Skocz do zawartości

Driver power state failure [Win10/1050Ti)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, cały czas borykam się z problemem po instalacji sterowników/aktualizacji na karcie graficznej Nvidii GTX1050 Ti .
Próbowałem już format systemu na inny, jak i wgrywanie pojedyńczo sterowników i testowanie go ponownym uruchamianiu co zainstalowany...
Jedynie na najstarszych sterownikach nic się nie lagguje i nie krzaczy zaraz, jakakolwiek aktualizacja lub instal nowych sterów od GTX'a i zawiesza się po czym wywala blue screena "Driver power state failure"
Smart7 - L514C / CLEVO - N850HK1
Podzespoły :

• Matryca 15,6" / matowy IPS / rozdzielczość 1920x1080 pikseli
  • Procesor Intel Core i5-7300HQ (2.5 -3.5 GHz)
  • Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
  • 8 GB pamięci RAM DDR4 2400 MHz Corsair Vengence
  • Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2 + Dysk HDD 2,5" 1TB WD BLACK

Na internecie jest chyba 50 różnych prób/sposobów na rozwiązanie ale póki co nie udało mi się.
    " [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "

Czy ewentualna instalacja Windowsa 7 jest możliwa ?
Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Poszukaj w biosie czy jest w opcjach zasilania tryb performace albo wgraj nowy bios.

Póki co tu masz najnowsze oficjalne stery pod ten sprzet

A tu bios [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ij sie czy jest prawidłowy

Opublikowano
3 hours ago, DawidWu96 said:

Witam, cały czas borykam się z problemem po instalacji sterowników/aktualizacji na karcie graficznej Nvidii GTX1050 Ti .
Próbowałem już format systemu na inny, jak i wgrywanie pojedyńczo sterowników i testowanie go ponownym uruchamianiu co zainstalowany...
Jedynie na najstarszych sterownikach nic się nie lagguje i nie krzaczy zaraz, jakakolwiek aktualizacja lub instal nowych sterów od GTX'a i zawiesza się po czym wywala blue screena "Driver power state failure"
Smart7 - L514C / CLEVO - N850HK1
Podzespoły :

• Matryca 15,6" / matowy IPS / rozdzielczość 1920x1080 pikseli
  • Procesor Intel Core i5-7300HQ (2.5 -3.5 GHz)
  • Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
  • 8 GB pamięci RAM DDR4 2400 MHz Corsair Vengence
  • Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2 + Dysk HDD 2,5" 1TB WD BLACK

Na internecie jest chyba 50 różnych prób/sposobów na rozwiązanie ale póki co nie udało mi się.
    " [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "

Czy ewentualna instalacja Windowsa 7 jest możliwa ?

jest mozliwa ale bedziesz musial sie bawic z zmodowanymi driverami od igpu jak jest bo oficjalnych brak do win7 z tego co wiem