Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jako, że w końcu doczekałem się porządnego laptopa i dawno wypadłem z obiegu jeśli chodzi o różne sprawy to piszę do Was z pomocą. Posiadam system Win 8.1

Jaki program polecacie do odtwarzania wideo a jaki do audio? Jakiego antywirusa zainstalować? Jakieś inne programy przydatne polecacie?

I najważniejsze. Czy dzielić dysk na partycje? Robi to jakąś różnicę? Warto podzielić?

+ z jakiej przeglądarki internetowej najlepiej korzystać? :)

Opublikowano

Zawsze warto dzielić na partycje . Dla systemu coś wydzielić a przydatne i ważne dane trzymać na osobnej partycji . System padnie nie masz danych :P zrobisz formata nie masz danych no ni jak nie widzę trzymania wszystkiego na na c czyli posiadania "jednej "partycji .

Do muzyki aimp do filmów potplayer tego używałem na windzie z powodzeniem :D

ten niby cudzysłów oznacza ze instalator i tak zrobi Ci kilka partycji na swoje "specialnei niezbedne " dane 

zaś ten cudzysłów oznacza ze ni u... są te partycje potrzebne :E

Opublikowano

Podzielisz sobie przed instalacją lub jeśli się nie pali później jak pamiętam menadżer dysków to sie nazywa . 

A dodam jeszcze że nie musisz ładować wszystkich programów i gier na partycję systemową . Można z powodzeniem instalować to na innej partycji (lokalizacji ) większość nawet po formacie da się uruchomić po wejściu do katalogu i kliknięciu np turururu.exe 

Opublikowano

To wszystko zależy już od Ciebie . Jeśli po dajmy na to formacie chcesz wgrać aimpa a minęło już pół roku lepiej wgrać nową wersje pobraną świeżo :D

przeglądarki np pochodne chrome są fajne bo synchronizują wszystkie hasła i strony z zakładek z kontem na gmail . Można spokojnie zastosować format i świeżą instalacje . A taki komunikator jak wtw który aktualizuje sie do katalogu fajnie i sprawnie , można mieć na innej partycji bo rusza bez problemu po formacie i nie trzeba sie bawić . 

Opublikowano

Taki całkiem spoko programik :D był dla mnie . Jednak ogranicz sie chyba ze najpierw chcesz eksperymentować by wyrobić sobie zdanie o tym . cclimner nie narobi Ci kłopotów miej go zawsze :D 

Opublikowano

Modyfikacja mają dodatki , odblokowane np obce style , poprawki , no i skasowane co nieco . To daje plusy ale trzeba pamiętać ze to są modyfikacje :D

Sprawdz sobie jakiegoś moda , może przypadnie Ci do gustu . aa nie wiem co polecić :D