Darien Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Zapytam też tu , może ktoś doradzi Dostałem za zadanie złożenie jak najtańszego komputera który będzie służył do przeglądania internetu , czasami jakaś stara gra typu Heroes 3 , jaki jest budżet? 200zł dlatego Was chciałem zapytać co byście na to poradzili? Może zacznę od tego co mam pod ręką: zasilacz Vero L2 500W , SSD 240GB + 1TB HDD i obudowa , tego wszystkiego mogę użyć więc co dalej? Przeglądałem portal "ale" i w tej cenie zazwyczaj widać te delle,lenovo,compaq ale czy warto w to się pchać? Może kupić coś takiego: https://allegrolokalnie.pl/oferta/plyta-procesor-i3-4160-4-gb-ram-uoq , do tego dokupić kostkę 4GB ramu i póki co na tyle? Do przeglądania internetu Intel® HD Graphics 4400 będzie pewnie wystarczający , lekko ponad budżet ale to raczej najlepsza opcja? Cytuj
VACek Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Rok temu w grudniu dorwałem PC z i3 3220, gtx 650 1gb, 6gb ram bez dysku za 300zł, dorzuciłem swoje ssd i ramu do 8 gb. Bez problemu gram w gta v czy cs:go Poświęć trochę czasu na allegro, olx a także na marketplace na fb i można coś fajnego dorwać. Zbliżają się święta pewnie ludzie będą zmieniać kompy na lepsze. Cytuj
Darien Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Wiesz kwestia tego że potrzebuje on tego w miarę szybko , kwestia grafiki to wiesz może potem coś się dorwie a do internetu spokojnie ta integra starczy , wiesz jeśli gry to coś starszego nie ten przedział wiekowy że w głowie cs,fifa itd Cytuj
VACek Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Szukaj czegoś na 3-4 gen intela. Od biedy też może być coś z i5 2400/2500 Cytuj
Darien Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Szukałem ale na allegro ta podstawka LGA1155 jest zbyt droga , nie chcę brać płyty typu dell a markowce są grubo powyżej 100 złotych co jest jakąś abstrakcją a gdzie tu proc i ram, nie mogę zbytnio przekroczyć tego budżetu , tak czy siak zamówiłem już tamten zestaw , wezmę dodatkowo kostkę ramu i będzie sobie śmigać. Cytuj
VACek Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 4 minuty temu, Darien napisał: Szukałem ale na allegro ta podstawka LGA1155 jest zbyt droga , nie chcę brać płyty typu dell a markowce są grubo powyżej 100 złotych co jest jakąś abstrakcją a gdzie tu proc i ram, nie mogę zbytnio przekroczyć tego budżetu , tak czy siak zamówiłem już tamten zestaw , wezmę dodatkowo kostkę ramu i będzie sobie śmigać. A ja właśnie myślałem nad dell optiplex 9010 bo ma sata 3 usb 3.0 i 4 sloty na ram i jest dość solidną konstrukcją za śmieszne pieniądze Cytuj
Darien Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Ale nie w tym budżecie co podałem , w sumie już nie mogę się doczekać składania komputera bo to chyba najlepsza rzecz Cytuj
VACek Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Ewentualnie coś na 775 ale to zabytek raczej. Jakiś q6600 z mobo za grosze dorwać można ale szukałbym wersji z ddr3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi