Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki system pod ten sprzęt? Głównie chodzi o gry (…po blisko 6 latach przerwy wróciłem do „pykania” w gierki :P) i stąd pytanie. Odpowiedź niby wydaje się oczywista ALE czy jest sens jeszcze instalować Windows 7? Kwestie bezpieczeństwa i przyszłej kompatybilności oprogramowania trochę mnie martwi ale te kilka FPS więcej kusi z uwagi na horendalne ceny GPU więc mogę na razie zapomnieć o nowym PC stąd pytam. :blush:

Dell Inspiron 5577

Intel Core i5-7300HQ

Nvidia GTX 1050 4GB

16GB RAM

240GB SSD + 1TB HDD

Opublikowano
6 godzin temu, John Marston napisał:

Polecałbym dualboota zrobić (najlepiej 10 na ssd a 7 na hdd) to w razie czego jakby jakiś program nie działał to przeskakujesz sobie na 10 jednakże jak ty chcesz zainstalować win7 na 7 generacji intela

@John Marston Na wszystko są "sposoby" :trollface: Troszku pogrzebać w plikach i instalator uważa Windows 7 za Windows 10 :trollface: Wszystkie sterowniki działają tylko problem z aktywacją bo żaden aktywator nie działa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Extreme.

Opublikowano
On 12/24/2021 at 6:30 PM, SPECIT said:

@John Marston Na wszystko są "sposoby" :trollface: Troszku pogrzebać w plikach i instalator uważa Windows 7 za Windows 10 :trollface: Wszystkie sterowniki działają tylko problem z aktywacją bo żaden aktywator nie działa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Extreme.

kms jest jeśli system postawiony w uefi gpt:lol: (o ile pro albo enterprise)