Jump to content

Aktywacja Windowsa 11 kluczem z Windowsa 10

Recommended Posts

Posted

Mam Windowsa 10 w wersji BOX. Przez długi czas używałem modyfikacji Win10 od SROM-otnika, ale pewnego razu coś się wydarzyło i Windows nieudolnie próbował się zaktualizować i namieszał mi w systemie. Po za tym była to już starsza wersja tej modyfikacji i wypadało by ją zaktualizować, ale pojawił się Windows 11 i chciałem go przetestować. Wyczytałem, że można zaktualizować 10-tkę za darmo do 11 i tak też zrobiłem. Wszystko ładnie się wgrało, Windows przypadł mi do gustu, ale działanie jego to jakaś porażka. Mnóstwo procesów w tle, RAM zapchany koło 30% z 16GB już na starcie. Co jakiś czas bez powodu 100% zużycia procesora i nie wiadomo za bardzo co go tak drenuje. Defender też coś mieli za mocno co jakiś czas. System na dysku zajmuje zdecydowanie za dużo miejsca. Ratowałem się narzędziem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale to nie pomogło za bardzo, było czyściej co prawda, ale co jakiś czas też jakieś dziwne zużycia. Wgrałem modyfikacje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z tego forum i jest bardzo dobra, ale nie mogę użyć swojego klucza, bo Microsoft zezwala tylko na aktualizację z 10 do 11, a nie na wgrywanie czystego systemu. Czy istnieje jakiś myk, żeby aktywować Windowsa kluczem z 10, albo użyć jakiegoś narzędzia typu MSMG Toolkit do modyfikacji zainstalowanego już systemu?

Posted

Wgrałem w11 na kompa za pomocą pena kasując wszystko co było z W10JG i po wgraniu aktywował się sam na kluczu z W10 bez problemu. Użyłem do wgrania na pena program rufus.

Wszystko przebiegło szybko i bez problemu.

Posted

Tu też są dobre W11 Home wiem bo sprawdzałem . Pozostanie ci wgrać w10 Home i na niego W11 Home lub kupić klucz do W10 Pro i wgrać w11 Pro  na aukcjach idzie kupić dość tanio wersję elektroniczną