as1970 Posted December 13, 2023 Report Posted December 13, 2023 Co zrobić z tym paskiem , jak przechodzi w tryb uśpienia to po wybudzeniu jest jak na zał. zrzucie - brak ikon [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Problem jak tylko mam win 11. Quote
stens Posted December 14, 2023 Report Posted December 14, 2023 10 godzin temu, as1970 napisał(a): Co zrobić z tym paskiem Reset eksploratora Quote
as1970 Posted December 14, 2023 Author Report Posted December 14, 2023 12 godzin temu, stens napisał(a): Reset eksploratora I co ci to pomoże ? Do następnego razu. Quote
P1O Posted December 15, 2023 Report Posted December 15, 2023 Nie zdarzyło mi się to nigdzie. To jest czysta instalka, czy jakiś mod lub upgrade z innej wersji? Jakieś programy "ułatwiająco - upiększająco - czyszczące"? Czy na poprzednich systemach też tak się zdarzało? Quote
as1970 Posted December 15, 2023 Author Report Posted December 15, 2023 5 godzin temu, P1O napisał(a): Nie zdarzyło mi się to nigdzie. To jest czysta instalka, czy jakiś mod lub upgrade z innej wersji? Jakieś programy "ułatwiająco - upiększająco - czyszczące"? Czy na poprzednich systemach też tak się zdarzało? Czysta instalka win 11 pro zainstalowana z MS , żadnych modów i dodatków, legal win, na 10 tego nie było. Laptop lenovo legion 5 , win 11, 16gb ram, i5 10gen rtx 2060, samsung m.2 980 pro 1tb i drugi m.2 970 evo 500gb Quote
P1O Posted December 15, 2023 Report Posted December 15, 2023 1. PPM na Start -> Terminal (Administrator). 2. dism /online /cleanup-image /restorehealth 3. Restart. 4. PPM na Start -> Terminal (Administrator). 5. sfc /scannow 6. Restart. ...i sprawdź jeszcze raz. Quote
as1970 Posted December 15, 2023 Author Report Posted December 15, 2023 6 godzin temu, P1O napisał(a): 1. PPM na Start -> Terminal (Administrator). 2. dism /online /cleanup-image /restorehealth 3. Restart. 4. PPM na Start -> Terminal (Administrator). 5. sfc /scannow 6. Restart. ...i sprawdź jeszcze raz. Obadamy Dzięki Quote
as1970 Posted December 15, 2023 Author Report Posted December 15, 2023 7 godzin temu, P1O napisał(a): OK. Napisz tylko, czy pomogło. Na razie się nic nie dzieje, a bywało tak ze nic się nie działo przez kilka dni, zobaczymy. Jeszcze za czym zrobiłem te twoje komendy zmieniłem skalowanie ekranu z automatu 125% na ręczne 125%. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
as1970 Posted December 31, 2023 Author Report Posted December 31, 2023 W dniu 15.12.2023 o 13:47, P1O napisał(a): OK. Napisz tylko, czy pomogło. No i nie pomogło od tego czasu czyli ok 15.12 już problem wystąpił kilka razy. Żadna opcja nie pomaga. Nie jest to jakieś upierdliwe ale odchodzisz od kompa przychodzisz za chwilę ekran uśpiony klikasz myszą a tu brak ikon na pasku Quote
as1970 Posted October 2, 2024 Author Report Posted October 2, 2024 Cały czas mam taki problem jak powyżej w temacie w pierwszym poście , niżej zrzut z dzisiaj. Wiem co zrobić żeby ikony wróciły, ale nie wiem co zrobić żeby nie uciekały z tego paska. Już milion kombinacji robiłem i nie pomaga. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
starcraft2fan Posted October 2, 2024 Report Posted October 2, 2024 30 minut temu, as1970 napisał(a): Cały czas mam taki problem jak powyżej w temacie w pierwszym poście , niżej zrzut z dzisiaj. Wiem co zrobić żeby ikony wróciły, ale nie wiem co zrobić żeby nie uciekały z tego paska. Już milion kombinacji robiłem i nie pomaga. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie masz zainstalowanego Atlas OS? Explorer jest zabugowany w w11, możesz zainstawać startallback i dostosować pod siebie, program przywraca pasek zadań z w10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
userek123 Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 21 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Nie masz zainstalowanego Atlas OS? Explorer jest zabugowany w w11, możesz zainstawać startallback i dostosować pod siebie, program przywraca pasek zadań z w10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można też spróbować tej aplikacji - ExplorerPatcher. Jest darmowa i oferuje opcje związane z menu start jak i z paskiem zadań. Może to pomoże. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] starcraft2fan likes this Quote
LAGUNA Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 a zobacz coś z tego ,może jest jakaś opcja. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
starcraft2fan Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 4 godziny temu, userek123 napisał(a): Można też spróbować tej aplikacji - ExplorerPatcher. Jest darmowa i oferuje opcje związane z menu start jak i z paskiem zadań. Może to pomoże. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To też jest opcja, używałem tego w 2022, ale nie wiedziałem nawet, że dalej otrzymuje update. Quote
as1970 Posted October 3, 2024 Author Report Posted October 3, 2024 34 minuty temu, starcraft2fan napisał(a): To też jest opcja, używałem tego w 2022, ale nie wiedziałem nawet, że dalej otrzymuje update. I przy okazji wirus jest w nim Quote
starcraft2fan Posted October 3, 2024 Report Posted October 3, 2024 1 godzinę temu, as1970 napisał(a): I przy okazji wirus jest w nim To ingeruje w explorera, pliki systemowe oraz rejestr mocno, więc będzie wykrywany jako false positive. Jeśli ma się wątpliwości co do jakiegoś software, to można sprawdzić jego opinie na reddicie/forach i wyczytać, czym rodzaj ten infekcji jest dokładnie LAGUNA and userek123 like this Quote
LAGUNA Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 Tutaj jest wirus? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
as1970 Posted October 4, 2024 Author Report Posted October 4, 2024 9 godzin temu, LAGUNA napisał(a): Tutaj jest wirus? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu może nie LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 Spróbuj sobie (jeśli chcesz) pobrać tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] masz 100 dni darmowe więc zobaczysz czy da efekt czy nie. Zawsze możesz usunąć kiedy chcesz. stens likes this Quote
as1970 Posted October 6, 2024 Author Report Posted October 6, 2024 W dniu 4.10.2024 o 18:52, LAGUNA napisał(a): Spróbuj sobie (jeśli chcesz) pobrać tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] masz 100 dni darmowe więc zobaczysz czy da efekt czy nie. Zawsze możesz usunąć kiedy chcesz. Zainstalowałem na czysto 24H2 , na tą chwilę zero problemów LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted October 6, 2024 Report Posted October 6, 2024 2 godziny temu, as1970 napisał(a): Zainstalowałem na czysto 24H2 , na tą chwilę zero problemów Jak tylko się lepiej sprawuje od 23h2 to tylko się cieszyć. Widocznie komputer się polubił z nowym systemem. A to co opisują tutaj to nie znaczy że każdy ma takie problemy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Grzegorz111 Posted February 25 Report Posted February 25 Czy cokolwiek mogę zrobić żeby dało się ukryć ikony sieci i głośności ?? Quote
TheStraight Posted February 25 Report Posted February 25 2 godziny temu, Grzegorz111 napisał(a): Czy cokolwiek mogę zrobić żeby dało się ukryć ikony sieci i głośności ?? StartISBack ma taką funkcjonalność : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts