MxnsXD91 Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 Ostatnio nie mogę zainstalować aktualizacji na swoim komputerze windows 11 22000.71. Pomoże mi ktoś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kairo1981 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 Usuń cały system i zainstaluj od nowa najnowszy z kompilacją: 22000.100 od dziś już jest dostepna, Cytuj
kairo1981 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 A jeśli nie chcesz od nowa to masz taki sposób : Uruchom usługę Instalatora modułów systemu Windows Instalator modułów systemu Windows musi być aktywny, ponieważ w ten sposób użytkownicy może zaktualizować platformę, ponieważ zajmuje się konserwacją systemu. Jeśli wystąpi błąd 0x800f0982, to dlatego, że nie jest aktywowany, ponieważ poniżej wyjaśniamy, jak to zrobić. Na klawiaturze naciśnij klawisz Windows + R, spowoduje to przejście do okna „Uruchom”. W wyświetlonym polu tekstowym użyj wiersza polecenia cmd i naciśnij przycisk „OK”. Później w oknie z czarnym tłem wpiszesz następującą komendę „config trustinstaller start = auto” i naciśniesz „Enter”. Po wykonaniu poprzedniego kroku uruchom ponownie komputer, czy to komputer stacjonarny, czy laptop i aktywuje Instalatora modułów systemu Windows. Usuń folder dystrybucji oprogramowania Folder Software Distribution może mieć uszkodzone dyski aktualizacji, co spowoduje ich usunięcie zaktualizuj wymagane komponenty. Następnie pokażemy, jak usunąć folder Software Distribution z systemu operacyjnego Windows za pomocą kilku prostych kroków. Na klawiaturze, jednocześnie naciskając klawisze Windows + R, od razu pojawi się okno o nazwie „Uruchom”. W polu tekstowym wpisz następujące polecenie „cmd” i naciśnij „Akceptuj”. Pokaże ci okno lub okno z czarnym tłem, w którym będziesz musiał wpisać następującą komendę „net stop wuauserv” i nacisnąć „Enter lub Enter”. W oknie zachęty wpisz polecenie „net stop bits” i naciśnij „Return”. Teraz na klawiaturze jednocześnie naciśnij klawisze Windows + E, natychmiast przeniesie Cię to do „Eksploratora plików”. Następnie otwórz ścieżkę folderu C:> Windows> Software Distribution w „Eksploratorze plików”. Aby w pełni wybrać folder dystrybucji oprogramowania, naciśnij klawisze Ctrl + A. Następnie kliknij przycisk „Usuń z Eksploratora plików”. Otworzy się ponownie okno „Uruchom”, naciskając jednocześnie klawisze Windows + R. Jak zauważysz, pojawi się tam słowo „cmd”, naciśnij „OK” i poczekaj, aż otworzy się okno z czarnym tłem. W oknie napiszesz następującą komendę „net start wuauserv” i naciśnij klawisz Return. Następnie wpiszesz na wejściu to polecenie „Net start bits” i naciśnij „Enter”. Uruchom ponownie system Windows i voila, błąd zostanie rozwiązany. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @kairo1981 ... jak Ty mi zaimponowałeś w tej chwili A wystarczył link zamiast litanii na pół strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hannibal lubi to Cytuj
MxnsXD91 Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 Niestety dalej nie pomogło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi