Skocz do zawartości
  • 0

Windows 10 Mobile - Insider Preview - Instalacja i dyskusja ogólna

Pytanie

Gość Devhost97
Opublikowano

Jak u was wyglądała instalacja Windows 10 na telefonach? Jesteście zadowoleni z nowej wersji Windows-a? Zauważyliście jakieś błędy w systemie ?

Ogółem u mnie poza błędem że raz na 40 połączeń nie działa dotyk i trzeba zrobić soft reset jest ok :)

Testowany bulid to 10166 na Lumii 532

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jak na razie  to kicha straszna - win8.1  działa o niebo lepiej ( lumia 635 ).Od 2 tyg  mam tą samą wr. co Ty i błedy te same i dużo, dużo więcej z dwa numerki wstecz chyba najlepiej działała - nie polecam  w tej chwili chyba że tel.  tylko do testu.

• 0
Gość Devhost97
Opublikowano

U mnie osobiście telefon chodzi stabilnie i bez problemu poza tym jednym błędem. A powiedz, czy aktualizacje 8.1 instalowałeś za pomocą OTA czy z poziomu PC? Podobno to ma dosyć stanowczy wpłw na działanie telefonu na testowej wersji W10.

• 0
Opublikowano

U mnie na Lumii 520 10166 działa stabilnie jak 8.1. Zero problemu z aplikacjami itd. Po instalacji jednak warto zrobić Hard Reset, eliminuje to ewentualne problemy z aplikacjami.

Najlepiej wgrać sobie czysty soft Denim, potem Update do 10 i zrobić HR.

Testowałem wszystkie kompilacje i z każdą najnowszą jest coraz lepiej :)

• 0
Opublikowano

W ciągu najbliższych kilku dni zostanie udostępniona nowa kompilacja, z numerkiem większym od 10240 - koniec prac nad W10 Mobile przewiduje się na koniec września, a proces aktualizacji na październik/listopad.

Wyciekł ROM (chińskie źródła) 10240 dla Lumia 930/640/640XL
Dla 930 na GD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
l: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]p: 8axc
l: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]p: uf52
l: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]p: fvji

• 0
Opublikowano

About time we got a Windows 10 Mobile build 1051x maybe next week

Następny bulid będzie miał numerek 10512, i zostanie wydany prawdopodbnie w ten wtorek.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Można już pobierać nowy bulid 10512

Changelog:

• Ogólne ulepszenia w stabilności oraz wydajności.
  • Możemy teraz ustawić ekran blokady oraz tło z aplikacji Zdjęcia.
  • Poprawiono błąd z aplikacjami zainstalowanymi na karcie pamięci, które nie działały po wykonaniu restartu telefonu.
  • Poprawiono język łotewski oraz chiński.
  • Ulepszono ułożenie i wygląd w kąciku dziecięcym.
  • Poprawiono szczegółowość danych wyświetlanych w Czujniku danych.
  • Zmodyfikowano algorytm podpowiadający słowa w sugerowaniu imion kontaktów.
  • Poprawiono błąd, w którym aparat mógł się nie uruchamiać kiedy telefon był zablokowany.
  • Poprawiono błąd związany z brakiem wyświetlania przychodzących wiadomości.
  • Poprawiono błąd z brakiem reakcji na dotyk na niektórych telefonach w trakcie kończenia rozmowy.
  • Poprawiono również błąd związany z zachodzeniem tekstu na kafelkach folderów.

Poniżej znajduje się lista problemów lub rzeczy, które mogą nie działać w najnowszej aktualizacji:

• Udostępnianie Internetu nie działa w tej kompilacji.
  • Nie działa dwuetapowa weryfikacja w momencie kiedy wykonamy przywracanie telefonu do ustawień fabrycznych.
  • Niektóre telefony mogą spędzić sporo czasu na ekranie migracji danych – trzeba cierpliwie poczekać aż telefon zakończy migrację.
  • Niektóre telefony z duża ilością kafelków na ekranie startowym mogą po aktualizacji zobaczyć napis „Ładowanie…”. W tym wypadku konieczny będzie powrót do poprzedniej wersji systemu Windows Phone 8.1 za pomocą aplikacji Recovery Tool.
  • Niektórych aplikacji nie uda się zaktualizować za pomocą Sklepu Windows – otrzymamy komunikat 0x80073cf9. W tym wypadku należy odinstalować aplikację i zainstalować ponownie.
  • Aplikacja Filmy i telewizja nie działa w tej kompilacji (nie działa odtwarzanie filmów).

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez Devhost97
  • 0
Opublikowano

@razor1995 ja już po raz kolejny na w10 mam problem z czytaniem karty SD, wracam do 8.1 u2 póki coś z tym nie zrobią:)

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ja nawet tego buildu nie instaluję, zbyt zabugowany jak dla mnie. Jesli oni do wrzesnia chcą wydać RTM, to życzę powodzenia, bo wyjdzie im coś takiego jak desktopowy Windows 10.

Jednak jeśli system się idą, to może być ciekawie, gdy udostępnią Astorię i narzędzia do portowania z iOS dla starszych modeli, wtedy WP pod względem aplikacje będzie bezkonkurencyjny (ale jesli chodzi o spójność interfejsu będzie tragicznie).

Edytowane przez razor1995
  • 0
Opublikowano

Na razie dalej najnowszym bulidem dla insiderów jest 10512. Plotki chodzą że w tym tygodniu ma wyjść nowy bulid.

• 0
Opublikowano

A więc. Nowy Bulid najprawpodobniej będzie dla nas dostępny we wtorek.

Testerzy którzy szczęściliwie załapali się na instalacje bulidu 10536.1003 (Nowy bulid ma numer 10536.1004) piszą że w nowym bulidze zmieniło się:

- Znacznie zwiększyła się stabilność oraz szybkość działania W10M

- Naprawione zostały Ciche Godziny oraz Mobilny Hotspot

- Dodano nowe opcje jak zStorage (aktualnie cras"Jestem Idiotą"e po wejściu do niego) oraz USB EEM

- Brak opóźnień związanych z działaniem Lockscreena.

• 0
Opublikowano

Ja na razie śmigam na 8.1 Update 2 bo mnie na 10tke wkurzało wczytywanie do ekranu startowego było ładowanie przez 15 minut,więc może ten build zainstaluje 10536 jak tylko wyjdzie i zobaczę czy naprawili ten problem jeśli tak to zostaje najdłużej wtedy ;)

• 0
Opublikowano

Bulid 10536.1004 wyszedł !

Changelog:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Polecam instalacje tego bulidu bezpośrednio z Windows Phone 8.1 ( od razu wskoczy najnowszy bulid) - w przeciwnym razie czeka was instalacja dwóch pośredniczych bulidów.

• 0
Opublikowano

Ja już jestem od rana po instalacji. Jest dużo szybciej i stabilniej, na razie a ni razu się nie zawiesił :)