m4s Posted May 11, 2022 Report Share Posted May 11, 2022 Hejka Który z adapterów dostępnych na rynku będzie najbardziej uniwersalny? Ważne żeby USB minimum w standardzie 2.0 działało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ropuch Posted May 11, 2022 Report Share Posted May 11, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Takiego kupiłem , poczytaj do jakiego dysku m.2 , ja mam nvme i ten adapter obsługuje tylko ten protokół. Jestem bardzo zadowolony. Jak szukałem na szybko przed kupnem to nie znalazłem obsługującego nvme i coś tam jeszcze ale za długo nie szukałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted May 11, 2022 Report Share Posted May 11, 2022 Na serwisie używam Natec NKZ-1043 do dysków SATA i Krux KRX0058 do dysków PCIE. Wszystko to totalna chińszczyzna, jednak działa i robi robotę. Jeden i drugi chciałem wziąć z półki na czas jakiejś jednorazowej akcji... i tak już zostały na serwisie. O innych nie wypowiem się, bo nie korzystałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted May 11, 2022 Report Share Posted May 11, 2022 @m4s - weź pod uwagę, że adaptery NVMe na USB występują w różnych standardach prędkości: 10Gb/s, 20Gb/s, 40Gb/s i na różnych kontrolerach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts