lorak Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Witam Próbuję znaleźć w google sposób jak domyślnie ustawić włączony num lock, tak abym przy wpisywaniu hasła do systemu nie musiał go ciągle włączać jednak jedyne sposoby na jakie się natrafiam to: Na poczatek, dodaj do rejestru - Start/uruchom/Regedit: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboardwartość ciągu 'InitialKeyboardIndicators' = 2Restart komputera tyle że ta wartośc u mnie od początku wynosi 2... Jakieś pomysły? WIndows 8.1 Edytowane 9 Października 2015 przez razor1995 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Przecież jesli chodzi o PC to jak zostawisz włączony NumLock to po każdym restarcie jest domyslnie włączony. W laptopach można to nawet konfigurować w biosie, ale nie jest zalecane pozostawienie włączonego. Cytuj
br4kus Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Ja kilka razy w BIOSie widziałem opcję włączenia NumLock`a przy uruchamianiu kompa Cytuj
lorak Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 laptop samsung np550p7c-s02pl w biosie nic nie mam :/ Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Jeśli w biosie nie ma, a to laptop, to prawdopodobnie nie ma takiej opcji, gdyż jest niezalecana przy niektórych laptopach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi