maxpayner Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2022 Witam, Zaczyna u mnie brakować miejsca na dysku komputera i zamierzam się do kupna dysku 1 / 2 TB na przechowywanie danych . Znajomy podesłał mi takie dwa dyski : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Obecnie 1 TB Pojemności starczy mi na jakieś 4-5 lat. Dopóki u mnie nie powstanie internet światłowodowy to ta pojemność wystarczy na ten okres co napisałem. Czy ktoś z was - lub znajomych korzystał z dysków WD ? Jakie macie opinie na temat tej firmy jak i samych dysków ? Jaka jest różnica pomiędzy 1 a 2 dyskiem - też mnie to ciekawi i chętnie posłucham. W drugim jest USB C ( i przez to cena wyższa ) ? Może kupić większość pojemność niż 1 TB ? Czy może polecacie coś innego ? Jeśli pomyliłem dział to przepraszam i proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. Cytuj
ropuch Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2022 W ani jednym linku nie ma prędkości obrotowej dysku , nie chce mi się szukać ale jest opcja że są to prędkości 5400 rpm a taka prędkości dysku jest mało zadowalająca. Ja bym polecał dyski SSD , może ciut droższe ale wydajniejsze i dużo szybszy czas zgrywania i przegrywania danych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi