Nieobecny Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Pacjent (a właściwie 2 sztuki) Samsung Galaxy A21s - brak połączenia z siecią wi-fi. 1. Metoda 1 - dodane MAC adresy obydwu telefonów do ustawień rutera i przypisanie im konkretnego zarezerwowanego IP - rezultat brak połączenia z siecią wi-fi po wpisaniu hasła, zarówno dla sieci 2,4 i 5GHz. 2. Metoda 2 - próba połączenia z siecią dla gości - po wpisaniu hasła brak połączenia z siecią wi-fi 2,4 i 5GHz. Wszystkie inne urządzenia, laptopy, telefony działają. Nie łączą się tylko Samsungi. Ustawienia wewnętrzne telefonów domyślne (nie widzę żadnych problemów), po restarcie to samo. O co chodzi? Cytuj
VACek Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Miałem podobną akcje z moim chińskim telefonem jedynie pomagało albo format telefonu, albo aktualizacja opro. Cytuj
TheStraight Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Mało info. Nie wiemy czy nie ma internetu czy chociaż łączą się i pokazują "BRAK INTERNETU" w takim razie można obstawiać jakieś DNS. Jak nic nie działa to się przyda dokładny model wraz z wersją softu dokładną jaka tam siedzi i wersją basebandu. Cytuj
VACek Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 P.S. Android 10 i wszystko jasne też mam Androida 10, gdzieś kiedyś w sieci czytałem że to bolączka androida 10 Cytuj
TheStraight Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Kliknij sobie na sieć wifi daj modyfikuj i tam w zaawansowanych powinno się dać ustawić własny adres IP i DNSy. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Łaczy się, ale komunikat, że połączenie nie powiodło się. Cały czas na zmiane próbuje połączyć się z siecią 2,4 i 5GHz. Po usunięciu sieci i próbie połączenia tylko z jedną rezultat ten sam. Android 12 co do wersji to bardzo długie symbole, nie chce mie się przepisywać. Jaką dokłanie pozycję podać? 2 minuty temu, TheStraight napisał(a): Kliknij sobie na sieć wifi daj modyfikuj i tam w zaawansowanych powinno się dać ustawić własny adres IP i DNSy DNSy domyślne Googlowe. Myślę, że sieci dla gości nie trzeba ustawiać IP, ani MAC adresu. Cytuj
TheStraight Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 No dobra a jak chodzi o inne sieci poza to działają okej i tylko z jedną jest problem czy na wszystkie tak reagują? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Sprawdziłem udostępnianie wifi z mojego telefonu - działa. Porównałem ustawienia - identyczne. Z ruterem nie łączy się (robiłem restart rutera). Spotkałem się już z sytuacją na odwrót - łączył z ruterem, a nie łączył z udostępnianiem z telefonu. Czarna magia. Cytuj
Gość Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 5 minut temu, wiktorynek napisał(a): Sprawdziłem udostępnianie wifi z mojego telefonu - działa. Porównałem ustawienia - identyczne. Z ruterem nie łączy się (robiłem restart rutera). Spotkałem się już z sytuacją na odwrót - łączył z ruterem, a nie łączył z udostępnianiem z telefonu. Czarna magia. Wygląda na uszkodzony system, próbowałem wgrać od nowa system przy użyciu Odina? Nie używasz czasem jakiegoś nieoficjalnego custom romu? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Telefony gości, oryginalne softy. Nie mogę udostępnić im wifi. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 Koniec. Poddaję się. Zmieniłem wszystkie ustawienia w ruterze i w telefonie i nic. 19 minut temu, panaho napisał(a): Losowy adres MAC? Losowy i przypisany, zarezerwowany razem z IP z puli rutera. Wszystko na nic. DHCP automatyczny i statyczny (przypisany do puli rutera). Zmienione DNSy z Googlowych na mojego operatora. Obydwa telefony bez brandingu. Koniec. Ręce do góry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi