Skocz do zawartości

Windows 10 bez klikania/ zautomatyzowana instalacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, stens napisał(a):

To podłącz telewizor.🤣

Na poziomie instalacji nie dziala zewnetrzny obraz

3 godziny temu, Kosa7 napisał(a):

Mamy windows dla niewidomych nie trza nic klikac komputer sam wszystko ustawia :trollface:

Probowalem TTS dziala do momentu zainstalowania i opcji wyboru juz w samym systemie, tam juz nic nie dziala. Chyba, ze mowisz o jakiejs innej wersji.

Opublikowano
6 minut temu, Bananaa napisał(a):

Na poziomie instalacji nie dziala zewnetrzny obraz

Jeśli masz dostęp do innego komputera z Windowsem, to zintegruj sobie w NTLite do boot.wim sterownik swojej karty graficznej - i do Windows PE i do Windows Setup.

Wtedy obraz na HDMI się pojawi.

Ewentualnie w tym samym NTLite masz coś takiego jak instalacja nienadzorowana - ustawiasz wszystkie opcje i powinno się zainstalować ale...

Potem nie zainstalujesz sterownika grafiki, więc do install.wim też wypadałoby go zintegrować :E 

Opublikowano
4 godziny temu, razor1995 napisał(a):

Jeśli masz dostęp do innego komputera z Windowsem, to zintegruj sobie w NTLite do boot.wim sterownik swojej karty graficznej - i do Windows PE i do Windows Setup.

Wtedy obraz na HDMI się pojawi.

Ewentualnie w tym samym NTLite masz coś takiego jak instalacja nienadzorowana - ustawiasz wszystkie opcje i powinno się zainstalować ale...

Potem nie zainstalujesz sterownika grafiki, więc do install.wim też wypadałoby go zintegrować :E 

Mam podobny problem. Padł mi dysk HDD na starym komputerze. Kupiłem nowy SSD. Podłączony już do komputera. Bootowalny dysk. Wszystko się uruchamia ale dostaje czarny obraz i logo windowsa, nic więcej nie ładuje się. Co może być przyczyną? Próbowałem 63 i 32 bity, próbowałem z MBR. W rufus zaznaczalem do starszych typów. Jednak nadal jest problem. Czy tym programem to ogarne? bo jak podpiąłem inny dysk gdzie już była instalacja to się uruchomił (też ssd), tyle że na tym akurat nie może być z innych przyczyn.

Opublikowano

tu prosze możesz sobie zrobić wlasny plik xml a i tak odemnie jestem niewidomy i potrafie postawić winde bez obrazu, jak coś to windows ctrl enter i masz narratora czasami nie warto iść na skróty, https://schneegans.de/windows/unattend-generator/