Skocz do zawartości

aktualizowanie win 7 do win 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż pobrałem sobie z tego forum iso win 8.1 i chciałem sobie zainstalować NA moim starym windowsie 7 ponieważ nie jestem zwolennikiem ciągłego formatowania i instalowania programów od nowa. Niestety podczas próby aktualizacji instalator zauważył że coś jest nie tak z moim kluczem... w końcu kto płaci za windowsa ? No i tu jest moje pytanie czy jest jakaś opcja żeby system mimo wszystko zaktualizować, albo stworzyć jakąś kopię zapasową żeby była bez systemu, ale z całym Program Files (i x86) całą muzyką, dokumentami, śmieciami itp ? Jeśli tak to proszę o odpowiedź a jeśli chodzi o tą kopię zapasową to poprosiłbym tak jak dla idioty żebym na pewno się nie pomylił XD(w ogóle to najlepiej screenami ze strzałeczkami :D). No i to by było wszystko. Przy okazji nie byłem pewny czy napisać to tu czy w jakimś poddziale więc jeżeli źle napisałem to z góry przepraszam :D.

Opublikowano

Formatowanie jest najlepszym i najwłaściwszym rozwiązaniem. Pliki skopiuj sobie na inny dysk lub partycję. Po aktualizowaniu i tak musisz wszystko zainstalować od nowa - programy, a przede wszystkim na początek sterowniki, które w większości są inne niż do Win 7. Najpierw sprawdź czy twój sprzęt spełnia wymagania Win 8.1, potem sprawdź dostępność sterowników i przygotuj je sobie.

Opublikowano

No nic w takim razie to na chwilę obecną odłożę,bo nie chce mi się wszystkiego wgrywać od nowa, no chyba że może chociaż gry można byłoby skopiować, no bo cóż mam je na płytkach więc nie było by problemu z instalacją, ale te aktualizacje... jedna gra = update 8GB... a mój internet jest... nie będę pisał bo dostanę warna... No ale jak na pewno nie to może w przyszłym tygodniu się za to zabiorę...

Opublikowano

Przecież gry skopiuj z Program files i masz gotowe ripy - możesz trzymać na innym dysku lub partycji i z nich grać. Jedynie te co wymagają płyty w napędzie do działania musisz wyposażyć w No-CD/No-DVD crack. Save też mozna znaleźć i skopiować - większość jest w Moje dokumenty inne w folderze gier - poszukaj.

Opublikowano

@up dzięki myślałem że jak sobie tak na czysto skopiuje to nie będzie działać, bo myślałem że to jest tak jak z iso że (jak czytałem w jakimś poradniku) nie będą te pliki miały tego czegoś co pozwoli je poprawnie uruchomić.

#CałeŻycieWNiewiedzy

Wielkie dzięki dane skopiuje na dysk zewnętrzny :D

@edit: Bosze da:inkwizycja i bf3 po 25 Gb, a titanfall ponad 60...ale co zrobić kopiuje...