wodzosiedla Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 Witam Stałem się posiadaczem tego telefonu w przykrych okolicznosciach, ale do rzeczy Próbuje odblokowac bootloader / odblokowac dostep do trybu fastboot i wgrać mu XEO Andek 11 - a mianowicie jego oznaczenie to SM-G398FN Za chiny nie potrafie odblokowac bootloadera. Robie według poradnika z yt krok w krok i ni ch**a. Nie wiem co robie źle. Kabel raczej okej, nie jest złamany ani uszkodzony. OS - Windows 10 najnowszy build - 19044.1806 21H2 czysty niemodowany + sterowniki samsunga też zainstalowane ... Jakies pomysły od osoby / osób mądrzejszych ode mnie Cytuj
razor1995 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 W którym kroku pojawiają Ci się błędy? Próbowałeś odblokowywać... pod Windows 7? Na nowszych często były problemy z androidowym ADB. Cytuj
wodzosiedla Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 29 minut temu, razor1995 napisał: W którym kroku pojawiają Ci się błędy? Próbowałeś odblokowywać... pod Windows 7? Na nowszych często były problemy z androidowym ADB. Juz tłumacze Robie według tego tutka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak wciskam vol minus + home + power to wyskakuje skreslona bateria i łezka. Nie mam jak foty zrobic wiec nie pokaze Cytuj
88jankowalski88 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 Kurde weź no spróbuj zrobić czymś zdjęcie albo najlepiej nagrać filmik, pierwsze słyszę "skreślona bateria i łezka" Robiłem UNLOCK już paru samsungów i nie spotkałem się z czymś takim. Jak kolega wyżej powiedział może być wina systemu, starsze telefony mają problem z nowszymi systemami. Może być błąd sterowników ADB, może być winny kabel (nie każdym kablem można odblokować samsunga, miałem tak, niby kabel micro usb, niby sprawny a za nic nie mogłem odblokować), może być walnięty port w telefonie, może styk w porcie telefonu, może styk w porcie kabla. Tak tylko się wydaje prosta rzecz, ale przyczyn może być wiele. Cytuj
wodzosiedla Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 5 minut temu, 88jankowalski88 napisał: Kurde weź no spróbuj zrobić czymś zdjęcie albo najlepiej nagrać filmik, pierwsze słyszę "skreślona bateria i łezka" Robiłem UNLOCK już paru samsungów i nie spotkałem się z czymś takim. Jak kolega wyżej powiedział może być wina systemu, starsze telefony mają problem z nowszymi systemami. Może być błąd sterowników ADB, może być winny kabel (nie każdym kablem można odblokować samsunga, miałem tak, niby kabel micro usb, niby sprawny a za nic nie mogłem odblokować), może być walnięty port w telefonie, może styk w porcie telefony, może styk w porcie kabla. Tak tylko się wydaje prosta rzecz, ale przyczyn może być wiele. Czy to niewłaściwy kabel itp ? Nie wiem. Pierwszy raz spotykam sie z tak problemem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ewabem5 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 45 minut temu, wodzosiedla napisał: według poradnika z yt krok w krok i ni ch**a nawet nie chce ogladac tego yt zrób tak jak tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wodzosiedla Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 5 minut temu, ewabem5 napisał: nawet nie chce ogladac tego yt zrób tak jak tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Właśnie wyzej opisuje to co mi wyskakuje gdy robie wedlug tego poradnika ;D na obydwu systemach W7 i W10 to samo. Cytuj
ewabem5 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 51 minut temu, wodzosiedla napisał: Jak wciskam vol minus + home + power a w poradniku masz HardReset.info: przytrzymaj przyciski zwiększania i zmniejszania głośności oraz podłącz SAMSUNG Galaxy Xcover 4s do kabla USB-C. ja widzę różnice Cytuj
88jankowalski88 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 10 minutes ago, wodzosiedla said: Czy to niewłaściwy kabel itp ? Nie wiem. Pierwszy raz spotykam sie z tak problemem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak ja bym obstawiał kabel, a nawet nie kabel a port. Ta łezka to kropla wody, może sugerować wilgoć w porcie, może być ona w telefonie bądź kablu. Sugerowałbym delikatnie przedmuchać port telefonu sprężonym powietrzem, i spróbować zdobyć (pożyczyć oryginalny kabel) i wtedy spróbować. Choć ta wilgoć to też nie jest powiedziane, Samsungi mają jakąś dziwną przypadłość, że się to pojawia, kumpel ma tablet i też to czasem wyskakuje, port suchy, kabel suchy, przyczyna nieznana. Cytuj
tadziu123 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 Godzinę temu, wodzosiedla napisał: skreslona bateria i łezka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zuhi lubi to Cytuj
wodzosiedla Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 Temat do zamkniecia ;D Dałem zarobic dla serwisu GSM który to zrobił w dwie godziny ;p Cytuj
zuhi Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2024 W dniu 5.07.2022 o 12:22, wodzosiedla napisał(a): Witam Stałem się posiadaczem tego telefonu w przykrych okolicznosciach, ale do rzeczy Próbuje odblokowac bootloader / odblokowac dostep do trybu fastboot i wgrać mu XEO Andek 11 - a mianowicie jego oznaczenie to SM-G398FN Za chiny nie potrafie odblokowac bootloadera. Robie według poradnika z yt krok w krok i ni ch**a. Nie wiem co robie źle. Kabel raczej okej, nie jest złamany ani uszkodzony. OS - Windows 10 najnowszy build - 19044.1806 21H2 czysty niemodowany + sterowniki samsunga też zainstalowane ... Jakies pomysły od osoby / osób mądrzejszych ode mnie Tak na przyszłość, aby ktoś czytający nie potraktował tego postu na poważnie. 1. Jeśli "Odblokowanie OEM" nie pojawi się w ustawieniach w opcjach programisty, podłącz Samsung Galaxy Xcover 4s do Internetu na chwilę, a następnie spróbuj ponownie. 2. Jeśli chcesz fleszować telefon Samsunga, to nie potrzebujesz odblokować bootloader, lecz potrzebujesz użyć Odin i firmware wersji dokładnie takiej jak w telefonie pobrane z jednego z serwerów, który udostępnia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub najnowsze firmware pobrane programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. 3. Łatwą i bezpłatną zmianę CSC można także uzyskać dzięki aplikacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi