DawidWu96 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 1. Smart7 - L514C / CLEVO - N850HK1 2. Podzespoły : Procesor Intel Core i5-7300HQ (2.5 GHz) 8 GB pamięci RAM DDR4 2400 MHz Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5 Matryca 15,6" / matowy IPS / rozdzielczość 1920x1080 pikseli Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2 + Dysk HDD 2,5" 700GB WD BLACK 3. Windows 10 Pro 4. Windows 10 Pro (MOD): -zoptymalizowany -odchudzony(bez apek,opcji z których się nie korzysta takich np jak windows store) -bez windows update / bez windows defender -bez szpiegów (kiedyś pomagał mi Windows Spy Destroyer ale teraz widzę że jest bezużyteczny) -bez łatek uniemożliwiających działanie KMSpico (np dla OS czy MSOffice) Codziennie spędzam przy laptopie może 2-3 godziny. Laptop jest mi niezbędny do codziennych spraw takich jak przeglądanie stron www, pobieranie z torrentów czy od czasu do czasu pogrania w coś co jeszcze udźwignie laptop - chociazby takie Ghost Recon Wildlands/Breakpoint Niestety po nieudanych aktualizacjach ze strony WU i sterowników Nvidii system się posypał i nie szło uratować już a po ponownym zainstalowaniu nowszej wersji 10tki ... no płynnie nie jest , często ma zwiechy albo przycinki nawet przy WWW co mnie bardzo irytuje. Cytuj
Gość Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 15 minut temu, DawidWu96 napisał: 1. Smart7 - L514C / CLEVO - N850HK1 2. Podzespoły : Procesor Intel Core i5-7300HQ (2.5 GHz) 8 GB pamięci RAM DDR4 2400 MHz Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5 Matryca 15,6" / matowy IPS / rozdzielczość 1920x1080 pikseli Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2 + Dysk HDD 2,5" 700GB WD BLACK 3. Windows 10 Pro 4. Windows 10 Pro (MOD): -zoptymalizowany -odchudzony(bez apek,opcji z których się nie korzysta takich np jak windows store) -bez windows update / bez windows defender -bez szpiegów (kiedyś pomagał mi Windows Spy Destroyer ale teraz widzę że jest bezużyteczny) -bez łatek uniemożliwiających działanie KMSpico (np dla OS czy MSOffice) Codziennie spędzam przy laptopie może 2-3 godziny. Laptop jest mi niezbędny do codziennych spraw takich jak przeglądanie stron www, pobieranie z torrentów czy od czasu do czasu pogrania w coś co jeszcze udźwignie laptop - chociazby takie Ghost Recon Wildlands/Breakpoint Niestety po nieudanych aktualizacjach ze strony WU i sterowników Nvidii system się posypał i nie szło uratować już a po ponownym zainstalowaniu nowszej wersji 10tki ... no płynnie nie jest , często ma zwiechy albo przycinki nawet przy WWW co mnie bardzo irytuje. Windows 10 LTSC od @srom-otnik, a jeżeli programy od sterów opierają się na UWP - zwykły win 10 od @srom-otnik. Wybierz wersję Lite/Extreme. Cytuj
piosylant Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 9 godzin temu, smaug123 napisał: jeżeli programy od sterów opierają się na UWP Posiadam taką samą konfigurację z LTSC na pokładzie i sterowniki nie są problemem. Po prostu stare panele ustawień nie są zastępowane nowymi i tyle. Wszystko działa. Cytuj
Gość Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 14 godzin temu, DawidWu96 napisał: Codziennie spędzam przy laptopie może 2-3 godziny. Laptop jest mi niezbędny do codziennych spraw takich jak przeglądanie stron www, pobieranie z torrentów czy od czasu do czasu pogrania w coś co jeszcze udźwignie laptop - chociazby takie Ghost Recon Wildlands/Breakpoint Niestety po nieudanych aktualizacjach ze strony WU i sterowników Nvidii system się posypał i nie szło uratować już a po ponownym zainstalowaniu nowszej wersji 10tki ... no płynnie nie jest , często ma zwiechy albo przycinki nawet przy WWW co mnie bardzo irytuje. To ja Ci polecę : pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_911f9a53.iso Jeżeli dostosujesz się do mojej podpowiedzi i zrobisz to wszystko jak trzeba to będziesz zadowolony , trochę trzeba popracować ale warto. 1- zaczynasz ( to chyba wiesz ? ) od przygotowania paluszka z ISO i przygotowania dysku ( Dysk SSD Crucial MX300 275GB M.2 ) bo na nim będzie system ten drugi odpinasz na czas instalacji. - po zrobieniu kopi tego co potrzeba na drugi dysk ten podczas instalacji usuwasz partycje i klikasz nowe instalator sam sobie poustawia je . - podczas instalacji klikasz wszystko na NIE ( klucz wskazujesz że nie masz ) żebyś nie pozwolił instalatorowi na dzień dobry na badziewia. - INSTALUJ BEZ INTERNETU 2 - jak się ukarze pulpit ( cały czas bez internetu ) - wyłącz DEFENDERA tym programikiem - DefenderControl ( powinien być na forum ? ) - instalujesz sterowniki te " fabryczne " albo te z kopi jak ją sobie zrobisz ( później je zaktualizujesz do nowszych ) - teraz możesz aktywować system tym DigitalLicense_v3.1.0 lub tym Ghost Toolbox v1.7.3 ten przyda Ci się do czyszczenia i pobrania biblotek Visual-C - uruchamiasz programik Destroy Windows 10 Spying 2.2.2 w ustawieniach zaznaczasz wszystko , w narzędziach wykonujesz odinstaluj OneDrive , wyłącz UAC , wyłącz Windows Update , wracasz do strona główna klikasz na przycisk Destroy Windows 10 Spying - po tym zabiegu zrestartuj laptopa ( cały czas bez internetu ) . 3 - po restarcie wchodzisz do panelu sterowania > zapora i odznaczasz pierdoły i szpiegi , wychodzisz z tego okna i wchodzisz do ustawienia zaawansowane zapory i tam w REGUŁACH przychodzących i wychodzących odznaczasz telemetrię , konta , pomoce i wszystkie inne bzdety Tobie niepotrzebna. 4 - instaluj - skopiuj jak tam chcesz Dism++x64 - przeczyść - wyczyść odznacz z autostartu bzdety jak są . 5 - restart laptopa , podłącz internet pobierz sobie IObit Driver Booster Pro 8.4.0.432 Portable zaktualizuj sterowniki . - resztę robisz według swojego uznania i potrzeby ( oczywiście w ustawieniach Windows też odznaczasz wszystkie pierdoły i bzdety ) . Jak zrobisz tak jak napisałem to masz no dobrze przygotowany system ( jak go bardziej tnę i ograniczam ale jak nie wiesz co i jak to lepiej nie rób bo wysypiesz system ) do codziennej pracy. Wszystkie te programiki powinny być tu na forum instalowałem to sporo razy na różnych sprzętach ( nieraz mocniej cięte nieraz mniej ) i nie było jeszcze reklamacji więc i u Ciebie powinno to działać bez problemów. Cytuj
DawidWu96 Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 Wszystko byłoby ok... gdyby nie to, że nie mogę pobrać żadnego z w/w systemów od srom-otnika z tych denerwujących hostów MEGA 1. Minął limit ...czekać 5 godzin... lub 2. Klucz deszyfrujący.... lub 3. Wystąpił tymczasowy błąd.... lub wróć do pkt. 1 :/ Cytuj
Gość Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 22 minuty temu, DawidWu96 napisał: Wszystko byłoby ok... gdyby nie to, że nie mogę pobrać żadnego z w/w systemów od srom-otnika z tych denerwujących hostów MEGA 1. Minął limit ...czekać 5 godzin... lub 2. Klucz deszyfrujący.... lub 3. Wystąpił tymczasowy błąd.... lub wróć do pkt. 1 :/ 1.pobieraj przez megasync (do pobrania ze strony mega) 2. sprawdzaj czy dobrze skopiowałeś link 4 godziny temu, woj_ani217 napisał: - jak się ukarze pulpit popracuj nad ortografią, pisze się "ukaże" w znaczeniu "pokazanie czegoś", a "ukarze" w znaczeniu "karać np. za przewinienia" Cytuj
Gość Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 1 godzinę temu, smaug123 napisał: popracuj nad ortografią, pisze się "ukaże" w znaczeniu "pokazanie czegoś", a "ukarze" w znaczeniu "karać np. za przewinienia" Te polonista czep się płotu jak chcesz poprawiać to poprawiaj maturzystów co to Szczecina szukają w Bieszczadach a Morskiego Oka w zatoce gdańskiej. Jak byś " siedział " na angielskim 3/4 dnia z mądralami za oceanu to byś w sklepie za miast łososia szukał salmona No niestety książkę czytałem ostatnio z pól roku temu ( brak czasu ) i to techniczna i po angielsku i tu racja braki powodują błędy. Cytuj
DawidWu96 Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 2 godziny temu, smaug123 napisał: 1.pobieraj przez megasync (do pobrania ze strony mega) Czyli musze tam zrobić konto i się zalogowac przez to po czym będę miał bez limitu pobór danych ? Cytuj
Gość Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 16 minut temu, DawidWu96 napisał: Czyli musze tam zrobić konto i się zalogowac przez to po czym będę miał bez limitu pobór danych ? Nic nie musisz jaką przeglądarkę masz ? przed chwilą sprawdzałem i nie ma najmniejszego problemu z pobraniem ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdzałem w Slimjet jak nie masz to sobie pobierz Slimjet portable i masz po bólu . tu masz następne : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 3 godziny temu, woj_ani217 napisał: Te polonista czep się płotu jak chcesz poprawiać to poprawiaj maturzystów co to Szczecina szukają w Bieszczadach a Morskiego Oka w zatoce gdańskiej. Jak byś " siedział " na angielskim 3/4 dnia z mądralami za oceanu to byś w sklepie za miast łososia szukał salmona No niestety książkę czytałem ostatnio z pól roku temu ( brak czasu ) i to techniczna i po angielsku i tu racja braki powodują błędy. No sorry... Cytuj
DawidWu96 Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 15 godzin temu, woj_ani217 napisał: Nic nie musisz jaką przeglądarkę masz ? przed chwilą sprawdzałem i nie ma najmniejszego problemu z pobraniem ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdzałem w Slimjet jak nie masz to sobie pobierz Slimjet portable i masz po bólu . tu masz następne : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zatrzymało się na 73% i nic nie rusza dalej Cytuj
Gość Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 12 minut temu, DawidWu96 napisał: Zatrzymało się na 73% i nic nie rusza dalej Pobierz przez megasync. Cytuj
nudzija Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 ja z mega pobieram przez megadownloader bez rzadnych problemów Cytuj
Gość Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 37 minut temu, DawidWu96 napisał: Zatrzymało się na 73% i nic nie rusza dalej Coś nie tak robisz ? albo masz do czterech liter internet albo akurat u nich coś się posra......ło ? Zobacz ściągałem przed chwilą masz tam na dole datę i godz.. idzie bez problemu jeszcze nigdy nie używałem żadnych pierdół ,programików itd.. jak nie idzie z tego źródła to idzie z innego itd. ręce mi opadają jak ktoś mi pokazuje takie pierdoły i sobie z nimi nie radzi !. Coś się tak uparł na ten mod ( sprawdzałem go wcześniej i siał błędami nie aż tak poważnymi ale dla laika ? nie do ogarnięcia ) podałem Ci co masz ściągnąć i co zrobić i będziesz zadowolony. Jak nie dasz rady to w drodze wyjątku pobiorę Ci tego WIN wrzucę na swój serwer i sobie pobierzesz bez problemu - no ręce i szczęka opada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi