): Kupiłem nowy SSD. A dysk zainicjowany? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi