seweryn2422 Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 Mamy 1 marca od początku testu minęło już ponad 3 miesiące a dokładniej 3 miesiące i 19dni (111dni ~2665h) komputer niezmiennie działa 24/7 na zdalnym sterowaniu - wróciłem z zagranicy i przeprowadziłem kolejny test obciążeniowy). Temperatury oscylują w granicach 61*C. Pomieszczenie testowe 22*C wentylatory kręcą się nawet słabiej a do tego w środku na pewno znajduje się już nieco więcej kurzu - moje lenistwo ograniczyło się jedynie do przedmuchania koparki ETH... Komputer musi poczekać xD Wniosek: Po takim czasie normalnie wymieniał bym pasty ale - tutaj znów - moje lenistwo Wniosek 2: Wymieniłem wczoraj mojej tę samą pastę na GTX970 (dosyć ciepła karta) nałożona również 10.11.2021 i też działa 24/7. Jak na niecałe 3k godzin pasta była półpłynna - niemalże identyczna jak w momencie nakładania. Mam jej na tyle, że wolałem jej wymienić dla świętego spokoju co okazało się niepotrzebne. Kolejny test bliżej maja/czerwca - wtedy rezultat już będzie miarodajny Na ten moment uważam, że albo chińczyk wyczuł intencje i dał mi "lepszy sort" albo ta pasta jest rzeczywiście rewelacyjna Oczywiście mowa o ulepszonej GD 900-1 (strzykawka 30g) Cytuj
szlafmyca Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 Używam GD900 na serwisie i uważam tą pastę za rewelacyjną. Do biurowych laptopów czy PC jest idealna. Nie jest to natomiast wybór dla fanów OC i "pro gamerów", bo pasta nie najlepiej sobie radzi z dużym ciepłem do odprowadzenia, ale takie normalnie w sprzętach nie występuje. Poza tym, cena gd900 jest tak śmieszna, że można uznać, że ta pasta jest za darmo Cytuj
TomOlej Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 4 minuty temu, szlafmyca napisał(a): Używam GD900 na serwisie i uważam tą pastę za rewelacyjną. Do biurowych laptopów czy PC jest idealna. Nie jest to natomiast wybór dla fanów OC i "pro gamerów", bo pasta nie najlepiej sobie radzi z dużym ciepłem do odprowadzenia, ale takie normalnie w sprzętach nie występuje. Poza tym, cena gd900 jest tak śmieszna, że można uznać, że ta pasta jest za darmo to ty chyba nie widziałeś jakie temperatury mają nowsze wysokonapięciowe intele w laptopach biurowych. Cytuj
VACek Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 38 minut temu, TomOlej napisał(a): to ty chyba nie widziałeś jakie temperatury mają nowsze wysokonapięciowe intele w laptopach biurowych. Jak stać cie na wysokonapięciowego intela to i stać na pastę Cytuj
7Lelek Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2022 Po obejrzeniu na YT filmu kupiłem tą pastę GD900 do domowego serwera NAS bo mocno się grzał i był już za głośny, oprócz tego oczywiście wyczyściłem całą elektronikę i wentylator, efekt jest taki że temperatury są znacznie niższe niż przedtem i działa jak w czasach nowości także za te pieniądze może być ale do roboczego sprzętu (renderowanie grafiki i przygotowywanie animacji) nie wykorzystałbym tego sortu pasty ze względu na obawę o żywotność sprzętu który jest wart jakieś 8K zł, w takim wypadku tylko Grizzly Nogaut wymieniana co roku. Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2023 ja gd900-1 aplikowałem czy to pod ryzena 2700 podkreconego do 4ghz przy napieciu 1,35v gdzie w stresie bierze 170-175w i o dziwo gd900-1 o kilka stopni zamótł gc extreme czy kryonauta w terminalu della z prockiem g-t56n po pół roku też zero zmian w temperaturach w laptopie dell latitude 7390 z i5 8350u akurat nie wiem jakby bylo na takim gc-extreme bo jak sie okazało resztka co mi jej została zaschła jakimś cudem xD i nałożyłem gd900-1, temperatury sporo niższe niż przed wymianą, ale pasta to był ostry kamień wiec nie ma co porównywać cena śmieszna za tą paste a jest rewelacyjna, w tym roku moze jeszcze poloze pod gpu(rx580) i zobacze czy beda roznice wzgledem takiego gc extreme co obecnie jest nalozony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi