Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie pytanko....chce postawic system kumplowi na Lenovo x260,ale....

laptopa kupił dla siebie z firmy w której pracuje - ale zostal sformatowany...czysty bez systemu dostał...

jak moge sprawdzić czy ma w BIOSie zapisany klucz(jaki?) i jaki ostatnio byl windows aby mu postawic taki sam?
Ewentualnie jak nie da rady to mysle nad win8.1JG tylko jaka witaminka aby nie bylo problemu?

Pozdrawiam serdecznie :cheers:

Opublikowano

Generalnie kluczem z Windowsa 7 można aktywować 8/8.1/10. Czy w drugą stronę to działa tego nie wiem. Trzeba pamiętać, że klucz od Pro pasuje do innych wersji Windows Pro, a Home do Home.

Opublikowano
59 minut temu, tadziu123 napisał:

Sprawdź tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale odpal na jakimś live cd , np : WinPE 10-8  Strelec 

No i tu ciekawie....w miedzy czasie wrzucilem Win 8.1 Pro,ale uruchomilem teraz ShowKeyPlus co podeslales..

mam rozumiec ze serio byl Win 10 na tym laptopie? x260...bylem pewny ze win7 max 8.1 - nie sadzilem ze wrzucali win10 :huh:

Opublikowano
1 minutę temu, tadziu123 napisał:

Lepiej usuń fotę z kluczem .:)

moj wielki błąd :D za szybko a pracuje od 6 rano na nogach :/ czyli mam rozumiec ze to win10 byl serio? moge kazda wersje Pro win10 zainstalowac i przejdzie ten klucz?

Opublikowano
7 minut temu, Radzior2010 napisał:

Tak, nie powinno być problemów. Niektórzy nawet kluczami z Win 7 Pro aktywują 10 Pro

Wlasnie nie rozumeim czym sie roznia wersje RTM od LTSC czy 21H1 itp:huh: stad moje pytanie bylo czy przejdzie....
To ze podobno sie da to wiem - tez o tym myslalem bo mam na firmie win7pro w T440p - ale kolega prawnik podpowiedzial aby lepiej tego nie rozbil :)

Opublikowano

Wersja Windows LTSC to specjalna edycja systemu Windows z długoterminowym wsparciem.  Nie ma tam np. Sklepu itd. 

21H1 to najnowsza wersja Windows 10 Home/Pro. 
RTM (ang. Release to manufacture lub Ready to market czyli Gotowy do wydania) – produkt gotowy do wypuszczenia na rynek.

Wiadomo, że aktywacja kluczem z innego laptopa to nie do końca legalny proces, ale tym kluczem z tego x260 możesz aktywować inne wersje Windows 10 Pro na tym laptopie (x260).

Lucas1981r lubi to