MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 Jak w tytule, czy ma ktoś sposób aby magisk przetrwał aktualizację custom romu? Wiem że kiedyś to działało bez problemu, teraz trochę mnie irytuje konieczność jego ponownej instalacji za każdym razem (szczególnie na romach LineageOS gdzie w ich recovery jest możliwość instalacji zipa tylko przez adb sideload) Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 Jak bawiłem się kiedyś modowaniem telefonów to najpierw instalowałem aktualizację OTA ale nie uruchamiałem telefonu ponownie, wchodziłem za to w aplikację magisk i klikałem opcje zainstaluj w nieaktywnym gnieździe (OTA). Telefon uruchamiał się ponownie i był zaktualizowany oraz miał roota. Cytuj
TheStraight Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 4 godziny temu, MARCIN_ZIOMEK napisał(a): Jak w tytule, czy ma ktoś sposób aby magisk przetrwał aktualizację custom romu? Wiem że kiedyś to działało bez problemu, teraz trochę mnie irytuje konieczność jego ponownej instalacji za każdym razem (szczególnie na romach LineageOS gdzie w ich recovery jest możliwość instalacji zipa tylko przez adb sideload) Nic. Jeśli rom nie wspiera automatyczne przeflashowania magiska po instalacji paczki to nic nie zrobisz bo Magisk tkwi na partycji boota która jest podmieniana na tą znajdującą się w pliku Boot.img w obrazie. A to że LOS Recovery aka AOSP Recovery nie wspiera normalnego flashu to tylko dlatego że większosć custom recovery nie ma wsparcia do zdeszyfrowania partycji a flas"Jestem Idiotą"ąc plik spod adb robisz to z podniesionymi prawami. Tak w skrócie.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi