oskxarek Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2022 Cześć - kupiłem tego potwora i chciałbym się dowiedzieć jaki RAM mogę zamontować, najbardziej boję się o napięcia. w planach 16gb, narazie budżet to 47 zł xD ale nie wiem jakie napięcia. I mógłby ktoś powiedzieć czy BIOS daje możliwość chociaż niby podkręcenia o 100/200mhz? jutro paka ma byc ale chcialbym wiedziec czy oplaca sie cos mocnego wsadzać do tego sffa Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2022 Pamięć DDR3 (bez korekcji ECC) 1600MHz więc napięcie 1,5V. Zadziałają też na pewno DDR3L 1,35V. W przypadku procesora i7 powinny działać też pamięci 1866MHz (w sensie z takim taktowaniem, bo działać będą, ale mogą działać tylko z taktowaniem 1600MHz). O podkręcaniu RAM w tym kompie zapomnij. Im niższe opóźnienia CL tym lepiej. Lepiej 2 kości po 8GB niż 4 x 4GB. Cytuj
oskxarek Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Cześć. zadecydowalem o kupnie 4gb goodram z radiatorem (narazie 6gb doloze 2x2 potem) bardziej ciekawi mnie jakis procek z i5 albo karta graficzna do tego bydlaka. chcialbym zadowalajace wyniki w GTA 5, i w csgo, jak narazie to bylem z q6600 przekletym ktorego na tej plycie nie dalo sie podkrecic xD, w skrocie dzialalo jak "Jestem Idiotą" ale 8gb bylo. co myslicie? jak do 400 zł mogę go ulepszyc? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi