Skocz do zawartości

Komputer nie widzi karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,  na początek specyfikacja:

Intel core i7 - 960  3. 20 GHz

Płyta główna:  Asus P6X58D-E

Zasilacz: Aerocool Strike-X 500W

Ram: Corsair 3x 2 gb DDR 3

Dysk ssd crucial mx500 250 gb

Grafika : Gigabyte gtx 560 ti 2 gb

Kupilem używana GTX 1070 ti, jednak po zamontowaniu  komputer jej nie widzi, jedno długie piknięcie I za chwilę 3 krótkie, stara karta działa normalnie I pierwsza myśl karta uszkodzona, jednak oddałem kartę na sprawdzenie do serwisu i ku mojemu zdziwieniu karta jest w 100% sprawna, zrobiłem reset CMOS, zaktualizowałem bios do najnowszej wersji i dalej to samo, dioda na grafice prawidłowo pali się na biało, wentylatory pracują ale brak obrazu, Czy da się coś jeszcze z tym zrobić?? Czy czeka mnie wymiana płyty?

Pozdrawiam 

Opublikowano
10 minut temu, ptaq1988s napisał(a):

Witam wszystkich,  na początek specyfikacja:

Intel core i7 - 960  3. 20 GHz

Płyta główna:  Asus P6X58D-E

Zasilacz: Aerocool Strike-X 500W

Ram: Corsair 3x 2 gb DDR 3

Dysk ssd crucial mx500 250 gb

Grafika : Gigabyte gtx 560 ti 2 gb

Kupilem używana GTX 1070 ti, jednak po zamontowaniu  komputer jej nie widzi, jedno długie piknięcie I za chwilę 3 krótkie, stara karta działa normalnie I pierwsza myśl karta uszkodzona, jednak oddałem kartę na sprawdzenie do serwisu i ku mojemu zdziwieniu karta jest w 100% sprawna, zrobiłem reset CMOS, zaktualizowałem bios do najnowszej wersji i dalej to samo, dioda na grafice prawidłowo pali się na biało, wentylatory pracują ale brak obrazu, Czy da się coś jeszcze z tym zrobić?? Czy czeka mnie wymiana płyty?

Pozdrawiam 

jedyne co przychodzi na myśl to ustawienie na sztywno w biosie standardu pciex,  .   ps  po szybkim wyszukiwania wygląda na to ze nie tylko ty masz taki problem z taką płytą

Opublikowano
1 godzinę temu, stanq napisał(a):

jedyne co przychodzi na myśl to ustawienie na sztywno w biosie standardu pciex,  .   ps  po szybkim wyszukiwania wygląda na to ze nie tylko ty masz taki problem z taką płytą

Dzięki za Odpowiedź, zmiany w biosie nic nie dają, już szukam płyty głównej 

Godzinę temu, Napromieniowany napisał(a):

Może pomoże w jakimś stopniu skierować na przyczynę :

- Słyszalne "Jeden długi i trzy krótkie dźwięki" z głośnika.

- Wykryto nieprawidłowość w działaniu karty graficznej. Jeśli karta graficzna potrzebuje dodatkowego zasilania, upewnij się, że zasilacz zapewnia wystarczającą moc

- 1 długi 3 krótkie – błąd pamięci karty graficznej lub jej brak

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Hej, karta graficzna sprawdzona i działa na 100%, zasilacz też, zostaje płyta główna