Skocz do zawartości

Czy warto kupić: Honor 10 , Huawei P30, Huawei P40, a może Samsung A41 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Użeram się z LineageOS, aktualnie w Sony XA2.. z kanciastą  obudowa, ze zbyt dużą ramką na dole i górze.

Do tego deweloperzy podjęli bezmyślną decyzję o pozbyciu się opcji wyłączania jednej z kart sim.  Można to obejść, ale trzeba kilka kliknięć + czekać za każdym razem ok 30-40 sekund

Myślę, żeby wrócić do jak najczystszego fabrycznego Androida i ewnt go doczyścić . Podatny na to jest m.in. Honor :

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dopytam jeszcze o P30.. który wydaje mi się najbardziej optymalny.

W wynikach świetnej wyszukiwarki telefonów:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wypatrzyłem modele z tematu.

Zależy mi na:

- cena z rynku wtórnego z gwarancją tak do ok 1000 pln (wszystkie w tym pułapie się mieszczą :) Nówki: Honor 10 za ok 680 pln, Samsung A41 za ok 850 pln)

- długość MAX 150 mm !

- baterii min 3400 mAh

- TYLKO android 10 lub jego klony... obsługa mega wygodnymi gestami, 3 przyciski softwareowe: home; back; itp zostają dezaktywowane, otrzymujemy jeszcze większy ekran !

- w miarę dobrym aparacie (Honor zaskakuje światłem 1,8 w tej cenie ! pewnie optyka słaba.. )

- jak najczystszym sofcie, ewnt łatwym do oczyszczenia

- sklep google zbyteczny

- jak największym stosunku powierzchnia obudowy / wyświetlacz.. czyli minimalne ramki

- RAM min 3 GB

- ROM min 64 GB

- mile widziany ekran Amoled

Wersje PRO i Lite odpadają, z racji gabarytów. Niestety są/były najpopularniejsze, zatem jest mniejszy wybór.  Używaliście powyższych modeli ?