keto Posted March 1, 2023 Report Posted March 1, 2023 Mod na bazie Windows Server 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oczyszczony najbardziej jak to możliwe z telemetrii zintegrowane najnowsze paczki Visual C++ i DirectX 9 wstępnie skonfigurowany do użytku roboczego dźwięk, sieci bezprzewodowe, bitlocker włączone [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek, JanKo66 and seba007 like this Quote
seba007 Posted March 4, 2023 Report Posted March 4, 2023 Oczyszczony najbardziej jak to możliwe z telemetrii - czyli co mniej więcej wyłączone - usunięte? Quote
seba007 Posted March 4, 2023 Report Posted March 4, 2023 Używam tego systemu jako mój główny - od daawna. Sam go sobie dostosowałem. Ale spróbowałem -do testowania - i mam kilka uwag. 1- Nie mogę na nim - zastosować? - scryptu do instalacji sterów - mam backup i ten scrypt działa mi zawsze - na każdych systemach - włącza się, ale pokazuje że zainstalował 0 sterów. Nie chce mi się drążyć-dlaczego - u mnie działa zawsze na wszystkich systemach i modach. Także na orginale. 2-Win defender - chyba usunięty? - bo w ustawieniach nie otwierają się opcje. A manager serwera pokazuje że jest zainstalowany. Chyba usunąłeś coś z telemetrią? 3- W gpedit - po zmianie nazwy konta administratora i oczywiście restarcie - nie działa zmiana. Ogólnie - pozmieniałeś - chyba? - wszystko w rejestrze - a rejestr nie zmienia ustawień w gpedit. A twój opis - jest bardzo skromny. Biorąc pod uwagę że to wersja na desktopa - poradzić z dostosowaniem pod siebie - tego moda - wymaga trochę wiedzy. A ci co ją mają tą wiedzę - zrobia sobie sami moda To nie wielka krytyka - bo to ciekawy mod - serwerowych tu nie ma - aktualnych - ale to nie dla wszystkich. Nie mówiąc o problemach ze sterownikami do ethernetu - i bluetooth - kto się interesuje wie o co chodzi Quote
slnxay Posted March 18, 2023 Report Posted March 18, 2023 Defender widnieje jako zainstalowany ale chyba został wycięty? Hibernację da się aktywować ale jedyną opcją aby z niej skorzystać jest przypisanie do niej fizycznego przycisku (np zasilania) - opcja w start się nie pojawi (nie będzie działać też w startisback) Szkoda że nie ma zintegrowanego .net framework 3.5 ale poradziłem sobie montując "czyściocha" zawierającego daną paczkę i metodą off-line DISM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 likes this Quote
pankleks Posted March 21, 2023 Report Posted March 21, 2023 net framework 3.5 a komu to potrzebne - cytując klasyka? wymień mi 3 aplikacje które tego wymagają już jest 7 wersja tego pakietu Quote
freshu2019 Posted March 21, 2023 Report Posted March 21, 2023 57 minut temu, pankleks napisał(a): net framework 3.5 a komu to potrzebne - cytując klasyka? wymień mi 3 aplikacje które tego wymagają już jest 7 wersja tego pakietu np Drive Icon Changer Quote
pankleks Posted April 4, 2023 Report Posted April 4, 2023 W dniu 21.03.2023 o 13:28, freshu2019 napisał(a): np Drive Icon Changer [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] serio?! to można zrobić zupełnie inaczej nie używając niczego Quote
Recommended Posts