Jump to content

intel pentium g4400 intel hd graphics 510 pomoc wybraniu systemu pod gry...

Recommended Posts

A opłaca się w ogóle wymieniać to ? Dodam że kompa znalazłem na wystawcę na ulicy ktoś wystawił nawet nie rozkręcił tego cuda z myślą że już nie da się naprawić a wystarczyło docisnąć ram..

W dniu 25.05.2023 o 13:51, komputerowy69 napisał(a):

Witam poleci ktoś jakiś lekki system pod ten zabytek by ruszyć bynajmniej cs go w 60 fps? 

Dysk HDD 

4gb ram 

15 minutes ago, komputerowy69 said:

A opłaca się w ogóle wymieniać to ? Dodam że kompa znalazłem na wystawcę na ulicy ktoś wystawił nawet nie rozkręcił tego cuda z myślą że już nie da się naprawić a wystarczyło docisnąć ram..

Heja.

Zawsze możesz kupić używaną kartę graficzną na portalu z pomarańczowym logo (do CS to pewnie jakieś 60/70 złotych), może jakiś dysk SSD niekoniecznie nowy (chociaż nowy to również jakieś 6-7 dych) albo spróbować na starym HDD i jeśli nie będzie działać w ciągu 14 za darmo odesłać a kasę otrzymasz w ciągu kolejnych 14 dni. Tylko zwróć uwagę, czy kupujesz od sprzedawcy posiadającego firmę i jest możliwość zwrotu.

Kolejny pomysł. Możesz przełożyć części z jakiegoś innego działającego peceta (nie wiem może masz jakiegoś starego, może znajomi mają a może z tego, który używasz obecnie?) i sprawdzić jak będzie?!

Trochę kiepsko z tym RAMem. Windows 10 w spoczynku wykorzystuje ok. 2Gb a masz 4GB. Może warto zobaczyć jaką masz płytę główną, dokupić 4 za kolejne 5 dyszek i jak będzie działać zostawić, jak nie odesłać.

Zawsze możesz z tego kompa jakiś serwerek zrobić, www, NAS, firewall cokolwiek zechcesz. 

Pozdro.

10 minut temu, fat64 napisał(a):

Heja.

Zawsze możesz kupić używaną kartę graficzną na portalu z pomarańczowym logo (do CS to pewnie jakieś 60/70 złotych), może jakiś dysk SSD niekoniecznie nowy (chociaż nowy to również jakieś 6-7 dych) albo spróbować na starym HDD i jeśli nie będzie działać w ciągu 14 za darmo odesłać a kasę otrzymasz w ciągu kolejnych 14 dni. Tylko zwróć uwagę, czy kupujesz od sprzedawcy posiadającego firmę i jest możliwość zwrotu.

Kolejny pomysł. Możesz przełożyć części z jakiegoś innego działającego peceta (nie wiem może masz jakiegoś starego, może znajomi mają a może z tego, który używasz obecnie?) i sprawdzić jak będzie?!

Trochę kiepsko z tym RAMem. Windows 10 w spoczynku wykorzystuje ok. 2Gb a masz 4GB. Może warto zobaczyć jaką masz płytę główną, dokupić 4 za kolejne 5 dyszek i jak będzie działać zostawić, jak nie odesłać.

Zawsze możesz z tego kompa jakiś serwerek zrobić, www, NAS, firewall cokolwiek zechcesz. 

Pozdro.

Właśnie wyciągnąłem dysk ssd z starego kompa gdzie płyta poszła więc to już mamy załatwione zaraz sprawdzę jaka tu jest dokładnie płyta główna bo wydaję się dosyć nowa bo ram jest ddr4

CS GO ma małe wymagania, dołóż ramu i wypróbuj. Dopiero potem modernizuj. Zalecane wymagania to

• procesor: Intel Pentium Dual Core E5700 3 GHz lub AMD Phenom 8750 Triple-Core;

• grafika: Nvidia GeForce GT 630 lub AMD Radeon HD 6670;

10 minut temu, brygada69 napisał(a):

CS GO ma małe wymagania, dołóż ramu i wypróbuj. Dopiero potem modernizuj. Zalecane wymagania to

• procesor: Intel Pentium Dual Core E5700 3 GHz lub AMD Phenom 8750 Triple-Core;

• grafika: Nvidia GeForce GT 630 lub AMD Radeon HD 6670;

To były wymagania na początku CS'a teraz po wszystkich aktualizacjach jest znacznie bardziej wymagający, sprawdzałem w 2016r na e8400 + gtx570 to było po te 70fps z spadkami do 40, ale teraz podejrzewam że w ogóle już nie dało by się grać komfortowo na podobnym zestawie...

1 minutę temu, kebab napisał(a):

To były wymagania na początku CS'a teraz po wszystkich aktualizacjach jest znacznie bardziej wymagający, sprawdzałem w 2016r na e8400 + gtx570 to było po te 70fps i spadkami do 40, ale teraz podejrzewam że w ogóle już nie dało by się grać komfortowo na podobnym zestawie...

Dokładnie teraz ledwo 170 FPS mam na innym kompie z ryzenem 5 4600g 16gb ram i gtx1650 i to na najniższych ustawieniach.. a jeszcze pójdą w górę bo source 2 niedługo wychodzi