Skocz do zawartości

Pasta termoprzewodząca CPU GPU GD900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy 1 marca od początku testu minęło już ponad 3 miesiące a dokładniej 3 miesiące i 19dni (111dni ~2665h) komputer niezmiennie działa 24/7 na zdalnym sterowaniu - wróciłem z zagranicy i przeprowadziłem kolejny test obciążeniowy).
Temperatury oscylują w granicach 61*C. Pomieszczenie testowe 22*C wentylatory kręcą się nawet słabiej a do tego w środku na pewno znajduje się już nieco więcej kurzu - moje lenistwo ograniczyło się jedynie do przedmuchania koparki ETH... Komputer musi poczekać xD

Wniosek: Po takim czasie normalnie wymieniał bym pasty ale - tutaj znów - moje lenistwo :D
Wniosek 2: Wymieniłem wczoraj mojej tę samą pastę na GTX970 (dosyć ciepła karta) nałożona również 10.11.2021 i też działa 24/7. Jak na niecałe 3k godzin pasta była półpłynna - niemalże identyczna jak w momencie nakładania. Mam jej na tyle, że wolałem jej wymienić dla świętego spokoju co okazało się niepotrzebne.

Kolejny test bliżej maja/czerwca - wtedy rezultat już będzie miarodajny :D
Na ten moment uważam, że albo chińczyk wyczuł intencje i dał mi "lepszy sort" albo ta pasta jest rzeczywiście rewelacyjna :D

Oczywiście mowa o ulepszonej GD 900-1 (strzykawka 30g)

Opublikowano

Używam GD900 na serwisie i uważam tą pastę za rewelacyjną. Do biurowych laptopów czy PC jest idealna.  Nie jest to natomiast wybór dla fanów OC i "pro gamerów", bo pasta nie najlepiej sobie radzi z dużym ciepłem do odprowadzenia, ale takie normalnie w sprzętach nie występuje. Poza tym, cena gd900 jest tak śmieszna, że można uznać, że ta pasta jest za darmo ;)

Opublikowano
4 minuty temu, szlafmyca napisał(a):

Używam GD900 na serwisie i uważam tą pastę za rewelacyjną. Do biurowych laptopów czy PC jest idealna.  Nie jest to natomiast wybór dla fanów OC i "pro gamerów", bo pasta nie najlepiej sobie radzi z dużym ciepłem do odprowadzenia, ale takie normalnie w sprzętach nie występuje. Poza tym, cena gd900 jest tak śmieszna, że można uznać, że ta pasta jest za darmo ;)

to ty chyba nie widziałeś jakie temperatury mają nowsze wysokonapięciowe intele w laptopach biurowych. 

Opublikowano
38 minut temu, TomOlej napisał(a):

to ty chyba nie widziałeś jakie temperatury mają nowsze wysokonapięciowe intele w laptopach biurowych. 

Jak stać cie na wysokonapięciowego intela to i stać na pastę :L

Opublikowano

Po obejrzeniu na YT filmu kupiłem tą pastę GD900 do domowego serwera NAS bo mocno się grzał i był już za głośny, oprócz tego oczywiście wyczyściłem całą elektronikę i wentylator, efekt jest taki że temperatury są znacznie niższe niż przedtem i działa jak w czasach nowości także za te pieniądze może być ale do roboczego sprzętu (renderowanie grafiki i przygotowywanie animacji) nie wykorzystałbym tego sortu pasty ze względu na obawę o żywotność sprzętu który jest wart jakieś 8K zł, w takim wypadku tylko Grizzly Nogaut wymieniana co roku.

Opublikowano

ja gd900-1 aplikowałem czy to pod ryzena 2700 podkreconego do 4ghz przy napieciu 1,35v gdzie w stresie bierze 170-175w i o dziwo gd900-1 o kilka stopni zamótł gc extreme czy kryonauta

w terminalu della z prockiem g-t56n po pół roku też zero zmian w temperaturach

w laptopie dell latitude 7390 z i5 8350u akurat nie wiem jakby bylo na takim gc-extreme bo jak sie okazało resztka co mi jej została zaschła jakimś cudem xD i nałożyłem gd900-1, temperatury sporo niższe niż przed wymianą, ale pasta to był ostry kamień wiec nie ma co porównywać

cena śmieszna za tą paste a jest rewelacyjna, w tym roku moze jeszcze poloze pod gpu(rx580) i zobacze czy beda roznice wzgledem takiego gc extreme co obecnie jest nalozony