jaQbek Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Jeśli przeinstalowaliście system po premierze Windowsa 10, może pojawić się u Was taki oto bug graficzny: Oczywiście chodzi o dziwne ikony i niebieskie tło. Dziś mi się to przytrafiło i metodą prób i błędów (3 reinstalacje systemu ) doszedłem do tego jak to naprawić. Winna jest aktualizacja [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] która instaluje się podczas pierwszego uruchomienia systemu jeśli mamy dostęp do Internetu lub jako jedna z pierwszych po pierwszym wyszukaniu aktualizacji Windows Update. Ta nieszczęsna poprawka odpowiada za poinformowanie użytkownika o możliwości rezerwacji nowego systemu Windows 10. Jeśli taki bug pojawi się u Was wystarczy odwiedzić "Programy i funkcje" w Panelu sterowania, kliknąć z lewej strony link "Wyświetl zainstalowane aktualizacje" i odinstalować wspomnianą aktualizację. Cytuj
croocheck Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dzięki wielkie! Wracam do 8.1 na głównym laptopie, bo 10 dla mnie jeszcze jest zbyt niedopracowana. Problemy, których doświadczyłem instalując na 2 laptopach i 1 tablecie: - niedziałające cyfrowe wyjście optyczne (karta Realtek HD Audio, więc support bdb), ** - BSOD uniemożliwiający uruchomienie systemu, system nie mógł zainicjować partycji systemowej, ** - przez chwilę zniknął mi przycisk "Ustawienia" w menu start (po restarcie powrócił), - animacje graficzne wg mnie są gorzej dopracowane niż w 8.1 (np. klawiatura PIN na tablecie), wysuwanie z boku mi osobiście się mniej podoba (a'la lagujące) ** ** - inni użytkownicy też to raportowali Oczywiście wszystkie czyste instalacje. Może miałem farta, ale z 8/8.1 problemów praktycznie nie miałem (prócz jednego - lapek nie chciał się wyłączyć). Cytuj
dudus8 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Mnie również dotknął bug graficzny po powrocie z Windows 10 na Windows 8.1 Kosztowało mnie to kilka reinstalacji systemu zanim znalazłem rozwiązanie problemu. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 A wystarczyło zablokować niepożądane aktualizacje: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
prosperopro Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 bug graficzny wystepuje chyba tylko z najnowsza kompilacja @Mr.T windowsa 8.1 qIII na innych nie zauważyłem problemu. Cytuj
dudus8 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Możliwe, że tak. Ja problem miałem właśnie na świeżo pobranym systemie prosto od Microsoftu. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi