Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Ostatnio zakupiłem komputer i teraz stoję przed wyborem systemu/modu. Aktualnie używam któryś z modów do Windows 10, odblokowany przez jakiś aktywator z internetu. Na nowym PC chciałbym mieć legalnego Windowsa, mam kod do W7, da się jeszcze zrobić upgrade z 7 na 10/11? Który z nich byście polecali? Myślałem nad Windowsem 11, tylko boję się, że w aktualnym stanie może być sporo błędów. Na komputerze chciałbym sklep Windows(ten na 11 wygląda fajnie), aktualizacje (których oczywiście teraz nie mam), żeby był stabilny i dobrze zoptymalizowany. Na komputerze czasami gram w gierki, programuje, bawię się w Photoshopie, w sumie to wszystko na nim robie XD.

Specyfikacja przedstawia się w sposób następujący:

• Intel Core i5-12600K
  • Kingston KC2500 M.2 NVMe 1TB
  • MSI PRO Z690-A DDR4
  • Patriot Viper Steel 16GB [2x8GB 3600MHz DDR4 CL17 DIMM]
  • SilentiumPC Fortis 5
  • Corsair RM750x CP-9020199-EU
  • 1660S

Opublikowano
17 minutes ago, iskier said:

A co to znaczy "mam kod do W7"? Jaki typ licencji? Bo obawiam się że to raczej nie będzie legalny Windows.

Oryginalny :> Nie pamietam jaki byl to typ licencji, bede musial poszukac pudelka.  W przypadku gdyby to byl OEM, to nie ma szans na aktywacje, prawda? Gdzie w takim przypadku moglbym kupic tani oryginalny klucz do Windowsa?

24 minutes ago, M4T said:

Da się i polecam w11

Zwykła 11 czy z jakimis modyfikacjami lub zmianami?

Opublikowano
23 minuty temu, kozackikozak napisał:

Oryginalny :> Nie pamietam jaki byl to typ licencji, bede musial poszukac pudelka.  W przypadku gdyby to byl OEM, to nie ma szans na aktywacje, prawda? Gdzie w takim przypadku moglbym kupic tani oryginalny klucz do Windowsa?

Zwykła 11 czy z jakimis modyfikacjami lub zmianami?

Ja używam czystej na ryzenie 5 5600G

Opublikowano

Twój, nawet OEM może być bardziej legalny niż jakiś tani klucz. Ja na jednym komputerze zainstalowałem Windows 10 Home i aktywowałem kluczem Windows 7 Home Premium odzyskanym ze zezłomowanego komputera.

Także zrobić to się da, legalność jest "problematyczna".

Opublikowano

Mam też dostęp do takich wersji Windowsa jak na screenie, czy któryś z nich jest warty uwagi? Dodatkowo jak to wygląda? Mam np Windows 10 Education i po upgrade dostaję W11 Education czy jakiś inny?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
On 1/19/2022 at 1:02 AM, kozackikozak said:

Mam też dostęp do takich wersji Windowsa jak na screenie, czy któryś z nich jest warty uwagi? Dodatkowo jak to wygląda? Mam np Windows 10 Education i po upgrade dostaję W11 Education czy jakiś inny?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

tak, edu dostaniesz

edu najlepsza wlasciwie edycja windowsa, to jest praktycznie enterprise, watpie czy masz klucz od win7 enterprise....