Portalnet Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Czy mnie wzrok nie myli ale na stronie Ms jest info ze 23h2 Pobieranie systemu Windows 11 (Bieżąca wersja: Aktualizacja Windows 11 2023 l Wersja 23H2) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 39 minut temu, Portalnet napisał(a): Czy mnie wzrok nie myli ale na stronie Ms jest info ze 23h2 Wynika z tego że się wyrobili przed Listopadem Sprawdźcie sobie WU czy nie pobiera. plusik lubi to Cytuj
poseq Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Teraz pytanie czy można to odpalić na starym cpu, bo coś czytałem że obejście nie działa na tej wersji? Cytuj
plusik Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Windows 11 dodaje natywną obsługę RAR, 7-Zip, Tar i innych formatów. Ile można było czekać..... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 14 minut temu, poseq napisał(a): Teraz pytanie czy można to odpalić na starym cpu, Skoro tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To i tego się da. Powinno tak samo jak 22h2 Troszkę mi się te wpisy tam powyżej przestawiły z tym filmikiem. Podam może jeszcze tak -RUFUSEM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] poseq i plusik lubią to Cytuj
darude123 Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Potwierdzam, właśnie się pojawiło 23h2 w wu, instaluję właśnie. Po instalacji jest 23h2 22631.2506 przynajmniej u mnie. LAGUNA lubi to Cytuj
poseq Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 1 hour ago, darude123 said: Potwierdzam, właśnie się pojawiło 23h2 w wu, instaluję właśnie. Po instalacji jest 23h2 22631.2506 przynajmniej u mnie. Pobrałem z oficjalnej strony English (United States) x64, zainstalowałem przed chwilą i mam 23h2 22631.2428 SHA256 71A7AE6974866603D366A911B0C00EACE476E0B49D12205D7529765CC50B4B39 Z czego wynika ta różnica? edit: już mam 23h2 22631.2506, wersja po instalacji aktualizacji: 2023-10 Cumulative Update Preview for Windows 11 Version 23H2 for x64-based Systems (KB5031455) Cytuj
poseq Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 * Ktoś wyżej pisał że system zmusza użytkownika do tworzenia konta microsoft - to nie jest prawda. Podczas instalacji wystarczy zaznaczyć instalacja bez dostępu do internetu, nie łączysz się z siecią, jeżeli masz internet przez kabel, odłączasz go przed instalacją, jeżeli wifi nie łączysz. * Nie trzeba już żadnego obejścia, system windows 11 23h2 instaluje się na starszych sprzętach normalnie, nie wyskakuje nawet info o niewspieranym cpu. Nie tworzyłem pendrive rufusem. Na pendrive mam wgrany Ventoy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie polecam każdemu, lepsza opcja niż rufus i wszystkie inne. Wystarczy wgrać Ventoy i już nigdy nie musisz tworzyć bootowalnego pendrive. Wystarczy skopiować plik .iso z windows 7, 10, 11, ubuntu etc. na pendrive. Możesz skopiować nieskończoną ilość .iso z instalatorem ubuntu, windows, a po zbootowaniu Ventoy wyświetli listę ze wszystkimi instalatorami .iso, można wybrać i się instaluje:) Można np. sprawdzić sha256 pliku który jest już wgrany na pendrive, a z rufusem i.in. nigdy nie wiesz czy się dobrze wgrało. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
stens Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 9 godzin temu, poseq napisał(a): zainstalowałem przed chwilą i mam 23h2 22631.2428 No bo on dociągnie update do 23h2 22631.2506 Cytuj
SirGon Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 A miałem nosa że Windows 11 23H2 wejdzie w życie 31.10.2023 LAGUNA lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Mnie to tylko jedno zastanawia, jak z owej strony pobieramy iso to w nazwie mamy 23H2, zas gdy pobieramy mediacreatora to on ma podpis z maja 2022 r . Czy mediacreator tez juz robi 23H czy nadal 22H (10.0.22621.1)? Cytuj
SirGon Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @Portalnet aktualizujesz czy instalujesz na nowo? plusik lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Nic nie robie, czekam na WU ale nadal nie mam, mimo ze laptop z tych nowych na procku 12 generacji. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 No mnie też na darmo wczoraj z rana jajka swędziały. Chyba niegodzien ja albo czas na kąpiel. plusik lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 51 minut temu, Portalnet napisał(a): Nic nie robie, czekam na WU i masz rację a z tymi aktualizacjami to też dziwne starszy sprzęt dostaje wcześniej od nowości. Windows 11 2023 Update (23H2) oficjalnie wydany! Microsoft ogłosił dostępność Windows 11 2023 Update (Windows 11, version 23H2). Wersja ta zawiera wszystko to, co wydany parę tygodni temu Moment 4 Update, plus kilka drobnych nowości. Aktualizacja obsługiwana jest przez znaną technologię serwisowania. Dowiedz się z naszego artykułu, co nowego w tej wersji, jak uzyskać aktualizację oraz co firmy powinny o niej wiedzieć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plusik lubi to Cytuj
SirGon Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 7 minut temu, LAGUNA napisał(a): i masz rację Ja 23H2 miałem w WU ale wyskakiwał mi błąd przy pobieraniu. Więc pobrałem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizowałem do wersji 23H2. Wszystko poszło pięknie i gładko plusik i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @SirGon To tylko się cieszyć że wszystko działa Teraz pytanie czy to był Twój nos ,czy się wystraszyli Wszystkich Świętych (bo by im się źle Windows skojarzył) plusik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 To już tradycja. Kluczowa aktualizacja Windows 11 psuje komputery [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] poseq i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Nie wiem jak u kogo ale u mnie żadnych problemów z tą aktualizacją (KB5031455) plusik lubi to Cytuj
ewabem5 Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 "Microsoft jest świadomy tych problemów i pracuje nad ich rozwiązaniem. " trzeba "zacisnąć zęby i czekać" LAGUNA lubi to Cytuj
Spirit Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 16 minut temu, LAGUNA napisał(a): Nie wiem jak u kogo ale u mnie żadnych problemów z tą aktualizacją (KB5031455) U mnie restart ustawień adrenaline (AMD) z kazdym uruchomieniem komputera Cytuj
poseq Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 41 minutes ago, plusik said: To już tradycja. Kluczowa aktualizacja Windows 11 psuje komputery [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Co bardzo istotne, Microsoft jest świadomy tych problemów i pracuje nad ich rozwiązaniem. Niemniej jednak, użytkownicy chcący naprawić swoje komputery powinni czym prędzej odinstalować najnowsze uaktualnienie. Wystarczy przejść do Windows Update wewnątrz ustawień, odszukać historię zainstalowanych uaktualnień i wybrać tę o identyfikatorze KB5031455." Zauważyłem właśnie dziwne lagi po instalacji tej opcjonalnej aktualizacji, poza systemem gra też zaczęła przycinać:) Tak się wkurzyłem że w jednej chwili wyłączyłem telemetrię i inne programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]oraz wyłączyłem wiele programów systemowych tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety nie pomogło. Za chwilę odinstaluję, a nawet zrobię format dysku i wleci czysty 23h2 22631.2428. I niech nikomu nie przychodzi do głowy instalować KB5031455, wersja 23h2 22631.2506 jest paskudna, bo taka jest po instalacji tej aktualizacji - przynajmniej na dzień 11.1.2023:) Dodam że nie chciałem korzystać z tych powyższych programów, po instalacji systemu wszystko hulało błyskawicznie, nawet najmniejszej przycinki, teraz nawet przesuwanie okienka jest jakby mniej płynne. Microsoft narzuca nam tę aktualizację, w windows update pokazuje się ona od razu na wstępie, a to przecież opcjonalna a potraktowana jako ważna. Zrobię formata bo nie wierzę że samo odinstalowanie pomoże, pewnie coś tam pozostanie naruszone, nie ma co ufać skoro wychodzą takie problemy. "Po zaktualizowaniu Windows 11 wielu graczy zgłosiło problemy z wydajnością gier. Niektóre gry przestawały działać lub zawieszały się w trakcie rozgrywki. Dla wielu użytkowników była to olbrzymia udręka, ponieważ Microsoft zapowiadał poprawę działania wielu tytułów. Niestety, te problemy dotyczyły nie tylko gier, ale również samej wydajności systemu. Niektórzy użytkownicy donosili o różnorakich problemach z pamięcią. Warto podkreślić, że raportowane kłopoty nie były sporadyczne. Wielu użytkowników - na różnych konfiguracjach sprzętowych - zgłaszało podobne problemy, co sugeruje, że nie mamy do czynienia z jednostkowymi trudnościami." LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Właśnie oni zawsze mają świadomość a TY się męcz. 20 minut temu, Spirit napisał(a): U mnie restart ustawień adrenaline (AMD) z kazdym uruchomieniem komputera Nie wiem czy coś to da ale radzą tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może jeszcze tym programem poszukać w opcjach Windows 11 Manager plusik lubi to Cytuj
Spirit Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 20 minut temu, LAGUNA napisał(a): może jeszcze tym programem poszukać w opcjach Windows 11 Manager Nie znalazłem w tym programie opcij usunięcia aktualizacji. Dziwne że wszyscy piszą że ta akt. wyszła 30-31 paź. a u mnie wjechała 27 paź. Moze tu leży przyczyna ? No trudno trzeba przygotować nowego wind. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 29 minut temu, Spirit napisał(a): ? No trudno trzeba przygotować nowego wind. Właśnie tak samo pomyślałem . 30 minut temu, Spirit napisał(a): Dziwne że wszyscy piszą że ta akt. wyszła 30-31 paź. a u mnie wjechała 27 paź. u mnie też 27 październik się znalazła. plusik lubi to Cytuj
SirGon Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @Portalnet jak chcesz zainstalować 23H2 to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] asystenta instalacji systemu Windows 11 i postępuj zgodnie z instrukcją. LAGUNA i plusik lubią to Cytuj
Portalnet Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Poczekam spokojnie na WU , skoro nie ma to może cos u mnie jest nie tak i aktualizacja wstrzymana. Zastanawia mnie jednak dlaczego iso 23H2 jest prawie 1GB wieksze niz 22H2, po za tym nie ma nowego mediacreatora dla 23H2, na stronie jest stary. Ktos cos wie w tej sprawie ? SirGon i LAGUNA lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 27 minut temu, Portalnet napisał(a): Zastanawia mnie jednak dlaczego iso 23H2 jest prawie 1GB wieksze niz 22H2, po za tym nie ma nowego mediacreatora dla 23H2, na stronie jest stary. Ktos cos wie w tej sprawie ? Możliwe że "Inteligencja" miesza tam pododawali tam pododawali nowa kopia zapasowa sklep Microsoftu itp. te dodatki mogą robić swoje. (tak mi się wydaje że to jest powodem zwiększenia obrazu) Mówią jeszcze to: Gdy tylko wyświetli się możliwość pobrania aktualizacji 23H2, kliknij w przycisk „Pobierz i zainstaluj”. Po pobraniu aktualizacji uruchom ponownie komputer, a dokona się jej instalacja. Warto jednak wspomnieć, że aktualizacja udostępniana jest kolejnym użytkownikom stopniowo i być może pojawi się ona jako dostępna do instalacji na Twoim komputerze za kilka dni. Cytuj
maciekk26xxx Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Dziwne że ja pobrałem w media creation toola i zainstalowałem i mam 22H2 nadal xd odświeżyło mi tylko system Cytuj
SirGon Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @maciekk26xxx trzeba było pobrać asystenta instalacji Windows 11 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź