Kambix Posted July 17, 2024 Report Posted July 17, 2024 Czesc, nadszedl czas na format pytanie tylko czy pozostac jak dotychczas na oryginalnych systemach, a moze jednak sprobowac moda, z wlasnego doswiadczenia wiem ze systemy okrojone dawaly kopa w działaniu i wydajnosc w grach na starszych sprzetach, nie wiem jak to sie bedzie mialo z tym sprzetem : Cpu i5 9300h Ram 16gb (2x8) Grafika Gtx 1650 Dysk 500gb m2 jest to hp pavilion 15-dk0051nw Lapek raczej uzytkowany tylko w domu, glownie do przegladania internetu i czasami jakies gierki. Quote
piter1114 Posted July 17, 2024 Report Posted July 17, 2024 Proponuję 10-kę pro LITE od Sromotnika. Quote
Kambix Posted July 17, 2024 Author Report Posted July 17, 2024 50 minut temu, piter1114 napisał(a): Proponuję 10-kę pro LITE od Sromotnika. pobiorę to gdzies jeszcze? bo nie umiem znalezc Quote
Kambix Posted July 17, 2024 Author Report Posted July 17, 2024 Chyba jednak wskoczę w win jg 11 lite Quote
piter1114 Posted July 18, 2024 Report Posted July 18, 2024 10 godzin temu, Kambix napisał(a): win jg 11 lite ...u mnie chodzi wyraźniej wolniej od 10-ki, więc poczekam na dalszy rozwój. Quote
Kambix Posted July 18, 2024 Author Report Posted July 18, 2024 8 godzin temu, piter1114 napisał(a): ...u mnie chodzi wyraźniej wolniej od 10-ki, więc poczekam na dalszy rozwój. U mnie chodzi jak burza, w porownaniu do pelnych systemow, niestety nie mam porownania do 10 okrojonej Quote
Kosa7 Posted July 25, 2024 Report Posted July 25, 2024 Najnowszą 10 z wgranymi ostatnio aktualizacjami które wyszły żadne mody Quote
dna111 Posted July 25, 2024 Report Posted July 25, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Kambix Posted July 25, 2024 Author Report Posted July 25, 2024 13 godzin temu, Masarz napisał(a): Wczytaj się @Kambix, weż sobie do głowy i podejmij decyzję! Jest stare przysłowie: "kto nie ryzykuje w kryminale nie siedzi". Pisz od razu, że jesteś giercmanem i tylko o to Ci biega, by gry hulały szybciej na twoim laptopku. W twoim przypadku @piter1114 radzi Ci dobrze tylko w 2 rzeczach: wybór producenta modów i Windows 10, ale co do jego wersji, nie ma racji. Jedno jest pewne! Zainstaluj sobie moda Win10 od JG Sromotnik, gdyż nie narodziła sie jeszcze szybsza od Win10 modyfikacja jedenastki, i to nawet jego LITLE czy EXTREME! Dotyczy to wszystkich dostępnych obecnie modów w języku polskim. @piter1114 pisze: Proponuję 10-kę pro LITE od Sromotnika. Nie proponował bym tej dychy, gdyż ta 10-ka pro LITE od Sromotnika nie jest najszybsza z jego dziesiątek. Moim zdaniem Win 10 JG LTSB x64 to jest najlepszy i najszybszy mod polsko języczny, którego nie przebijają nowe modyfikacje Win 11 ze "stajni" JG Sromotnik ani też od innego "producenta", o którego modach raczej nie dyskutuje się na tym forum... @Kambix piszesz, że: Chyba jednak wskoczę w win jg 11 lite Wskocz sobie gdzie chcesz nawet na gówkę ale @piter1114 Ci dobrze radzi i z nim się zgadzam: "...u mnie chodzi wyraźniej wolniej od 10-ki, więc poczekam na dalszy rozwój." Owszem, są dostępne w necie dwie najszybsze modyfikacje: Windows10 oraz Windows 11 ale w wersji tylko angielskiej. Wymagania sprzętowe w tych modyfikacjach zostały znacznie obniżone, tak aby więcej zasobów komputera mogło być przeznaczone na potrzeby gier. Chcesz mieć coś, co uwżasz, że dla Ciebie będzie dobre i szybkie, to przetestuj sobie mody dzisiątek i jedenastek od JG Sromotnik oraz dorzuć do testów mody kogoś z po za winclub.pl a będziesz wiedział co Ci pasuje, bo tak naprawdę sam nie wiesz co chcesz ale byś chciał, tylko nie możesz, bo nie jesteś stanowczy w podejmowaniu decyzji. Mam dużo lepszy sprzęt od twego mogąć instalować bez ograniczeń sprzętowych , a "przeleciałem" prawie wszystkie mody i od JG Sromotnik jak od W_A217 (innych producentów nie polecam), wiec mogę powiedzieć z czystym sumieniem (choć wiem, że tutaj na winclub są niektórzy innego zdania), że od moda Win 10 JG LTSB x64 narazie nie ma nic lepszego! Ci co mają odmienne zdanie na ten temat to ich sprawa a zarazem świadectwo ich wiedzy w temacie modów.. Pamietaj! To co piszę nie jest reklamą moda od JG ale polecam, gdyż sam używam na codzień od lat: Win 10 JG LTSB x64! Może kiedyś narodzi się coś lepszego ale na razie szukaj w sieci (jak potrafisz, bo jest) moda Win 10 JG LTSB x64 aby go sobie zainstalować na swoim ukochanym laptopku. Dzięki za super wypowiedź !! Quote
Kosa7 Posted July 27, 2024 Report Posted July 27, 2024 W dniu 26.07.2024 o 10:02, Masarz napisał(a): Jako, że estem zagorzałym wielbicielem wszelkich modyfikacji i to nie tylko Windowsa! Trafiła tą wypowiedzią @Kosa7 na kamień, czyli mnie Przeczytawszy to, od razy się poczułem jak bym czytal poradę pracownika Microsoftu. Choć "ponoć" na tym Forum jest wolność słowa, ciekawe czy ktoś z innych użytkowników Ci zwrócił uwagę na twoją poradę odradzającą modyfikacje Windowsa? Mnie osobiście ona się nie spodobała i to nie dlatego, że czuć od Ciebie fanatyka oryginałów, ale jak już promujesz tylko oryginalny Windows załóż nowy temat i uzasadnij jaką przewagę ma oryginalny Windows nad swoją modyfikacją, co sie zyskuje a co sie traci i gdzie użytkownik czuje się bezpieczniej odnośnie kontroli Microsoftu nad czym sie da. Co robisz tutaj na tym Forum skoro jesteś jawnym przeciwnikiem modów. Już widać, że szukasz sobie wrogów wśród wielbicieli modyfikacji, których na tym Forum jest bardzo duża większość. Ciekawe jakie będziesz wyrażał swoje opinie, o ile zabierzesz głos w najpopularniejszych tematach na tym Forum, czyli: Modyfikacje Windowsa 10 i 11? Przeczytałem wszystkie posty z linka "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i chwała Bogu, że nie uczestniczysz w dyskusjach o modyfikacjach Windowsa, bo byłbyś tam czarną owcą. Przecież tu nie chodziło o to czy lubię mody czy nie tylko o to żeby chłop nie miał problemów z aktualizacjami w razie czego i ogólnie z systemem Quote
Recommended Posts