geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Witam, Panowie mam od 8 lat Windowsa 7 Home Professional. Coraz więcej gier i programów wymaga Windowsa 10 minimum. Mam dylemat czy mój komputer da radę płynnie działać z tym systemem. i5 4670K 16gb DDR3 SSD 128gb Geforce GTX780 No i najważniejsze w sumie pytanie, czy to przejście z Win7 na 10 jest dalej darmowe? Co artykuł w internecie to piszą co innego... Cytuj
Widzior Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Sprzęt da radę na luzie. A przejście jest darmowe, jak masz swój oryginalny klucz. Cytuj
geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 A SSD nie jest za mały? Cytuj
Gość Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział ! nie znasz powiedzenia " jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz " . Poblokuj bzdety powyłączaj to co niepotrzebne i będzie ok. 1 minutę temu, geforc napisał: A SSD nie jest za mały? na system z palcem w czterech Cytuj
geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 aktualizację robić wg tego ? czy macie jakieś lepsze linki i poradnik ? aktualizacji nigdy nie robiłem nawet za czasów xp ... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]l Cytuj
Gość Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 19 minut temu, geforc napisał: mam od 8 lat Windowsa 7 Home Professional. Pełny format po ośmiu latach to masz tam namieszane gorzej niż w ruskim czołgu ! Do czego go używasz ? prywatnie czy służbowo ? Cytuj
geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Był format w 2017 jak SSD wyzionął ducha... Prywatnie. Cytuj
Gość Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 2 minuty temu, geforc napisał: Był format w 2017 jak SSD wyzionął ducha... Prywatnie. Kolego cztery lata ! w samochodzie olej też wymieniasz co cztery lata !? Czysta instalacja bo będziesz miał problemy duże albo małe . Cytuj
geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 I co wszystkie hasła, zakładki itp z przeglądarki potracić? ustawienia, to najgorsze w tym wszystkim, to ustawianie... Wiem że są programy do kopii zapasowych ale średnio działają... Cytuj
Gość Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 2 minuty temu, geforc napisał: I co wszystkie hasła, zakładki itp z przeglądarki potracić? ustawienia, to najgorsze w tym wszystkim, to ustawianie... Wiem że są programy do kopii zapasowych ale średnio działają... Kolego zanim za cokolwiek się zabieramy zawsze robimy kopie ważnych rzeczy żeby sobie nie pluć potem w brodę !.+ Robisz kopie tym : AOMEI Backupper Technician Plus 6.6.1 Portable jeden z najlepszych programów do kopi. Pobierasz sterowniki ( producenta do win 10 mogą być stare nie te od MS ) Pobierasz Win 10 - przygotowujesz paluszek do instalacji Robisz SECURITY ERASE Instalujesz Win 10 i masz porządnie zrobione ROBISZ KOPIE NOWEGO WIN 10 na inny dysk - partycje bo jak byś coś namieszał to w 15 min masz znowu sprawny system. Cytuj
geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Dobra to teraz wyczytałem że jeszcze z biosem są problemy, że trzeba najnowszy jaki jest a mój nie ma aktualizacji od 2014 roku... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wtedy jeszcze nie było nawet Win 8.1 Mogą być z tym problemy? Cytuj
Gość Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 6 minut temu, geforc napisał: Dobra to teraz wyczytałem że jeszcze z biosem są problemy, że trzeba najnowszy jaki jest a mój nie ma aktualizacji od 2014 roku... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wtedy jeszcze nie było nawet Win 8.1 Mogą być z tym problemy? Stabilnie działa ? jak tak to nic nie aktualizuj tym bardziej tych wer..... beta. Zrób kopie wszystkiego co tam potrzebujesz złap pierwszą lepszą dziesiątkę zainstaluj na próbę i będziesz wiedział co jest co. Potem wykonaj to co napisałem zainstaluj dziesiątkę taką jak Ci by odpowiadała i ok Masz tego do wyboru do koloru. Cytuj
geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 no bios działa stabilnie nic się nie dzieje, tylko stary już... Cytuj
Gość Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 28 minut temu, geforc napisał: no bios działa stabilnie nic się nie dzieje, tylko stary już... ale nowszego nie widać tam więc ok a z eksperymentami to Ty lepiej z daleka bo wiedza u Ciebie chyba słaba ? Cytuj
geforc Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Kiedyś była lepsza, w 2014 tego kompa sam składałem i instalowałem wszystko... teraz pozapominało się Cytuj
Widzior Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 2 godziny temu, geforc napisał: I co wszystkie hasła, zakładki itp z przeglądarki potracić? A co za problem zrobić export zakładek? Przecież każda szanująca się przeglądarka ma taką opcje. Poza tym można użyć synchronizacji. Ja natomiast używam Firefox Portable i nie mam takich problemów. W razie co kopiuje cały katalog i mam wszystko przeniesione i ustawione jak w chwili wyłączenia przeglądarki. P.S. Zrób sobie tą aktualizacje z Win7 do 10 i zobaczysz, czy jest ok, Na nowo zawsze możesz zainstalować. Cytuj
dsada223 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 Jesli chodzi o firefox to ja poprostu kopiuję spakowany w winrar folder firefoxa w danych aplikacji i tyle, kopia/klon przeglądarki przenoszę między komputerami. Cytuj
geforc Opublikowano 19 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Dobra, ogarnąłem się i zrobiłem, wszystko działa super, nie było żadnych błędów. Mam tylko pytanie odnośnie konfiguracji ekranu a dokładniej tego obrazka w załączniku Mam ustawione żeby pokazywała się pogoda w tym ekranie blokady ale nie pojawia się albo raz się pojawi a na następnym wylogowaniu już jej nie ma. Jak zrobić żeby pokazywała się za każdym razem ? Druga sprawa to te napisy ze spamem Windowsa 11, da się je usunąć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi