Skocz do zawartości

[Clevo N850HK1] - Zoptymalizowany system dla kadłubka do pracy codziennej + czasem gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.  Smart7 - L514C / CLEVO - N850HK1

2. Podzespoły :

• Procesor Intel Core i5-7300HQ (2.5 GHz)
  • 8 GB pamięci RAM DDR4 2400 MHz
  • Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
  • Matryca 15,6" / matowy IPS / rozdzielczość 1920x1080 pikseli
  • Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2 + Dysk HDD 2,5" 700GB WD BLACK
    3. Windows 10 Pro 

4. Windows 10 Pro (MOD):
-zoptymalizowany
-odchudzony(bez apek,opcji z których się nie korzysta takich  np jak windows store)
-bez windows update / bez windows defender
-bez szpiegów (kiedyś pomagał mi Windows Spy Destroyer ale teraz widzę że jest bezużyteczny)
-bez łatek uniemożliwiających działanie KMSpico  (np dla OS czy MSOffice)

Codziennie spędzam przy laptopie może 2-3 godziny.
Laptop jest mi niezbędny do codziennych spraw takich jak przeglądanie stron www, pobieranie z torrentów czy od czasu do czasu pogrania w coś co jeszcze udźwignie laptop - chociazby takie Ghost Recon Wildlands/Breakpoint

Niestety po nieudanych aktualizacjach ze strony WU i sterowników Nvidii system się posypał i nie szło uratować już a po ponownym zainstalowaniu nowszej wersji 10tki ... no płynnie nie jest , często ma zwiechy albo przycinki nawet przy WWW co mnie bardzo irytuje. 

Opublikowano
15 minut temu, DawidWu96 napisał:

1.  Smart7 - L514C / CLEVO - N850HK1

2. Podzespoły :

• Procesor Intel Core i5-7300HQ (2.5 GHz)
  • 8 GB pamięci RAM DDR4 2400 MHz
  • Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
  • Matryca 15,6" / matowy IPS / rozdzielczość 1920x1080 pikseli
  • Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2 + Dysk HDD 2,5" 700GB WD BLACK
    3. Windows 10 Pro 

4. Windows 10 Pro (MOD):
-zoptymalizowany
-odchudzony(bez apek,opcji z których się nie korzysta takich  np jak windows store)
-bez windows update / bez windows defender
-bez szpiegów (kiedyś pomagał mi Windows Spy Destroyer ale teraz widzę że jest bezużyteczny)
-bez łatek uniemożliwiających działanie KMSpico  (np dla OS czy MSOffice)

Laptop jest mi niezbędny do codziennych spraw takich jak przeglądanie stron www, pobieranie z torrentów czy od czasu do czasu pogrania w coś co jeszcze udźwignie laptop - chociazby takie Ghost Recon Wildlands/Breakpoint

Niestety po nieudanych aktualizacjach ze strony WU i sterowników Nvidii system się posypał i nie szło uratować już a po ponownym zainstalowaniu nowszej wersji 10tki ... no płynnie nie jest , często ma zwiechy albo przycinki nawet przy WWW co mnie bardzo irytuje. 

Windows 10 LTSC od @srom-otnik, a jeżeli programy od sterów opierają się na UWP - zwykły win 10 od @srom-otnik.

Wybierz wersję Lite/Extreme.

Opublikowano
9 godzin temu, smaug123 napisał:

jeżeli programy od sterów opierają się na UWP

Posiadam taką samą konfigurację z LTSC na pokładzie i sterowniki nie są problemem. Po prostu stare panele ustawień nie są zastępowane nowymi i tyle. Wszystko działa. :)

Opublikowano
14 godzin temu, DawidWu96 napisał:

To ja Ci  polecę  :   pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_911f9a53.iso

Jeżeli  dostosujesz się do  mojej  podpowiedzi  i zrobisz  to wszystko jak trzeba to będziesz zadowolony , trochę trzeba popracować  ale warto.

1- zaczynasz  (  to chyba wiesz ?  )   od   przygotowania  paluszka z ISO  i  przygotowania  dysku   (  Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2  )  bo na nim będzie system  ten drugi odpinasz  na czas instalacji.

- po  zrobieniu kopi  tego co potrzeba na drugi dysk  ten podczas instalacji  usuwasz  partycje  i  klikasz  nowe  instalator sam sobie poustawia je .

- podczas instalacji  klikasz wszystko na NIE  (  klucz wskazujesz że nie masz ) żebyś nie pozwolił instalatorowi  na dzień dobry  na  badziewia.

- INSTALUJ  BEZ  INTERNETU

2 - jak  się ukarze  pulpit  ( cały czas bez internetu )  

-  wyłącz  DEFENDERA   tym programikiem  -   DefenderControl  ( powinien być na forum ?  ) 

- instalujesz sterowniki  te  "  fabryczne "  albo te  z kopi jak ją sobie zrobisz  ( później  je zaktualizujesz  do nowszych  )

- teraz możesz  aktywować system  tym   DigitalLicense_v3.1.0  lub  tym  Ghost Toolbox v1.7.3  ten przyda Ci się do czyszczenia i pobrania biblotek  Visual-C

-  uruchamiasz  programik  Destroy Windows 10 Spying 2.2.2   w ustawieniach zaznaczasz wszystko , w  narzędziach  wykonujesz  odinstaluj  OneDrive ,  wyłącz UAC , wyłącz  Windows Update , wracasz  do  strona główna klikasz na przycisk  Destroy Windows 10 Spying  - po tym zabiegu zrestartuj  laptopa ( cały czas bez internetu ) .

3 - po restarcie  wchodzisz  do  panelu sterowania  > zapora  i  odznaczasz   pierdoły i szpiegi  , wychodzisz z tego okna i wchodzisz do  ustawienia zaawansowane  zapory  i tam  w  REGUŁACH  przychodzących i  wychodzących  odznaczasz  telemetrię , konta , pomoce  i wszystkie inne bzdety Tobie niepotrzebna.

4 - instaluj  - skopiuj jak tam chcesz  Dism++x64   - przeczyść  - wyczyść  odznacz z autostartu  bzdety jak są  .

5 - restart laptopa , podłącz internet   pobierz sobie  IObit Driver Booster Pro 8.4.0.432 Portable  zaktualizuj  sterowniki  .

- resztę  robisz według  swojego uznania i potrzeby ( oczywiście w ustawieniach Windows  też odznaczasz wszystkie pierdoły i bzdety ) .

Jak  zrobisz tak jak napisałem  to masz  no  dobrze przygotowany system  ( jak go bardziej tnę i ograniczam  ale jak nie wiesz co i jak to lepiej nie rób bo wysypiesz system )   do codziennej pracy.

Wszystkie te programiki  powinny  być  tu na forum  instalowałem to sporo razy na różnych  sprzętach  (   nieraz mocniej cięte nieraz mniej )  i nie było jeszcze reklamacji więc i u Ciebie powinno to  działać  bez problemów.

Opublikowano

Wszystko byłoby ok... gdyby nie to, że nie mogę pobrać żadnego z w/w systemów od srom-otnika z tych denerwujących hostów MEGA

1. Minął limit ...czekać 5 godzin...
lub
2. Klucz deszyfrujący....
lub
3. Wystąpił tymczasowy błąd....
lub wróć do pkt. 1

:/

Opublikowano
22 minuty temu, DawidWu96 napisał:

Wszystko byłoby ok... gdyby nie to, że nie mogę pobrać żadnego z w/w systemów od srom-otnika z tych denerwujących hostów MEGA

1. Minął limit ...czekać 5 godzin...
lub
2. Klucz deszyfrujący....
lub
3. Wystąpił tymczasowy błąd....
lub wróć do pkt. 1

:/

1.pobieraj przez megasync (do pobrania ze strony mega)

2. sprawdzaj czy dobrze skopiowałeś link

4 godziny temu, woj_ani217 napisał:

- jak  się ukarze  pulpit 

popracuj nad ortografią, pisze się "ukaże" w znaczeniu "pokazanie czegoś", a "ukarze" w znaczeniu "karać np. za przewinienia"

Opublikowano
1 godzinę temu, smaug123 napisał:

popracuj nad ortografią, pisze się "ukaże" w znaczeniu "pokazanie czegoś", a "ukarze" w znaczeniu "karać np. za przewinienia"

Te polonista  czep się płotu jak chcesz poprawiać  to poprawiaj maturzystów  co to Szczecina szukają w Bieszczadach  a Morskiego Oka   w  zatoce gdańskiej. 

Jak byś  " siedział " na angielskim 3/4 dnia z mądralami za oceanu to byś  w sklepie za miast  łososia szukał  salmona

No niestety  książkę  czytałem ostatnio z pól  roku  temu  ( brak czasu ) i to techniczna i po angielsku   i tu racja braki  powodują błędy.

Opublikowano
2 godziny temu, smaug123 napisał:

1.pobieraj przez megasync (do pobrania ze strony mega)

Czyli musze tam zrobić konto i się zalogowac przez to po czym będę miał bez limitu pobór danych ?

Opublikowano
16 minut temu, DawidWu96 napisał:

Czyli musze tam zrobić konto i się zalogowac przez to po czym będę miał bez limitu pobór danych ?

Nic nie musisz  jaką  przeglądarkę masz ?  przed chwilą sprawdzałem i nie ma najmniejszego problemu z pobraniem ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

sprawdzałem  w  Slimjet   jak nie masz to sobie pobierz   Slimjet portable  i masz po bólu .

tu masz następne :

Opublikowano
3 godziny temu, woj_ani217 napisał:

Te polonista  czep się płotu jak chcesz poprawiać  to poprawiaj maturzystów  co to Szczecina szukają w Bieszczadach  a Morskiego Oka   w  zatoce gdańskiej. 

Jak byś  " siedział " na angielskim 3/4 dnia z mądralami za oceanu to byś  w sklepie za miast  łososia szukał  salmona

No niestety  książkę  czytałem ostatnio z pól  roku  temu  ( brak czasu ) i to techniczna i po angielsku   i tu racja braki  powodują błędy.

No sorry...

Opublikowano
15 godzin temu, woj_ani217 napisał:

Nic nie musisz  jaką  przeglądarkę masz ?  przed chwilą sprawdzałem i nie ma najmniejszego problemu z pobraniem ?

sprawdzałem  w  Slimjet   jak nie masz to sobie pobierz   Slimjet portable  i masz po bólu .

tu masz następne :

Zatrzymało się na 73% i nic nie rusza dalej :(

Opublikowano
12 minut temu, DawidWu96 napisał:

Pobierz przez megasync.

Opublikowano
37 minut temu, DawidWu96 napisał:

Coś nie tak robisz ?  albo masz do  czterech liter internet  albo akurat u nich coś się  posra......ło ?

Zobacz  ściągałem  przed chwilą  masz tam na dole datę i godz..   idzie bez problemu jeszcze nigdy nie używałem  żadnych pierdół ,programików itd..  jak nie idzie z tego źródła to idzie z innego itd.

Zrzut-ekranu-5.png

ręce  mi opadają  jak  ktoś mi pokazuje  takie pierdoły i sobie z nimi nie radzi !.

Coś  się tak uparł na ten mod  (  sprawdzałem go  wcześniej i siał błędami  nie aż tak poważnymi ale dla laika ?  nie do ogarnięcia )  podałem Ci  co masz ściągnąć i co zrobić  i będziesz zadowolony.

Jak nie dasz rady  to w drodze wyjątku  pobiorę Ci tego  WIN  wrzucę  na swój  serwer i sobie pobierzesz bez problemu - no ręce i szczęka opada.