Osmund Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Witam Co będzie lepsze do starego lapka Windows JG7 czy jakiś Linux? Jeśli Linux to jaką dystrybucje polecacie? Czy da radę zrobić undervolting CPU na linuxie? Laptop ma być tylko do internetu. Mimo że jak na swój wiek na Windows (JG7 Pro 64bit+zmodowane sterowniki do gpu) działa bardzo szybko to chciałbym dla odmiany przejść na Linuxa o ile mi go nie zamuli . Z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] testu wynika że w porównaniu do Windowsa 10, Linux ponad dwukrotnie szybciej załadował jakąś tam strone internetową i ogólnie szybszy był prawie we wszystkim. Lapek to Fujitsu-Siemens ESPRIMO MOBILE D9500 C2D T8300 GMA 965 2x2GB DDR2 800 MHz SSD 240GB Broadcom Crystal HD Cytuj
G77 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 no wiadomo ze teraz czy miales juz kiedys linux czy zaczynasz przygode od poczatku ? Cytuj
Osmund Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Właśnie chciałbym zacząć. Cytuj
Zodjak Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 2 godziny temu, Osmund napisał: Właśnie chciałbym zacząć. Ja na start wybrałem linux mint całkiem fajny do podstaw. I napewno na starcie nie odstarszy cie jako uzytkownika windy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi