kamilkamilek Posted April 6, 2022 Report Posted April 6, 2022 Witam jak w temacie... Problem tkwi w tym, iż netbook kiano slim note 14.2 nie widzi zbotowanego pendrive w bios ani nic... Wcześniej nie było problemu z zainstalowaniem linuxa mint... Prosiłbym o pomoc zbytnio nie wiem jak to wytłumaczyc... Raz poszło mi tak, że miałem widok z instalacji windows 10 a byla to tak naprawde 7 z instalką od 10 czy można by było prosić o takiego XP żeby instalka była od windows 10 i żeby wtedy bios jakoś wykrył tego pena z windowsem ? Z góry dzieki Quote
VACek Posted April 6, 2022 Report Posted April 6, 2022 Nie zainstalujesz na tym XP Koniec tematu. Quote
Guest Posted April 7, 2022 Report Posted April 7, 2022 W dniu 6.04.2022 o 11:54, kamilkamilek napisał: Witam jak w temacie... Problem tkwi w tym, iż netbook kiano slim note 14.2 nie widzi zbotowanego pendrive w bios ani nic... Wcześniej nie było problemu z zainstalowaniem linuxa mint... Prosiłbym o pomoc zbytnio nie wiem jak to wytłumaczyc... Raz poszło mi tak, że miałem widok z instalacji windows 10 a byla to tak naprawde 7 z instalką od 10 czy można by było prosić o takiego XP żeby instalka była od windows 10 i żeby wtedy bios jakoś wykrył tego pena z windowsem ? Z góry dzieki Z tego co wiem XP nie da się zainstalować z USB tylko z płyty lub wirtualnego napędu, można spróbować co najwyżej umieścić Windows Vista w instalatorze Windows 10, Windows XP jest zupełnie inaczej zbudowany niż systemy od Windows Vista w górę przez co takie modyfikację nie są możliwe. Quote
rrroberto Posted April 7, 2022 Report Posted April 7, 2022 29 minut temu, hip3r napisał: XP nie da się zainstalować z USB Da się- oczywiście nie na kiano slim note 14.2. Np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted April 7, 2022 Report Posted April 7, 2022 Godzinę temu, rrroberto napisał: Da się- oczywiście nie na kiano slim note 14.2. Np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chodziło mi o wrzucanie na pendrive z Ventoyem, z resztą Windows XP praktycznie 8 lat stracił wsparcie i wg mnie nie warto próbować go pchać jak szprzęt obsłuży nowszy system. Quote
Recommended Posts