Etopet Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 Witam, planuje upgrade procesora pod aktualne podzespoły podane poniżej. Komputer służy tylko do gierek głównie dynamicznych (FPS) zależy mi na wydajności i szybkości w strzelankach typu COD:WARZONE,VALORANT,CS:GO gdzie liczą się ułamki sekund. Upatrzyłem sobię dwa procesory m.in AMD Ryzen 9 5950X i AMD Ryzen 9 5900X który z nich moglibyście bardziej polecić cena nie gra roli. Płyta główna : Asus ROG STRIX X570-E GAMING Karta graficzna : NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (niedługo zmiana na RTX 3070-3090) Ramy: 32GB RAM 2kości po 16GB Corsair Vengeance RGB PRO DDR4-3600MHz-CL18 Dyski: SSD Samsung 860 EVO 1TB oraz M.2 ADATA XPG SX8200 PRO 1TB Zasilacz: Corsair RM750x 750W Chłodzenie wodne do procesora: MSI MPG CoreLiquid K360 Monitor: Gigabyte Aorus KD25F 240hz Z Góry dziękuje za pomoc MarcinGX lubi to Cytuj
warzywo9 Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 uhh bieda panie. tu sporo ludzi mających procki nie spełniające wymogów win11, a ty tu z rakietą. bierz 5950x potwór do gier, temperatury ok. ale zasilacz masz za słaby, będziesz musiał zmienić co najmniej na 850W 80+ GOLD... Etopet lubi to Cytuj
helmut112 Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Etopet lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 Tu masz najlepsze testy, nie patrz na versusy bo to totalnie nic nie mówi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie bardziej bym się skłaniał na Twoim miejscu do 5950x. Ale testy sobie obadaj i tak. Cytuj
Etopet Opublikowano 15 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 22 godziny temu, warzywo9 napisał: uhh bieda panie. tu sporo ludzi mających procki nie spełniające wymogów win11, a ty tu z rakietą. bierz 5950x potwór do gier, temperatury ok. ale zasilacz masz za słaby, będziesz musiał zmienić co najmniej na 850W 80+ GOLD... 19 godzin temu, mbielak012 napisał: Tu masz najlepsze testy, nie patrz na versusy bo to totalnie nic nie mówi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie bardziej bym się skłaniał na Twoim miejscu do 5950x. Ale testy sobie obadaj i tak. Czytałem mnóstwo recenzji i benchmarków na temat tych dwóch procków i mam duży dylemat z chęcią przemawia do mnie 5950x ale czytając te wszystkie recenzje mam mieszane uczucia, dużo osób wypowiada się że komputer który ma służyć do samych gierek to lepszym wyborem będzie 5900x bo 5950x nie wykorzysta w pełni mocy procka w samych grach hmm jak by to nazwać poprostu za dużo rdzeni które będą bezużyteczne i procek będzie się nudził bo gierki nie potrzebują tylu rdzeni wiem głupi to zabrzmiało ale nie wiedziałem jak ubrać to w słowa, ale w niektórych recenzjach piszą całkiem odwrotnie więc sam już nie wiem, od dwóch dni czytam same recenzje i strasznie podzielne zdania są, ciężki temat. MarcinGX lubi to Cytuj
kaktuss Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 usunięte MarcinGX lubi to Cytuj
warzywo9 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 racja, racja. zdania są jak internet , pełne g... znaczy się recenzji, opinii . męska decyzja i po sprawie. powodzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi