RyanPL Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Cześć. Ostatnio użyłem Office Tool Plus do zainstalowania Office 365 Bussines. (świetne narzędzie, polecam tak przy okazji). Jestem nauczycielem i mam konto w biurze szkolnym z subskrybcją na cały pakiet Office365 Bussines. Jednak chcę zainstalować tylko wybrane aplikacje na moim komputerze. I tak zrobiłem. Zainstalowałem Office, Word, PowerPoint i Teams. Oczywiście zalogowałem się na moje konto szkolne w tych aplikacjach. Dzień później mam WSZYSTKIE aplikacje zainstalowane na moim komputerze. A ja ich nie chcę. Co powinienem zrobić? Nie chciałbym korzystać z KMS lub czegoś takiego, ponieważ skoro mam legalne konto, warto byłoby z niego korzystać. Czy możesz poprosić o podpowiedź, jak zablokować instalację wszystkich aplikacji Office365? Dzięki. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 spróbuj użyć Office 2013-2019 C2R Install powinno spełnić oczekiwania Cytuj
RyanPL Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 22 godziny temu, kamiloxf napisał: spróbuj użyć Office 2013-2019 C2R Install powinno spełnić oczekiwania Ok spróbuję, ale Office Tool Plus jest tym samym niemalże co zaproponowany przez Ciebie instalator. MNie się wydaje (nie wiem, dlatego chciałbym by się ktoś kompetentny wypowiedział), że tu chodzi o to, że logując się na konto office gdzie mam subskrypcję całego pakietu to office sam doinstalowuje pozostałe programy bo w końcu mam subskrybcję na cały pakiet a nie wybrane aplikacje. Trochę to dziwne (choć logiczne) bo sam MS wydał narzędzie do instalacji niestandardowej gdzie można wybrać apki które chce się zainstalować, więc nie rozumiem tutaj podejścia... czy tam też office się "samo doinstaluje"? Dziwna sprawa :/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi