adamt3077 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Witam Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość podmiany plików bootowalnych win 7 na te z win 10 (w już zainstalowanej siódemce, ewentualnie install.wim) Czyli generalnie bootowanie było by te same co w 10. Nie chodzi mi o to, żeby zmienić wygląd ekranu bootowania, tylko, żeby Windows 7 uruchamiał się za pomocą plików bootowalnych dziesiątki (po to, żeby nie było problemów z bootowaniem w uefi). Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Nie można. Tylko instalator można podmienić. 8 minut temu, adamt3077 napisał: po to, żeby nie było problemów z bootowaniem w uefi Lepiej napisz o co Tobie chodzi. Jakie problemy? Po co w ogóle bootowanie Win 7 w trybie UEFI? Jaki masz sprzęt? Cytuj
adamt3077 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Z problemami chodzi mi o to że na starting Windows jest restart. A mam tylko uefi bez csm ani Legacy Mode Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 To zainstaluj Win 7 w trybie UEFI. A problem ze startem, to pewnie problem braku wsparcia w jakieś sterowniki. Jaki to sprzęt? Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 1 hour ago, adamt3077 said: Z problemami chodzi mi o to że na starting Windows jest restart. A mam tylko uefi bez csm ani Legacy Mode Podaj specyfikacje pc/laptopa Choc ja podejrzewam, że jak nie ma csm ani legacy to jest jakis nowy laptop na ryzenie albo z intelem 9/10/11 gen - a tutaj jedynie win10 wchodzi w gre i nie ma co sie z win7 mordować, bo i tak sie nie uda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi