Syriusz76 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Bardzo przepraszam, że zakładam nowy temat, ale uważam że tamten wcześniejszy chyba już sie wyczerpał. Mam dylepat między tymi 2ma laptopami: 1. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W pierwszym lepsza karta a w drugim lepszy procesor. Z góry bardzo dziękuję za opinię. Pozdrawiam Cytuj
brygada69 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Dokładnie tak jest zależy do czego potrzebujesz laptopa. Multimedia ,obróbka filmów i grafiki inne programy wybierz lepszy procesor. Jeżeli do grania to lepsza karta Cytuj
Syriusz76 Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 No właśnie grać to ja gram bardzo mało. Ale tu nasuwa się pytanie, tak jak by stworzyć wykres korzyści. Między tymi dwoma kartami a dwoma procesorami. Wydaje się, że różnice w procesorach są wyraźne a w kartach? Według notebookchack różnice między procesorami wynoszą 54 pozycje A między kartami 14 pozycji. Cytuj
brygada69 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 5 godzin temu, Syriusz76 napisał: Według notebookchack różnice między procesorami wynoszą 54 pozycje A między kartami 14 pozycji. No przecież sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie skoro dużo nie grasz w wymagające gry to chyba sprawa jest jasna. Decyzję musisz sam podjąć. Cytuj
VACek Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Tu nie ma co się zastanawiać brać z i7 Mobilna 3050 i 3050ti to różnica zaledwie paru %, ale za to procesory to już spory przeskok wydajności Tu masz świetne porównanie tych grafik: brygada69 lubi to Cytuj
7Lelek Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2022 Zdecydowanie polecam wersję z i7, a później sam sobie rozbuduj pamięć RAM z tych marnych 8G do 16G lub 32GB w zależności od potrzeb bo x-kom chce horrendalną kwotę 650zł za to zamiast 16G kupisz na allegro 32G i jeszcze 200zł masz w kieszeni oraz możesz sprzedać kości 8G które oryginalnie miałeś wsadzone w laptopa. Tutaj masz porównanie i7 z i5... ja wybrałbym i7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi