Skocz do zawartości

Bug graficzny na liście szybkiego dostępu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli przeinstalowaliście system po premierze Windowsa 10, może pojawić się u Was taki oto bug graficzny:

O9ALWYK.jpg

Oczywiście chodzi o dziwne ikony i niebieskie tło. Dziś mi się to przytrafiło i metodą prób i błędów (3 reinstalacje systemu :D) doszedłem do tego jak to naprawić.

Winna jest aktualizacja [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] która instaluje się podczas pierwszego uruchomienia systemu jeśli mamy dostęp do Internetu lub jako jedna z pierwszych po pierwszym wyszukaniu aktualizacji Windows Update.

Ta nieszczęsna poprawka odpowiada za poinformowanie użytkownika o możliwości rezerwacji nowego systemu Windows 10.

Jeśli taki bug pojawi się u Was wystarczy odwiedzić "Programy i funkcje" w Panelu sterowania, kliknąć z lewej strony link "Wyświetl zainstalowane aktualizacje" i odinstalować wspomnianą aktualizację.

Opublikowano

Dzięki wielkie!

Wracam do 8.1 na głównym laptopie, bo 10 dla mnie jeszcze jest zbyt niedopracowana.

Problemy, których doświadczyłem instalując na 2 laptopach i 1 tablecie:

- niedziałające cyfrowe wyjście optyczne (karta Realtek HD Audio, więc support bdb), **

- BSOD uniemożliwiający uruchomienie systemu, system nie mógł zainicjować partycji systemowej, **

- przez chwilę zniknął mi przycisk "Ustawienia" w menu start (po restarcie powrócił),

- animacje graficzne wg mnie są gorzej dopracowane niż w 8.1 (np. klawiatura PIN na tablecie), wysuwanie z boku mi osobiście się mniej podoba (a'la lagujące) **

** - inni użytkownicy też to raportowali

Oczywiście wszystkie czyste instalacje.

Może miałem farta, ale z 8/8.1 problemów praktycznie nie miałem (prócz jednego - lapek nie chciał się wyłączyć).

Opublikowano

Mnie również dotknął bug graficzny po powrocie z Windows 10 na Windows 8.1

Kosztowało mnie to kilka reinstalacji systemu zanim znalazłem rozwiązanie problemu.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka