seba881 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Witam. Mam dwa problemy z kartą, które jak sądzę nie dotyczą samej karty, lecz systemu lub konfiguracji sprzętowej. Bo kartę mam już na kolejnym sprzęcie i nigdy problemów nie było. 1. Karta znika z systemu po hibernacji/uśpieniu nie da się jej wykryć poprzez wyszukiwanie nowych urządzeń, mam wrażenie, że wszystkie kombinacje w biosie przetestowałem.. albo wszystkie po za tą jedną 2. Podczas oglądania, nie tylko nagrywania programu, występuje problem z zacinaniem się obrazu, podczas dużego zużycia dysku np. włączam przeglądarkę z dużą ilością okien, lub jakiś film na youtubie w większej rozdziałce. W moim domyśle jest coś na kształt zapchania się magistrali pci bo dysk to SSD m.2 970 EVO Plus 500GB Moja konfiguracja: -dysk SSD m.2 970 EVO Plus 500GB interfejs: pcie Gen.3 x4 -kartą TV Winfast PxDVR3200H pcie x1 -procesor AMD Ryzen 7 2700X -płyta główna Biostar -Biostar X470GTQ -karta dźwiękowa sound blaster z pcie x1 wsadzony w pcie x16 -karta graficzna radeon RX550 System Windows 7 Profesional SP1 Zamieniałem karty dzwiękową i tv slotami. Sporo bawiłem się biosem, potem musiałem wziąć się za robotę więc odpuściłem, ale nadal mnie te problemy irytują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi