Skocz do zawartości
  • 0

Windows 10 Mobile - Insider Preview - Instalacja i dyskusja ogólna

Pytanie

Gość Devhost97
Opublikowano

Jak u was wyglądała instalacja Windows 10 na telefonach? Jesteście zadowoleni z nowej wersji Windows-a? Zauważyliście jakieś błędy w systemie ?

Ogółem u mnie poza błędem że raz na 40 połączeń nie działa dotyk i trzeba zrobić soft reset jest ok :)

Testowany bulid to 10166 na Lumii 532

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Sprawdzałem. Jednym dodaje pamięci (pagefile), innym nie, a potrafi uszkodzić system. U mnie na 520 nie działało. Może ruszy po odblokowaniu bootloadera (mam odblokowany, ale nie próbowałem).

Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za odpowiedź  - właśnie  dla tego  wolałem  się spytać niż  namieszać  jak w ruskim  czołgu .Poczekam jak  będziesz  miał  czas i natchnieni  i sprawdzisz  to  daj  znać  czy warto się  w to bawić ?.

• 0
Opublikowano

W tej chwili  pobiera mi   aktualizację 10.0.10586.63  - po 3 minutach  dopiero ruszyło  co zmienili  ?

Microsoft ogłosi premierę systemu Windows 10 Mobile 12 stycznia?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• 0
Opublikowano

Brak changeloga, pewnie poprawki stabilności.

Changelog:

Wow, what a busy day... Just wanted to stop in to let you know that, other than the general reliability, battery and perf improvements that come with each of these revisions, there are also a few things that you've reached out to me about that should be improved:"

Typing on Polish keyboard in Outlook Mail

Turn by turn directions over Bluetooth in car

Battery usage with Iris Recognition

Reliability of quick actions settings page

MS Band use with Cortana

• 0
Opublikowano

Jak na dzień dobry  nic specjalnego  nie widać ? no  może  ciut ciut   lepiej się uruchamia  i wyłącza  ( lumia 635 ) ?

Jeżeli  jest  prawdą  o poprawie działania baterii  no to to by była chyba  najlepsza wiadomość  bo bateria  zasuwała tak  jak Kusocinski.

Najbardziej  by mnie  cieszyło jak by  połowę  tych ich bzdetów  można by było odinstalować  i wówczas  ten telefon  dostał by  jeszcze lepszego " kopa ".

• 0
Opublikowano

Co nowego w systemie Windows 10 Mobile Build 10586.63?

• 0
Opublikowano

W najbliższym czasie nie zobaczymy nowych funkcji w systemach Windows 10

• 0
Opublikowano

Co nowego w systemie Windows 10 Mobile Build 10586.63?

Najbardziej cieszy to z poprawieniem czas pracy na baterii. Bo na poprzedniej to była masakra.

9595387wp_ss_20160129_0004.png

Poprawiono niezawodność ustawień szybkich akcji.

9770908wp_ss_20160129_0002.png

• 0
Opublikowano

Microsoft: premiera Windows 10 Mobile w pierwszej połowie lutego

PS.

miałem wyłączyć  telefon ,ale ruszyła jakaś  aktualizacja ? ( jutro będę sprawdzał co tam aktualizowali ? ).

i już sprawa jasna   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]-  zdziwiło mnie  zachowanie instalacji tej  poprawki  bo  pobrałem ją  i zainstalowałem ze sklepu , a instalacja i przywracanie ustawień  sugerowało  jak by instalował  wersję  Build 10586.71 .

• 0
Opublikowano

przywracanie ustawień sugerowało jak by instalował wersję Build 10586.71 .

Windows 10 Mobile Build 10586.71 udostępniono w szybkim pierścieniu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Co poprawiono w aktualizacji? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

• 0
Opublikowano

Windows 10 Mobile Build 10586.107 już dostępny w Windows Insider  (  właśnie instaluje mi  - lumia 635 )

Poczta oraz Kalendarz otrzymują kolejną aktualizację dla Windows 10 Mobile

• 0
Opublikowano

Obecnie Insider Fast to więcej buildów, które są częściej ale są niby bardziej niestabilne. Insider Slow to rzekomo buildy bardziej stabilne, w rzeczywistości trafiają tam kompilację bez poważnych błędów dla ludzi, którzy boją się Fast ;) Insider Release Preview - nie wiem, ja takiego na e miałem.

• 0
Opublikowano

New Release Preview Ring, czyli aktualizacja do Windows 10 na życzenie

• 0
Opublikowano

Windows 10 Mobile teraz z 16 aplikacjami działającymi w tle.

Z 8 do 16 zwiększa się limit działających równocześnie w tle aplikacji pod Windowsem 10 Mobile. Wysyłka aktualizacji już ruszyła.

• 0
Opublikowano

Windows 10 Mobile Build 14267 Redstone już dostępny dla wybranych Lumii

• 0
Opublikowano

Oficjalna wersja z 8.1 do 10 Mobile już dostępna do pobrania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a podobno modele z x20 nie dostaną

• 0
Opublikowano

Smartfony z 512 MB pamięci RAM jednak nie dostaną Windows 10 Mobile

Dziś rusza aktualizacja do Windows 10 Mobile

Potwierdzam  ( lumia 635 )  - pobrałem  UpgradeAdvisor  ze sklepu  zainstalowałem i  mi melduje " Twój telefon nie spełnia wymagań systemowych windows 10 "   - płakać nie będę .

• 0
Opublikowano

Wiem kolego  bo już  ją ćwiczyłem  przed naprawą  tel...  - mam  WP 8.1  i działa bardzo dobrze  a co  najważniejsze  nie  doi  tak baterii jak win10

• 0
Opublikowano

W dodatku wypuszczony w10m oficjalnie nadal ma błędy, kosmetyczne i nie tylko o których można przeczytać w recenzjach tego buildu.

Tłumaczenia ms nie wypuszczenia w10m dla pozostałych z powodu złych opinii systemu w trakcie testowania insiderów jak dla mnie jest bez sensu. Po co coś obiecywać skoro i tak później można nie dotrzymać obietnicy i zgonić to na opinie testerów. Czy nie po to zgłaszano im te opinie żeby naprawiali błędy i mogli udostępnić zgodnie z planem dla wszystkich?

System ma 2% na rynku a oni takie cyrki :) Zobaczymy jak będzie wyglądać przyciąganie do siebie developerów. Na moją L925 nie widzę zastępstwa od ms, w sumie nie widzę już sensu kupowania telefonu od nich. :)