Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Znaczy ogólnie tej opcji nie było w 11 trzeba było dodawać ręcznie w rejestrze, ale ostatnio właśnie mi to zniknęło i tak jak kolega wyżej napisał był problem ze skojarzeniami plików txt, ale jako że od lat używam zamiennika to jakoś to ustawiłem.

Wersja 23h2 22631.3374

Tylko że to nie po tej wczorajszej aktualizacji tylko po poprzedniej musiało.

Opublikowano

Jedną jeszcze rzecz zauważyłem po ostatnich aktualizacjach że co któreś uruchomienie kompa to długo stoi na ekranie logowania po wpisaniu hasła i zatwierdzeniu, dziś miałem to samo długo czarny ekran z zapraszamy czy zaczynamy no i potem jak się pulpit wczytał to paska zadań nie było i trzeba było trochę poczekać żeby zaskoczyło, może mi się dysk kończy, a może to któraś z ostatnich aktualizacji bo wcześniej tego nie miałem.

Opublikowano

Mam to samo, po uruchomieniu systemu brak paska zadań i po chwili się pokazuje.

Poza tym dzisiaj komputer zaliczył freeza i trzeba było komputer na twardo resetować.

Straszna kapa z tymi aktualizacjami.

I MS twierdzi, że wszystko gra kur..a

Opublikowano
8 minut temu, leven napisał(a):

Mam to samo, po uruchomieniu systemu brak paska zadań i po chwili się pokazuje.

Poza tym dzisiaj komputer zaliczył freeza i trzeba było komputer na twardo resetować.

Straszna kapa z tymi aktualizacjami.

I MS twierdzi, że wszystko gra kur..a

Niestety, też się wpakowałem w ten szajs, i coraz częściej przychodzą myśli o powrocie do dziesiątki 

Opublikowano

To któraś aktualizacja powoduje problem z tym paskiem. Spokojnie dysk nie pada. Czy dawniej też tak było z tymi aktualizacjami, że ciągle coś psuły? Mam na myśli np xp lub 7? W czasach xp byłem zbyt młody, żeby pamiętać. A 7, to jakoś nie kojarzę takich ciągłych problemów.

mitpio lubi to
Opublikowano

Ja odkąd zacząłem używać 11 nie miałem żadnych problemów z systemem do ostatnich aktualizacji ale też jedną rzecz sam sobie jakoś naprawiłem z tymi plikami txt, a z tym paskiem to może sami naprawią.

I tak uważam że nie jest tak źle z tą 11 bo jak czytam różne fora to ciągle ktoś ma z czymś problemy, ale to też trzeba wziąć pod uwagę że każdy ma inną konfigurację sprzętową, nie ma opcji żeby wszystko działało ok, choć w na przykład 7 nie pamiętam żebym miał jakieś większe problemy i system potrafił stać bez reinstalki ze 4 lata.

Jednak w 11 do tych aktualizacji podchodzą inaczej bo jest ich więcej.

A jako że przeskoczyłem z 7 bezpośrednio na 11 pomijając 10 to nawet nie zamierzam się cofać, chyba że już tak coś spsują że system nie wstanie, ale wtedy to możliwe że pójdę w Linuxa bo na moje zastosowania by wystarczył.

Opublikowano

Spróbujcie sobie je odinstalować (to chyba od tych marcowych z początku miesiąca)

Odczekać ze dwa dni i pobrać z 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możesz też odinstalować aktualizację KB5022913.

Opublikowano
2 godziny temu, Kosiara napisał(a):

To któraś aktualizacja powoduje problem z tym paskiem. Spokojnie dysk nie pada. Czy dawniej też tak było z tymi aktualizacjami, że ciągle coś psuły? Mam na myśli np xp lub 7? W czasach xp byłem zbyt młody, żeby pamiętać. A 7, to jakoś nie kojarzę takich ciągłych problemów.

Bo nie było .

7 to iście idealny system .

Opublikowano

Windows 7 nie był tak często aktualizowany ,mieli czas na główkowanie.

Nie wiem  jak u kogo ,ale tutaj opisy najczęstszych wpadek aktualizacji.

plusik lubi to
Opublikowano
14 minut temu, LAGUNA napisał(a):

Windows 7 nie był tak często aktualizowany ,mieli czas na główkowanie.

Nie wiem  jak u kogo ,ale tutaj opisy najczęstszych wpadek aktualizacji.

Już teraz nie pamiętam ale chyba to właśnie win 7 miał tkz. nie kontrolowany wyciek przed premierą wiec temu jest/ był tak dobry miliony uzytkowników na całym świecie pisało jakie to maja problemy itp. a tego  nie zastapią żadni fachowcy i testerzy z microsoftu wystarczyło tylko czytać fora i poprawiać.

LAGUNA lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, SirGon napisał(a):

Ja tam mam Win 11 i nie widzę reklam.

Nic się nie martw zdążą i do Ciebie :D

Widzieliśmy już nowe menu Start w Windows 11. Wygląda tak

darude123 i plusik lubią to
Opublikowano

Przeciąganie i upuszczanie na pasek adresu w Windows 11 23H2 (build 22635.3420 w Beta Channel)
W miniony weekend [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał aktualizację w kanale Beta – ciągle jeszcze w ramach wersji 23H2. Wprowadza ona nowości i zmiany związane z widżetami na pasku zadań, przeciąganiem i upuszczaniem na pasek adresu, generowaniem kodów QR, kopią zapasową, Copilotem i ekranem blokady, a także poprawki błędów.

plusik lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, zdzisiek24 napisał(a):

Choć z drugiej strony mały to sens, bo to jakby silnik Lamborghini na siłę upychać do syrenki.     

Oj Zdzisław Zdzisław żeby ta syrenka nie okazała się lepsza od tego lamborgini,
bo jak ci lamborghini napierniczy to braknie majątku na naprawe,a nasza myśl techniczna stukniesz pukniesz rypniesz sypniesz i jedziem dalej  panie Zielonka.:D

plusik lubi to
Opublikowano

"ONI" już znają my też :D

Kiedy wyjdzie Windows 11 24H2? Znamy już harmonogram

Wiemy już, że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] będzie oficjalnym wydaniem rocznicowym Jedenastki w drugiej połowie tego roku. Microsoft potwierdził to już kilkukrotnie, jednak jak dotąd nie przekazał bliższych ram czasowych. Jak to często bywa, wyręczył go w tym Zac Bowden z Windows Central, dysponujący bardziej szczegółową rozpiską.

plusik lubi to
Opublikowano

Poprawki w Windows 11 Insider Preview (build 26100 w Canary i Dev Channels)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Insider Preview otrzymał  aktualizację. Build 26100 – ten sam dla kanałów Canary i Dev – wprowadza trochę poprawek związanych z zamykaniem/hibernowaniem, pobieraniem aktualizacji, Copilotem w Windows i obsługą okien.

plusik lubi to
Opublikowano

Wyciekł obraz Windows 11 24H2 LTSC (build 26100.1)
Pierwszy obraz Windows 11 LTSC wyciekł właśnie do Internetu. Ktoś opublikował obrazy nadchodzącego wydania z numerem builda 26100.1, co pozwala właściwie każdemu wypróbować je przed oficjalnym ogłoszeniem i wydaniem. Według [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dojdzie do niego dopiero za kilka miesięcy.

zdzisiek24 i plusik lubią to
Opublikowano

Aktualizacja darmowych VM z Windows 11 (WDE 2403)

Microsoft po raz kolejny zaktualizował swoje darmowe maszyny wirtualne z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i narzędziami programistycznymi w ramach Windows 11 Development Environment (WDE). Wydanie to podnosi numer wersji maszyn do 2304 i wyznacza datę wygaśnięcia 19 czerwca 2024 roku.

plusik lubi to