Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest jakaś możliwość lub modyfikacja windowsa żeby można było wykonać czysta instalacje windowsa 8.1 lub 10 bez podłączania klawiatury lub myszy(tylko ekran dotykowy)? Tablet ma gniazdo miniusb lecz przesył danych nie działa więc podłączenie do niego czegoś nie wchodzi w grę, dodam też że tablet ma gniazdo na kartę SD(może to jest jakaś opcja)? 

Opublikowano

Tu czytałeś szczególnie ostatni post?. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Yoga posiadał system windows 10 fabrycznie.

Nie da rady bo brak sterowników do tableta podczas instalacji systemu, zaopatrz się w sterowniki do yoga tab 2 szczególnie do dotyku i dźwięku tu będzie problem bo są ale nie wszystkie działają.

Spróbuj może tak jak np z kiano czyli kabelek na micro usb ale typu OTG do niego podłączysz hub a w niego mysz ale na kabel i klawiature no i pendriva z systemem, dobrze by było jak by ten hub był zasilany z zasilacza bo może nie uciągnąć z tableta . Np unitec

kabel : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Hub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lub inny ale z zasilaczem bo zasilanie tableta nie pociągnie myszy i klawiatury, pendriva z systemem oraz huba. zawsze możesz spróbować bez zasilacza.

Może ktoś zna inny sposób.

Opublikowano
40 minut temu, Dziadek13 napisał(a):

Tu czytałeś szczególnie ostatni post?. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Yoga posiadał system windows 10 fabrycznie.

Nie da rady bo brak sterowników do tableta podczas instalacji systemu, zaopatrz się w sterowniki do yoga tab 2 szczególnie do dotyku i dźwięku tu będzie problem bo są ale nie wszystkie działają.

Spróbuj może tak jak np z kiano czyli kabelek na micro usb ale typu OTG do niego podłączysz hub a w niego mysz ale na kabel i klawiature no i pendriva z systemem, dobrze by było jak by ten hub był zasilany z zasilacza bo może nie uciągnąć z tableta . Np unitec

kabel : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Hub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lub inny ale z zasilaczem bo zasilanie tableta nie pociągnie myszy i klawiatury, pendriva z systemem oraz huba. zawsze możesz spróbować bez zasilacza.

Może ktoś zna inny sposób.

Nie da się niestety nic podłączyć, próbowałem  przez takie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podłączyc sama klawiaturę na usb ale nie działa. Teraz jest na tablecie system Win 10 ale na pierwszym ekranie instalacji stoi bo nic nie mogę nacisnąć, próbowałem przez recovery wgrywać różne sterowniki dotyku ale również nie działa. A może jakiś inny system Ubuntu, android przez dotyk pójdzie. Szkoda mi wyrzucać tableta 

Opublikowano

Kabel otg hub  do huba pendrive, mysz na kabel, klawiatura trzy rzeczy, dobry otg uruchomi przesył danych przez micro usb.

Tyle można powiedzieć w tym temacie, pamiętaj jedno że zasilanie z micro usb może nie wydolić z zasilaniem myszy i klawiatury dla tego pisałem o hubie z zasilaczem zewnętrznym.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]