kozackikozak Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 Witam serdecznie. Ostatnio zakupiłem komputer i teraz stoję przed wyborem systemu/modu. Aktualnie używam któryś z modów do Windows 10, odblokowany przez jakiś aktywator z internetu. Na nowym PC chciałbym mieć legalnego Windowsa, mam kod do W7, da się jeszcze zrobić upgrade z 7 na 10/11? Który z nich byście polecali? Myślałem nad Windowsem 11, tylko boję się, że w aktualnym stanie może być sporo błędów. Na komputerze chciałbym sklep Windows(ten na 11 wygląda fajnie), aktualizacje (których oczywiście teraz nie mam), żeby był stabilny i dobrze zoptymalizowany. Na komputerze czasami gram w gierki, programuje, bawię się w Photoshopie, w sumie to wszystko na nim robie XD. Specyfikacja przedstawia się w sposób następujący: Intel Core i5-12600K Kingston KC2500 M.2 NVMe 1TB MSI PRO Z690-A DDR4 Patriot Viper Steel 16GB [2x8GB 3600MHz DDR4 CL17 DIMM] SilentiumPC Fortis 5 Corsair RM750x CP-9020199-EU 1660S Cytuj
iskier Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 A co to znaczy "mam kod do W7"? Jaki typ licencji? Bo obawiam się że to raczej nie będzie legalny Windows. kozackikozak lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 17 minut temu, kozackikozak napisał: da się jeszcze zrobić upgrade z 7 na 10/11? Da się i polecam w11 kozackikozak lubi to Cytuj
kozackikozak Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 17 minutes ago, iskier said: A co to znaczy "mam kod do W7"? Jaki typ licencji? Bo obawiam się że to raczej nie będzie legalny Windows. Oryginalny :> Nie pamietam jaki byl to typ licencji, bede musial poszukac pudelka. W przypadku gdyby to byl OEM, to nie ma szans na aktywacje, prawda? Gdzie w takim przypadku moglbym kupic tani oryginalny klucz do Windowsa? 24 minutes ago, M4T said: Da się i polecam w11 Zwykła 11 czy z jakimis modyfikacjami lub zmianami? Cytuj
VACek Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 23 minuty temu, kozackikozak napisał: Oryginalny :> Nie pamietam jaki byl to typ licencji, bede musial poszukac pudelka. W przypadku gdyby to byl OEM, to nie ma szans na aktywacje, prawda? Gdzie w takim przypadku moglbym kupic tani oryginalny klucz do Windowsa? Zwykła 11 czy z jakimis modyfikacjami lub zmianami? Ja używam czystej na ryzenie 5 5600G kozackikozak lubi to Cytuj
iskier Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 Twój, nawet OEM może być bardziej legalny niż jakiś tani klucz. Ja na jednym komputerze zainstalowałem Windows 10 Home i aktywowałem kluczem Windows 7 Home Premium odzyskanym ze zezłomowanego komputera. Także zrobić to się da, legalność jest "problematyczna". kozackikozak lubi to Cytuj
kozackikozak Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Mam też dostęp do takich wersji Windowsa jak na screenie, czy któryś z nich jest warty uwagi? Dodatkowo jak to wygląda? Mam np Windows 10 Education i po upgrade dostaję W11 Education czy jakiś inny? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 2 godziny temu, M4T napisał: Da się i polecam w11 legalnie? mam na firme lapka z win 7 Pro EN....serio mozna? Cytuj
VACek Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 7 godzin temu, Lucas1981r napisał: legalnie? mam na firme lapka z win 7 Pro EN....serio mozna? Aktualizujesz do 11 i aktywny system. Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2022 On 1/19/2022 at 1:02 AM, kozackikozak said: Mam też dostęp do takich wersji Windowsa jak na screenie, czy któryś z nich jest warty uwagi? Dodatkowo jak to wygląda? Mam np Windows 10 Education i po upgrade dostaję W11 Education czy jakiś inny? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tak, edu dostaniesz edu najlepsza wlasciwie edycja windowsa, to jest praktycznie enterprise, watpie czy masz klucz od win7 enterprise.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi