Skocz do zawartości

Jak sflashować Samsung Galaxy XCover 4s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stałem się posiadaczem tego telefonu w przykrych okolicznosciach, ale do rzeczy

Próbuje odblokowac bootloader / odblokowac dostep do trybu fastboot i wgrać mu XEO Andek 11 - a mianowicie jego oznaczenie to SM-G398FN

Za chiny nie potrafie odblokowac bootloadera. Robie według poradnika z yt krok w krok i ni ch**a. Nie wiem co robie źle. Kabel raczej okej, nie jest złamany ani uszkodzony.

OS - Windows 10 najnowszy build - 19044.1806 21H2 czysty niemodowany + sterowniki samsunga też zainstalowane ...

Jakies pomysły od osoby / osób mądrzejszych ode mnie :D 

Opublikowano
29 minut temu, razor1995 napisał:

W którym kroku pojawiają Ci się błędy?

Próbowałeś odblokowywać... pod Windows 7? Na nowszych często były problemy z androidowym ADB.

Juz tłumacze ;)

Robie według tego tutka 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak wciskam vol minus + home + power to wyskakuje skreslona bateria i łezka. Nie mam jak foty zrobic wiec nie pokaze

Opublikowano

Kurde weź no spróbuj zrobić czymś zdjęcie albo najlepiej nagrać filmik, pierwsze słyszę "skreślona bateria i łezka" :blink: Robiłem UNLOCK już paru samsungów i nie spotkałem się z czymś takim.

Jak kolega wyżej powiedział może być wina systemu, starsze telefony mają problem z nowszymi systemami. Może być błąd sterowników ADB, może być winny kabel (nie każdym kablem można odblokować samsunga, miałem tak, niby kabel micro usb, niby sprawny a za nic nie mogłem odblokować), może być walnięty port w telefonie, może styk w porcie telefonu, może styk w porcie kabla.

Tak tylko się wydaje prosta rzecz, ale przyczyn może być wiele.

Opublikowano
5 minut temu, 88jankowalski88 napisał:

Kurde weź no spróbuj zrobić czymś zdjęcie albo najlepiej nagrać filmik, pierwsze słyszę "skreślona bateria i łezka" :blink: Robiłem UNLOCK już paru samsungów i nie spotkałem się z czymś takim.

Jak kolega wyżej powiedział może być wina systemu, starsze telefony mają problem z nowszymi systemami. Może być błąd sterowników ADB, może być winny kabel (nie każdym kablem można odblokować samsunga, miałem tak, niby kabel micro usb, niby sprawny a za nic nie mogłem odblokować), może być walnięty port w telefonie, może styk w porcie telefony, może styk w porcie kabla.

Tak tylko się wydaje prosta rzecz, ale przyczyn może być wiele.

Czy to niewłaściwy kabel itp ? Nie wiem. Pierwszy raz spotykam sie z tak problemem

Opublikowano
45 minut temu, wodzosiedla napisał:

według poradnika z yt krok w krok i ni ch**a

nawet nie chce ogladac tego yt

zrób tak jak tutaj  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
5 minut temu, ewabem5 napisał:

nawet nie chce ogladac tego yt

zrób tak jak tutaj  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Właśnie wyzej opisuje to co mi wyskakuje gdy robie wedlug tego poradnika ;D na obydwu systemach W7 i W10 to samo. 

Opublikowano
51 minut temu, wodzosiedla napisał:

Jak wciskam vol minus + home + power

a w poradniku masz

HardReset.info: przytrzymaj przyciski zwiększania i zmniejszania głośności oraz podłącz SAMSUNG Galaxy Xcover 4s do kabla USB-C.

ja widzę różnice

Opublikowano
10 minutes ago, wodzosiedla said:

Czy to niewłaściwy kabel itp ? Nie wiem. Pierwszy raz spotykam sie z tak problemem

Tak ja bym obstawiał kabel, a nawet nie kabel a port. Ta łezka to kropla wody, może sugerować wilgoć w porcie, może być ona w telefonie bądź kablu. Sugerowałbym delikatnie przedmuchać port telefonu sprężonym powietrzem, i spróbować zdobyć (pożyczyć oryginalny kabel) i wtedy spróbować. Choć ta wilgoć to też nie jest powiedziane, Samsungi mają jakąś dziwną przypadłość, że się to pojawia, kumpel ma tablet i też to czasem wyskakuje, port suchy, kabel suchy, przyczyna nieznana.

Opublikowano
W dniu 5.07.2022 o 12:22, wodzosiedla napisał(a):

Witam

Stałem się posiadaczem tego telefonu w przykrych okolicznosciach, ale do rzeczy

Próbuje odblokowac bootloader / odblokowac dostep do trybu fastboot i wgrać mu XEO Andek 11 - a mianowicie jego oznaczenie to SM-G398FN

Za chiny nie potrafie odblokowac bootloadera. Robie według poradnika z yt krok w krok i ni ch**a. Nie wiem co robie źle. Kabel raczej okej, nie jest złamany ani uszkodzony.

OS - Windows 10 najnowszy build - 19044.1806 21H2 czysty niemodowany + sterowniki samsunga też zainstalowane ...

Jakies pomysły od osoby / osób mądrzejszych ode mnie :D 

Tak na przyszłość, aby ktoś czytający nie potraktował tego postu na poważnie.

1.  Jeśli "Odblokowanie OEM" nie pojawi się w ustawieniach w opcjach programisty, podłącz Samsung Galaxy Xcover 4s do Internetu na chwilę, a następnie spróbuj ponownie.

2. Jeśli chcesz fleszować telefon Samsunga, to nie potrzebujesz odblokować bootloader, lecz potrzebujesz użyć Odin i firmware wersji dokładnie takiej jak w telefonie pobrane z jednego z serwerów, który udostępnia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub najnowsze firmware pobrane programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

3. Łatwą i bezpłatną zmianę CSC można także uzyskać dzięki aplikacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].