franekfranek Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 Użeram się z LineageOS, aktualnie w Sony XA2.. z kanciastą obudowa, ze zbyt dużą ramką na dole i górze. Do tego deweloperzy podjęli bezmyślną decyzję o pozbyciu się opcji wyłączania jednej z kart sim. Można to obejść, ale trzeba kilka kliknięć + czekać za każdym razem ok 30-40 sekund Myślę, żeby wrócić do jak najczystszego fabrycznego Androida i ewnt go doczyścić . Podatny na to jest m.in. Honor : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dopytam jeszcze o P30.. który wydaje mi się najbardziej optymalny. W wynikach świetnej wyszukiwarki telefonów: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wypatrzyłem modele z tematu. Zależy mi na: - cena z rynku wtórnego z gwarancją tak do ok 1000 pln (wszystkie w tym pułapie się mieszczą Nówki: Honor 10 za ok 680 pln, Samsung A41 za ok 850 pln) - długość MAX 150 mm ! - baterii min 3400 mAh - TYLKO android 10 lub jego klony... obsługa mega wygodnymi gestami, 3 przyciski softwareowe: home; back; itp zostają dezaktywowane, otrzymujemy jeszcze większy ekran ! - w miarę dobrym aparacie (Honor zaskakuje światłem 1,8 w tej cenie ! pewnie optyka słaba.. ) - jak najczystszym sofcie, ewnt łatwym do oczyszczenia - sklep google zbyteczny - jak największym stosunku powierzchnia obudowy / wyświetlacz.. czyli minimalne ramki - RAM min 3 GB - ROM min 64 GB - mile widziany ekran Amoled Wersje PRO i Lite odpadają, z racji gabarytów. Niestety są/były najpopularniejsze, zatem jest mniejszy wybór. Używaliście powyższych modeli ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi