sencor Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Wyłączono sterownik (usługę) dla tego urządzenia. Możliwe, że tę funkcję zapewnia sterownik alternatywny. (Kod 32).Witam Panowie potrzebuję pomocy za chiny ludowe nie mogę sobie poradzić taki komunikat mam w sterownikach cd rom w Menger urządzeń cdrom całkowicie zniknął w biosie jest włączony i widoczny w dyskach go nie widać szukałem w necie ale nic nie pomaga to co tam wypisuja a nie chce instalowac systemu na nowo moze ktos miał taki problem. nadmienię że do tej pory było wszystko ok sam znikło nic nie instalowałem ani nie było nic odinstalowywanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brygada69 Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Odłącz kable od CD rom i płyty głównej następnie podłącz z powrotem powinno pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sencor Posted January 1 Author Report Share Posted January 1 Nic nie pomogło odłaczenie cdrom model laptopa hp ProBook 4740s taki komunikat jest w menager urządzen w sterownikach cdrom ,Wyłączono sterownik (usługę) dla tego urządzenia. Możliwe, że tę funkcję zapewnia sterownik alternatywny. (Kod 32) odinstalowanie sterownika i odinstalowanie urządzenia nic tez nie dało [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted January 1 Report Share Posted January 1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zamień kabelki, zamień gniazda sata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sencor Posted January 1 Author Report Share Posted January 1 Dzieki Stens pomogła ta metoda > Metoda 1: Usuwanie wpisów rejestru UpperFilers oraz LowerFilters: Upewnij się, że jesteś zalogowany na konto z uprawnieniami administratora. Uruchom Edytor Rejestru systemu Windows (Windows + R > REGEDIT) Przejdź do lokalizacji: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Usu wpiś UpperFilters. Uwaga: Możesz dodatkowo zobaczyć wpisz “UpperFilters.bak. Nie musisz go usuwać. Usuń wpis LowerFilters. Uruchom ponownie komputer i przetestuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts