WinK Posted April 18, 2024 Report Posted April 18, 2024 Mam prośbę, chciałem zrobić własną czystą instalację Windows 7 SP1 x64 tylko ze zintegrowanymi aktualizacjami do 14.01.2020. Nagrałem oryginalny Windows 7 na dysk, ściągnąłem wszystkie aktualizacje i zainstalowałem, następnie zrobiłem obraz WIM tego zainstalowanego systemu za pomocą Dism++10.1.1002.1B. Tylko niestety podczas instalacji systemu z tego nowego obrazu nie pojawia się okienko gdzie tworzymy nazwę profilu, tylko odrazu przechodzi do profilu Windows jaki był utworzony do zrobienia tego obrazu. I moja wielka prośba czy może ktoś wie co zmodyfikować w tym obrazie żeby znowu pojawiało się podczas instalacji okienko do tworzenia profilu? Za cenne wskazówki, dziękuje Quote
Mr.T Posted April 18, 2024 Report Posted April 18, 2024 Po pierwsze system przeznaczony do wimowania powinien być zainstalowany na oddzielnym dysku po drugie powinien być zainstalowany w systemie "sysprep" wtedy po przechwyceniu będziesz miał prawdziwy instalator o systemie sysprep jest sporo artykułów w sieci zachęcam do poczytania Quote
Recommended Posts