SPECIT Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2021 Jaki system pod ten sprzęt? Głównie chodzi o gry (…po blisko 6 latach przerwy wróciłem do „pykania” w gierki ) i stąd pytanie. Odpowiedź niby wydaje się oczywista ALE czy jest sens jeszcze instalować Windows 7? Kwestie bezpieczeństwa i przyszłej kompatybilności oprogramowania trochę mnie martwi ale te kilka FPS więcej kusi z uwagi na horendalne ceny GPU więc mogę na razie zapomnieć o nowym PC stąd pytam. Dell Inspiron 5577 Intel Core i5-7300HQ Nvidia GTX 1050 4GB 16GB RAM 240GB SSD + 1TB HDD Cytuj
razor1995 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2021 1 godzinę temu, SPECIT napisał: Kwestie bezpieczeństwa i przyszłej kompatybilności oprogramowania Z dnia na dzień kompatybilność nie spadnie. Poprawki bezpieczeństwa? Cóż - Bypass ESU i po problemie. Adiwin&& i brygada69 lubią to Cytuj
John Marston Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2021 Polecałbym dualboota zrobić (najlepiej 10 na ssd a 7 na hdd) to w razie czego jakby jakiś program nie działał to przeskakujesz sobie na 10 jednakże jak ty chcesz zainstalować win7 na 7 generacji intela Cytuj
SPECIT Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2021 6 godzin temu, John Marston napisał: Polecałbym dualboota zrobić (najlepiej 10 na ssd a 7 na hdd) to w razie czego jakby jakiś program nie działał to przeskakujesz sobie na 10 jednakże jak ty chcesz zainstalować win7 na 7 generacji intela @John Marston Na wszystko są "sposoby" Troszku pogrzebać w plikach i instalator uważa Windows 7 za Windows 10 Wszystkie sterowniki działają tylko problem z aktywacją bo żaden aktywator nie działa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Extreme. Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2021 On 12/24/2021 at 6:30 PM, SPECIT said: @John Marston Na wszystko są "sposoby" Troszku pogrzebać w plikach i instalator uważa Windows 7 za Windows 10 Wszystkie sterowniki działają tylko problem z aktywacją bo żaden aktywator nie działa na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Extreme. kms jest jeśli system postawiony w uefi gpt (o ile pro albo enterprise) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi