Mokebe Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Witam, tak jak w temacie nie mogę aktywować Windows 7 SP1 by NiKKA (07.2021) ani żadnej innej wersji Windowsa 7, czy to modowanej czy oryginalnej, czy w wersji Home, Pro, Enterprise etc. Error jaki wyświetla program Microsoft Toolkit 2.6.4 to 0xC004F035 oraz komunikat ERROR TEXT: The Software Licensing Service reported that the computer could not be activated with a Volume license product key. Volume-licensed systems require upgrading from a qualifying operating system. Please contact your system administrator or use a different type of key. WARNING: It will be impossible to activate via KMS due to OEM BIOS issues. Laptop to Lenovo Z50-70 kupiony nowy w sklepie lata temu, oryginalnie na Windows 8, ale tak to wszystko zamula, że chciałem przejść na Win 7. Da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Najpierw poczytaj bo Twój błąd jest na liście [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 KMS można aktywować tylko wersję Pro i Ent, więc próby innych wersji są bezcelowe. Tak samo jak instalowanie Win 7 na partycji GPT i zmaganie się z aktywacją KMS, skoro na partycji MBR bez problemu aktywujesz Loaderem by Daz. Cytuj
Mokebe Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Okej, podziałało, zainstalowałem oryginalny obraz Win 7 SP1 pod MBR i aktywowałem Loaderem by Daz. Tylko napotkałem kolejny problem, sterowniki od grafiki Nvidia. Pobierałem sobie sterowniki pod 840m instaluję no i błąd "An unknown error has occurred" próbowałem już tych sposobów z poradników, instalowałem nawet Geforce Experience i wyskakuje ten sam błąd. Wypakowałem instalator na drugim kompie i zgrałem pliki na pendrive i wrzuciłem na laptopa, znowu ten sam błąd. Generalneby ten ie to mi nawet nie pokazuje dedykowanej karty w menadżerze urządzeń. Nie wiem co robić dalej. Jakieś pomysły? Ewentualnie jaki inny system polecacie, żeby Laptop tak nie mulił, Lenovo Z50-70 i3-4030U GT840m SSD 240GB 8GB RAM Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Jeśli system to> Może spróbować sobie tej 10-siątki Cytuj
Mokebe Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Pobieram, zaraz będę instalował i dam znać jak to chodzi. Dzięki za system. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Mokebe napisał(a): i3-4030U To jest problem mulenia i żaden system nie pomoże, ani nic nie zrobisz. Bardzo słaby procesor. Przylutowany, nie wymienisz. 4 godziny temu, Mokebe napisał(a): Tylko napotkałem kolejny problem, sterowniki od grafiki Nvidia. Czy zainstalowałeś najpierw inne sterowniki w tym sterowniki grafiki zintegrowanej Intela? 4 godziny temu, Mokebe napisał(a): nawet nie pokazuje dedykowanej karty w menadżerze urządzeń A masz ją włączoną w biosie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi