Transmission Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Szukam systemu na tą specyfikację: CPU: AMD Athlon II X4 640 GPU: AMD Radeon R5 430 RAM: 3GB DDR2 Dysk: HDD 320GB Aktualnie jest na nim Mint i trochę powoli chodzi. Do płyty nie da się dać więcej RAM-u niż 4gb z tego co mi wiadomo i nie za bardzo opłaca mi się do niego inwestować w SSD. Myślałem nad jakimś LTSB 1607, bo z tego co pamiętam starsze dziesiątki lepiej radziły sobie na HDD. Będzie używany do podstawowych zastosowań przeglądarka, drukowanie, napisanie czegoś, ogólnie nic wielkiego. Cytuj
Patryk.P Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 WinJG 7 (+ R3DFOX Browser) Cytuj
Gotdb Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 W dniu 3.12.2024 o 16:54, Transmission napisał(a): Szukam systemu na tą specyfikację: CPU: AMD Athlon II X4 640 GPU: AMD Radeon R5 430 RAM: 3GB DDR2 Dysk: HDD 320GB Aktualnie jest na nim Mint i trochę powoli chodzi. Do płyty nie da się dać więcej RAM-u niż 4gb z tego co mi wiadomo i nie za bardzo opłaca mi się do niego inwestować w SSD. Myślałem nad jakimś LTSB 1607, bo z tego co pamiętam starsze dziesiątki lepiej radziły sobie na HDD. Będzie używany do podstawowych zastosowań przeglądarka, drukowanie, napisanie czegoś, ogólnie nic wielkiego. Jakiej wersji Minta używałeś z środowiskiem graficznym. Jak używałeś cinnanom to by była lżejsza dla komputera to zmień środowisko na XFCE i pobierz na XFCE ewentualnie Zorin OS Lite Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi