VACek Posted July 10, 2023 Report Share Posted July 10, 2023 Tak jak w temacie postanowiłem przeprowadzić test temperatur dysk Samsung PM981 1TB ( oem 970 Evo) przy pomocy radiatora z Aliexpress marki: JEYI model: icold-007 oraz adaptera na PCIe. Platforma testowa: OS: Windows 11 Pro CPU: i5 6400 MOBO: GA-H110M-S2 Radiator: JEYI icold-007 Adapter: PCIe Programy: CCSIO Benchmark, HWiNFO [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podsumowanie: Dysk w spoczynku ma dość niskie temperatury lecz pod obciążeniem potrafi się nagrzać dość mocno bez użycia radiatora co nie wpływa radykalnie na jego transfery. Co do samego radiatora mimo swoich małych gabarytów zaskoczył mnie bardzo pozytywnie i mogę go polecić. Przydatne linki: CCSI Benchmark: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] HWiNFO: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Radiator: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Adapter PCIE: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts