kamileqPL Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Witam! Jako, że w końcu doczekałem się porządnego laptopa i dawno wypadłem z obiegu jeśli chodzi o różne sprawy to piszę do Was z pomocą. Posiadam system Win 8.1 Jaki program polecacie do odtwarzania wideo a jaki do audio? Jakiego antywirusa zainstalować? Jakieś inne programy przydatne polecacie? I najważniejsze. Czy dzielić dysk na partycje? Robi to jakąś różnicę? Warto podzielić? + z jakiej przeglądarki internetowej najlepiej korzystać? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Zawsze warto dzielić na partycje . Dla systemu coś wydzielić a przydatne i ważne dane trzymać na osobnej partycji . System padnie nie masz danych zrobisz formata nie masz danych no ni jak nie widzę trzymania wszystkiego na na c czyli posiadania "jednej "partycji . Do muzyki aimp do filmów potplayer tego używałem na windzie z powodzeniem ten niby cudzysłów oznacza ze instalator i tak zrobi Ci kilka partycji na swoje "specialnei niezbedne " dane zaś ten cudzysłów oznacza ze ni u... są te partycje potrzebne Cytuj
kamileqPL Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 A system posiada już wbudowaną opcję żeby podzielić? Czy potrzebuję dodatkowego programu? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Podzielisz sobie przed instalacją lub jeśli się nie pali później jak pamiętam menadżer dysków to sie nazywa . A dodam jeszcze że nie musisz ładować wszystkich programów i gier na partycję systemową . Można z powodzeniem instalować to na innej partycji (lokalizacji ) większość nawet po formacie da się uruchomić po wejściu do katalogu i kliknięciu np turururu.exe Cytuj
kamileqPL Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Dzięki. A instalację programów zostawić na partycji z systemem? Czy lepiej też na osobnej? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 To wszystko zależy już od Ciebie . Jeśli po dajmy na to formacie chcesz wgrać aimpa a minęło już pół roku lepiej wgrać nową wersje pobraną świeżo przeglądarki np pochodne chrome są fajne bo synchronizują wszystkie hasła i strony z zakładek z kontem na gmail . Można spokojnie zastosować format i świeżą instalacje . A taki komunikator jak wtw który aktualizuje sie do katalogu fajnie i sprawnie , można mieć na innej partycji bo rusza bez problemu po formacie i nie trzeba sie bawić . Cytuj
kamileqPL Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 A co powiecie o advanced system care? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Taki całkiem spoko programik był dla mnie . Jednak ogranicz sie chyba ze najpierw chcesz eksperymentować by wyrobić sobie zdanie o tym . cclimner nie narobi Ci kłopotów miej go zawsze Cytuj
kamileqPL Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Ok, a czy lepiej zainstalować jakąś modyfikacje systemu win 8.1 czy zostawić oryginalny? Przy takiej specyfikacji jak w Lenovo y50 dałoby to coś? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Modyfikacja mają dodatki , odblokowane np obce style , poprawki , no i skasowane co nieco . To daje plusy ale trzeba pamiętać ze to są modyfikacje Sprawdz sobie jakiegoś moda , może przypadnie Ci do gustu . aa nie wiem co polecić Cytuj
WinSxS Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Najlepiej nie używać modów moim zdaniem, lepszy czysty system Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi