arek1995 Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Witam kolegów,proszę o poradę. Posiadam laptopa Acer Aspire 7738G Procesor : Intel T6500 2,1 GHz Grafika : GeForce GT240M Ram : DDR3 4GB 2 dyski twarde łącznie 640 GB- w planach mam jeden SSD System : obecnie Windows 7 Home 32 bit Laptopa używam do przeglądania internetu, YouTube,Netflix oraz czasami do diagnostyki przy samochodach ale to raczej starsze programy bez dużych wymagań. Zależy mi żeby system chodził szybko bez zbędnego długiego myślenia Miałem już na tym laptopie Windowsa XP, 7 i 10 oraz Linuxa Mint Najlepiej pracuje mi się na 7 ale od czasu braku wsparcia zaczął się robić coraz bardziej zmulony,przynajmniej tak mi się wydaje. Możecie doradzić jaką wersję systemu powinienem wybrać?Jakąś okrojoną wersję? Pozdrawiam Cytuj
VACek Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Uroki systemu na HDD. Zainwestuj jak najszybciej w ssd. Nie pchałbym tam 10 bo to totalna głupota. Mając ssd kierowałbym się w stronę w7 64bit lub 8.1 64bit vegeta80 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Możesz spróbować Windows 7 Super lite, waży zalewie 800 mb. Do tej diagnostyki samochodowej powinien być wystarczjący. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi