Sound1g Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Cześć... Kupiłem dziś Lenovo R400 za 180zł... Ogólnie laptop jest tip top... Ale baterię, która jest nowa ładuje do 59%... Słyszałem, że Lenovo celowo tak robi i trzeba jakiegoś programu... Pomoże mi ktoś znaleźć pod Windows 10 do tego? Cytuj
Jaro070 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Jeśli bateria to zamiennik (a tak zapewne jest) to może się nie ładować do 100%. Sprawdź jeszcze jak jest ustawione ładowanie w programie Lenovo Energy Management Cytuj
Sound1g Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 3 godziny temu, Jaro070 napisał: Jeśli bateria to zamiennik (a tak zapewne jest) to może się nie ładować do 100%. Sprawdź jeszcze jak jest ustawione ładowanie w programie Lenovo Energy Management Zainstalowałem wszystkie programy po kolei i nic... Lenovo Energy Management Lenovo Power Manager Nie mogę znaleźć sterownika Lenovo Energy Management pod R400 :/ Jak widać program zainstalowany. Pobrałem ten sterownik klikając "Tutaj" zainstalowałem to, zrestartowałem i dalej pokazuje, że brak... Aktualizacje wszystkie zrobione... System Windows 10 Pro x64 (Legalny) Bateria jest na 100% sprawna, wkładałem inne i jest to samo... Na linux ładował do 100%... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Sound1g Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 Problem z baterią rozwiązany. Wystarczyło ją rozładować do kompletnego zera. Przy okazji zaktualizowałem, bios i przesiadłem się na Windows 7. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi