TomOlej Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 Witam, zastanawiam się nad zakupem dysku zewnętrznego do konsoli Xbox Series S, gdyż wbudowane 360 gb nie wystarcza. Dedykowany karta rozszerzeń o pojemności 1TB kosztuje tyle co cała konsola, więc ten wariant odpada. Jedynym wyjściem wydaje się dysk zewnętrzny i tutaj mam pewien pomysł, mianowicie chcę kupić zwykły dysk ssd(WD 500GB 2,5" SATA SSD Blue) do tego adapter sata -> usb ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]). Rozważam taką opcję zamiast zakupu zwykłego dysku zewnętrznego ponieważ jak już znudzi mi się gra na xboxie to będę miał zawsze dodatkowy dysk do komputera. Czy takie rozwiązanie będzie w ogóle funkcjonować i czy ma to o ogóle sens? Wiem że gry dedykowane na nową generacje konsol nie będzie się dało bezpośrednio uruchomić z dysku zewnętrznego ale przy moim internecie o szybkości ~20mb/s , przenoszenie gier między dyskami wydaje się bardziej sensowne. Cytuj
VACek Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 Dysk SSD + adapter/kieszeń USB to najlepsze rozwiązanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi