ptaq1988s Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2022 Witam wszystkich, na początek specyfikacja: Intel core i7 - 960 3. 20 GHz Płyta główna: Asus P6X58D-E Zasilacz: Aerocool Strike-X 500W Ram: Corsair 3x 2 gb DDR 3 Dysk ssd crucial mx500 250 gb Grafika : Gigabyte gtx 560 ti 2 gb Kupilem używana GTX 1070 ti, jednak po zamontowaniu komputer jej nie widzi, jedno długie piknięcie I za chwilę 3 krótkie, stara karta działa normalnie I pierwsza myśl karta uszkodzona, jednak oddałem kartę na sprawdzenie do serwisu i ku mojemu zdziwieniu karta jest w 100% sprawna, zrobiłem reset CMOS, zaktualizowałem bios do najnowszej wersji i dalej to samo, dioda na grafice prawidłowo pali się na biało, wentylatory pracują ale brak obrazu, Czy da się coś jeszcze z tym zrobić?? Czy czeka mnie wymiana płyty? Pozdrawiam Cytuj
stanq Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2022 10 minut temu, ptaq1988s napisał(a): Witam wszystkich, na początek specyfikacja: Intel core i7 - 960 3. 20 GHz Płyta główna: Asus P6X58D-E Zasilacz: Aerocool Strike-X 500W Ram: Corsair 3x 2 gb DDR 3 Dysk ssd crucial mx500 250 gb Grafika : Gigabyte gtx 560 ti 2 gb Kupilem używana GTX 1070 ti, jednak po zamontowaniu komputer jej nie widzi, jedno długie piknięcie I za chwilę 3 krótkie, stara karta działa normalnie I pierwsza myśl karta uszkodzona, jednak oddałem kartę na sprawdzenie do serwisu i ku mojemu zdziwieniu karta jest w 100% sprawna, zrobiłem reset CMOS, zaktualizowałem bios do najnowszej wersji i dalej to samo, dioda na grafice prawidłowo pali się na biało, wentylatory pracują ale brak obrazu, Czy da się coś jeszcze z tym zrobić?? Czy czeka mnie wymiana płyty? Pozdrawiam jedyne co przychodzi na myśl to ustawienie na sztywno w biosie standardu pciex, . ps po szybkim wyszukiwania wygląda na to ze nie tylko ty masz taki problem z taką płytą Cytuj
ptaq1988s Opublikowano 15 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2022 1 godzinę temu, stanq napisał(a): jedyne co przychodzi na myśl to ustawienie na sztywno w biosie standardu pciex, . ps po szybkim wyszukiwania wygląda na to ze nie tylko ty masz taki problem z taką płytą Dzięki za Odpowiedź, zmiany w biosie nic nie dają, już szukam płyty głównej Godzinę temu, Napromieniowany napisał(a): Może pomoże w jakimś stopniu skierować na przyczynę : - Słyszalne "Jeden długi i trzy krótkie dźwięki" z głośnika. - Wykryto nieprawidłowość w działaniu karty graficznej. Jeśli karta graficzna potrzebuje dodatkowego zasilania, upewnij się, że zasilacz zapewnia wystarczającą moc - 1 długi 3 krótkie – błąd pamięci karty graficznej lub jej brak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hej, karta graficzna sprawdzona i działa na 100%, zasilacz też, zostaje płyta główna Cytuj
winter5 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2022 Ustaw legacy boot w biose płyty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi