Trecboy Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Witam serdecznie chciałbym się dowiedzieć jaki system operacyjny wybrać do tego laptopa jak w tytule tematu. Po prostu nie ma co ukrywać ale na dzisiejsze realia ten laptop nie nadaje się na win 10 chociaż bardzo by przydała mi się funkcja z xbox iż strimuje obraz z konsoli na laptopa po to by użyć go w OBS. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 A może podaj jego specyfikację. Jeśli to laptop z procesorem Celeron N + 4GB RAM + HDD 500GB, to mam dla Ciebie najlepsze rozwiązanie, które polecałem tutaj wielu osobom - otwórz szeroko okno i weź szeroki zamach, a dla pewności (żeby nie wrócił) najpierw na pół przez kolano. Tylko nie obrażaj się. Procesor jest fatalny i z tym nic nie zrobisz. RAM możesz zwiększyć do 8GB, ale masz 1 slot czyli tą kość musisz sprzedać, a kupić 1 kość 8GB. Największy odczuwalny zysk da dysk SSD. System jest bez znaczenia, więc możesz zainstalować Win 10. Cytuj
Trecboy Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 właśnie tez tak myślę ze to skarbonka bez dna tak naprawdę. no ale taki win 7 będzie działać? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Działać będzie tak samo jak 8.1 czy 10. Cytuj
Trecboy Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 No to nic trudno wgram win 10 i jakoś to przeżyję chociaż ciężko chodzi dzięki. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Wymień chociaż dysk na SSD. Toshiba Kioxia 480GB poniżej 200pln. piosylant lubi to Cytuj
BartAcid Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Bez SSD na żadnym sprzęcie nie ma co się do W10 zbliżać. A twoim to juz totalnie. W7 będzie wydawać się na początku żwawszy ale to minie. Zwłaszcza jak odpalisz przeglądarkę, Teams czy Office. Tak, że kup SSD i jeszcze daj trochę życia temu lapkowi. piosylant lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi