FILAGOL Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 ...( Info )... Nazwa producenta: Ashampoo GmbH & Co. KG Wersja programu: 1.6.0.0 ...( Opis )... Ashampoo Driver Updater to proste w obsłudze narzędzie do zarządzania sterownikami w systemie Windows. Z jego pomocą szybko i bez zbędnego wysiłku zainstalujemy brakujące sterowniki, jak również zaktualizujemy te przestarzałe do najnowszych dostępnych wersji. Program swoje działanie opiera na ulokowanej w chmurze, rozbudowanej bazie sterowników, w skład której wchodzi ponad 400 tys. pozycji dla przeszło 150 tys. urządzeń. Wśród nich znajdziemy sterowniki dla wszystkich możliwych komponentów komputera – płyt głównych, chipsetów, układów graficznych i dźwiękowych, kart sieciowych, modułów bluetooth, kamer internetowych, różnego typu kontrolerów, a nawet myszy i klawiatur komputerowych. Zasada działania Ashampoo Driver Updater nie powinna zaskoczyć nikogo kto kiedykolwiek korzystał z narzędzia tego typu. Po uruchomieniu przeprowadzana jest gruntowna analiza zainstalowanych na komputerze sterowników. Następnie wyświetlane jest zestawienie, zawierające brakujące i przestarzałe składniki. Użytkownik posiada możliwość instalacji wybranych sterowników, które uprzednio pobierane są z zewnętrznych serwerów firmy Ashampoo. Ashampoo Driver Updater jest narzędziem w pełni bezpiecznym, które umożliwia tworzenie kopii zapasowych wybranych sterowników i ich przywracanie w razie niepowodzenia aktualizacji. Program uruchamiany może być wraz z systemem, umożliwia skanowanie po uruchomieniu Windowsa, wyłączanie wybranych sterowników z analizy, pracę zgodnie ze zdefiniowanym harmonogramem i oferuje wsparcie dla serwerów proxy. ...( Wymagania Sprzetowe )... Windows 7 | 8 | 8.1 | 10 | 11 (32/64-bit) ...( Instalacja )... Wersja portable, nie wymaga instalacji Jeżeli pomogłem Kliknij zieloną strzałkę Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jerzy68, LAGUNA, Adini1 and 2 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabirex Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 Z ciekawości zapodałem sobie ten programik i specjalnie zainstalowałem czystą win11, żeby obadać to cudeńko na moim mobo jako że nie jest zbyt popularna a mianowicie X299 no i co ? a no właśne że zong ! wśrodku instalacji program się powiesił i ani drgnie se myśle co jest k.... .musiałem robić twardy reset . po chwili namysłu gdy system wstał i coś mnie tkneło żeby zajrzeć na partycję systemową (64GB) a tu 1GB wolego miejsca ,coooo!!!! otóż powodem zawiechy był brak miejsca na "kopie zapasow sterowników" już było 50GB w folderze " Ashampo" (przynajmniej program mógł wywalić że mało miejsca) a tak sobie odpuściłem i przestrzegam potencjalnych userów na tą przypadłość. Ashampo robi fajne programiki ale tutaj jeszcze muszą popracować i przynajmniej dodać opcję "bez kopii zapasowej" tak jak jest u konkurencji Pozdrawiam wszystkich miąchaczy Windowsów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted June 28, 2023 Author Report Share Posted June 28, 2023 Siema @jabirex Dziękuje za informację sprawdzę sytuację którą Opisałeś aktualizowałem sterowniki 2 dni temu ADU i nie zauważyłem takiego problemu (partycja systemowa 250GB) więc nie odczułem aby się coś działo lecz dobrze wiedzieć o takiej sytuacji gdy ma się mniejszą partycję systemową być może Ashampoo GmbH & Co. KG poprawi ten błąd i tak jak napisałeś doda potrzebne opcje tak jak konkurencja czas pokaże Pozdrawiam Jerzy68 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 Eset go usunął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted June 28, 2023 Author Report Share Posted June 28, 2023 każdy program antywirusowy będzie alarmował o wirusie wiem o tym gdyż jest to taka nie inna wersja (nie chodzi oto iż jest przenośna) Jerzy68 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 Taka lub inna wersja ... ja nie zaryzykuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 Jeśli chodzi o sam program to jest całkiem dobry. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] natomiast skąd jest jego źródło w to nie wnikam. FILAGOL likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted June 28, 2023 Author Report Share Posted June 28, 2023 Rozumiem Wasze opinie i je szanuje, nie zmuszam, sam korzystam z różnych programów tej marki i się sprawdzają wstawiam to z czego sam korzystam pobieranie dobrowolne, kto chce ten pobiera, kto nie tego nie zmuszam, nic na siłę Pozdrawiam Jerzy68 and jabirex like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts