Skocz do zawartości

Intel czy Ryzen co wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tutaj daje listę intela [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo ryzen ale jeszcze listy nie robiłem jest podobna cena ryzen to 5 3600 no albo ten intel co wybrac bo nie wiem już sam :P mam fx8300 ale czas chyba cos nowszego

Opublikowano

Na dziś taniej i wydajniej to intel, ale przyszłościowy upgrade to wąskie i kosztowne gardło.

AMD może i troszkę drożej, ale za to w przyszłości lepsza modernizacja i większy wybór cpu jeśli chodzi o płyty pod b450 i wyżej :)

Ingnito lubi to
Opublikowano

sam brałbym obecnie intela, rozbudowa to zaden argument za stroną amd... Przecież za chwile beda nowe sockety i ddr5 u obu producentów.., a kto bedzie zaraz wymieniac procesor, że jeszcze z obecnej generacji wsadzi

Mam niby amd od 2019 ale tylko dlatego ze cenowo stały fajnie nisko, nie ma sensu kompletnie moim zdaniem doplacac do r5 3600 wzgledem 10400f

w tym koszyku był zmienił tylko ram na aegisy 3200 bo cena ta sama a ram juz szybszy, paste tez wymien na inną bo ten kryonaut zrobił masakre na podstawie fortisa co mam

Ingnito lubi to
Opublikowano
23 minuty temu, Adiwin&& napisał:

sam brałbym obecnie intela, rozbudowa to zaden argument za stroną amd... Przecież za chwile beda nowe sockety i ddr5 u obu producentów.., a kto bedzie zaraz wymieniac procesor, że jeszcze z obecnej generacji wsadzi

Mam niby amd od 2019 ale tylko dlatego ze cenowo stały fajnie nisko, nie ma sensu kompletnie moim zdaniem doplacac do r5 3600 wzgledem 10400f

w tym koszyku był zmienił tylko ram na aegisy 3200 bo cena ta sama a ram juz szybszy, paste tez wymien na inną bo ten kryonaut zrobił masakre na podstawie fortisa co mam

Jak masz dobrą grafikę to fakt intel, ale jeśli przykładowo ja nie mam grafy to jedyny słuszny wybór to ryzen 5 5600G 

Adiwin&& lubi to